S pomočjo spletne strani do manjše porabe goriva

Avtor — 29.10.2009
Programer Michael Bragg je pred leti opazil navado svoje soproge, da si redno beleži porabo svojega avtomobila, zato se je domislil preprostega računalniškega programa, ki prepozna pomanjkljivosti pri vožnji in svetuje metode za izboljšanje načina vožnje in prihranke pri gorivu.
S pomočjo spletne strani do manjše porabe goriva

Prihranite pri gorivu z bolj učinkovito vožnjo. (Vir: thequickten.com)

Program, ki je na voljo prek brezplačne spletne strani FuelClinic.com, vodi evidenco prevoženih kilometrov ter porabo goriva v osebnem avtomobilu, obogaten pa je tudi s funkcijami, ki prikazujejo trend porabe in informacijami o tem, kako izboljšati svojo vožnjo.

Spletna stran tako voznikom pomaga do varnejšega in bolj učinkovitega načina vožnje z manjšo porabo goriva in manjšimi izpusti plinov, saj lahko s pomočjo različnih tehnik varčevanja z gorivom, kot so izogibanje prometnim zastojem, postopno pospeševanje in zaviranje, sprememba voznih navad in poti, dosežemo opazne prihranke pri gorivu. Poleg tega pa je eden izmed Braggovih ciljev tudi predstaviti idejo o manjši porabi goriva splošnemu prebivalstvu, saj to ni samo domena okoljevarstvenikov.

 

Vir: ColumbusDispatch


Oznake: ,