S hitro predstavitvijo do uspeha

V današnjem visoko konkurenčnem gospodarskem okolju imajo prednosti tisti, ki so sposobni s hitro in privlačno predstavitvijo v manj kot minuti prepričati investitorje, delodajalce ali poslovne partnerje. Z upoštevanjem šestih preprostih korakov boste na hiter in učinkovit način prodati sebe ali svojo poslovno idejo.
S hitro predstavitvijo do uspeha

Prepričajte investitorje med vožnjo z dvigalom. (Vir: contentmarketingtoda.com)

V devetdesetih so takšne kratke predstavitve dobile ime “elevator pitches”, saj naj bi bila njihova naloga prepričati investitorje med vožnjo z dvigalom. Zaradi učinkovitosti jih še danes uporabljajo vsi, od podjetnikov in prodajalcev do iskalcev zaposlitve, primerne pa so tako za predstavitve v živo kot tudi za objavo na spletu.

Kako torej sestaviti učinkovito hitro predstavitev?

1. Opišite se z največ petimi besedami. Pri tem uporabite značilen naslov ali besedno zvezo, ki bo prepričala ljudi, da se odločijo za vas. Namesto, da se predstavite kot pisec besedil tako raje povdarite, da bodo vaša besedila radovedneže prepičala v nakup.

2. V enem stavku kratko in jedernato opišite svoje delo in ponudbo.

3. Opredelite svoje ciljne potrošnike. Tako bo ljudem takoj jasno če je vaš posel primeren za njih.

4. Predstavite svojo vizijo. Vizija naj bo dovolj jasna, da boste obdržali svojo usmerjenost in zastavljena dovolj široko, da se boste lahko prilagajali spremembam na trgu. Prav tako naj bo dovolj prepričljiva, da boste pritegnili ciljne potrošnike in poslovne partnerje. Povdarite kakšno je prepričanje vašega podjetje ter se vprašajte kako pritegniti stranke in njihovo zvestobo.

5. Vaja dela mojstra. Predstavitev v kateri boste na kratko opisali sebe, svojo ponudbo, trg in konkurenčne prednosti, posodabljajte dokler je ne boste skrajšali na največ minuto.

6. Pripravite tudi krajšo predstavitev, ki naj obsega okoli 20 besed. Toliko prostora boste namreč dobili na razpolago v večini tržnih gradiv in spletnih predstavitev.

Vir: Entrepreneur

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje