S pomočjo knjig postanite boljši vodja

Avtor — 20.08.2016
Podjetje ne more obstajati in uspevati brez dobrega vodje. V kolikor ste se torej znašli na vodilnem položaju - na primer tako, da ste ustanovili svoje podjetje - morate torej storiti vse, da postanete odličen vodja svoje ekipe.
S pomočjo knjig postanite boljši vodja

S pomočjo knjig postanite boljši vodja (Vir slike: Pixabay.com)

Pri tem si lahko pomagate tudi z branjem knjig. V njih se namreč skriva pomembno znanje in izkušnje ljudi, ki so sami že prehodili to pot in postali zaupanja vredni vodje. Med njimi je tudi John C. Maxwell, izkušeni predavatelj na temo voditeljstva v podjetjih. Priporočamo vam branje njegovih treh knjižnih uspešnic, katere si lahko izposodite tudi v naši MP knjižnici.

1.) 360 stopinjski vodja

Maxwell se je z učenjem vodenja v podjetjih ukvarjal že več kot trideset let, preden se je odločil svoje izkušnje in bogato znanje strniti v knjigo. Nastala je knjižna uspešnica 360 stopinjski vodja, ki pa ni namenjena zgolj tistim z najvišjimi položaji v podjetjih. Z nalogo vodenja se namreč večkrat v življenju sooči skoraj vsak in pomembno je, da se v tej vlogi tudi dobro znajde.

2.) 17 nespornih zakonov o skupinskem delu

Še ena zanimiva knjiga Maxwella govori o načinih, kako okrepiti ekipo. Ali je sodelovanje vodje z ekipo podrejenih uspešno, je namreč odvisno od večih različnih dejavnikov; predvsem pa se mora vodja vedno zavedati, da odličnosti ne bo mogel doseči sam – to bo moral storiti s pomočjo ekipe.

3.) Postanite trener sanjskega moštva

Maxwell je prepričan, da je voditeljeva najpomembnejša naloga pridobitev in ohranjanje dobrih ljudi: “Ljudje so tisti, ki lahko povečujejo storilnost v organizacijah – medtem ko sistemi zastarijo, zgradbe postanejo majave, stroji se obrabijo, lahko ljudje rastejo, se razvijajo in postajajo učinkovitejši.” A le, če imajo vodjo, ki razume njihov potencial.

Te in podobne odlične podjetniške knjige si lahko izposodite v okviru MP knjižnice >>


Oznake: