S hitro predstavitvijo do uspeha

V današnjem visoko konkurenčnem gospodarskem okolju imajo prednosti tisti, ki so sposobni s hitro in privlačno predstavitvijo v manj kot minuti prepričati investitorje, delodajalce ali poslovne partnerje. Z upoštevanjem šestih preprostih korakov boste na hiter in učinkovit način prodati sebe ali svojo poslovno idejo.
S hitro predstavitvijo do uspeha

Prepričajte investitorje med vožnjo z dvigalom. (Vir: contentmarketingtoda.com)

V devetdesetih so takšne kratke predstavitve dobile ime “elevator pitches”, saj naj bi bila njihova naloga prepričati investitorje med vožnjo z dvigalom. Zaradi učinkovitosti jih še danes uporabljajo vsi, od podjetnikov in prodajalcev do iskalcev zaposlitve, primerne pa so tako za predstavitve v živo kot tudi za objavo na spletu.

Kako torej sestaviti učinkovito hitro predstavitev?

1. Opišite se z največ petimi besedami. Pri tem uporabite značilen naslov ali besedno zvezo, ki bo prepričala ljudi, da se odločijo za vas. Namesto, da se predstavite kot pisec besedil tako raje povdarite, da bodo vaša besedila radovedneže prepičala v nakup.

2. V enem stavku kratko in jedernato opišite svoje delo in ponudbo.

3. Opredelite svoje ciljne potrošnike. Tako bo ljudem takoj jasno če je vaš posel primeren za njih.

4. Predstavite svojo vizijo. Vizija naj bo dovolj jasna, da boste obdržali svojo usmerjenost in zastavljena dovolj široko, da se boste lahko prilagajali spremembam na trgu. Prav tako naj bo dovolj prepričljiva, da boste pritegnili ciljne potrošnike in poslovne partnerje. Povdarite kakšno je prepričanje vašega podjetje ter se vprašajte kako pritegniti stranke in njihovo zvestobo.

5. Vaja dela mojstra. Predstavitev v kateri boste na kratko opisali sebe, svojo ponudbo, trg in konkurenčne prednosti, posodabljajte dokler je ne boste skrajšali na največ minuto.

6. Pripravite tudi krajšo predstavitev, ki naj obsega okoli 20 besed. Toliko prostora boste namreč dobili na razpolago v večini tržnih gradiv in spletnih predstavitev.

Vir: Entrepreneur

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje