S preprostimi idejami do velikih uspehov

Avtor — 25.09.2009
Po besedah SBA (Small Business Administration) imajo nova podjetja kar polovico možnosti, da v naslednjih petih letih propadejo. Mnoga izmed propadlih podjetij so zasnovana na kompleksni ideji ali izdelku, medtem ko so nekatera izmed najuspešnejših podjetij nastala iz prav preproste rešitve določenega problema.
S preprostimi idejami do velikih uspehov

Poslovna priložnost: dietni krožnik z oznakami hranilnih vrednosti (slika: marketwire).

Zgodb o uspehih je veliko, mi vam predstavljamo še eno zanimivo. Angležinja Kay Illingworth je s pomočjo nekaj evrov razvila zmagovalno poslovno idejo. Ustvarila je izjemno preprost dietni krožnik, ki je označen s pravilnimi deleži proteinov, ogljikovih hidratov in maščob. Priročna stvar, ki vam bo prihranila tehtanje vsakega grižljaja posebej.  

Illingworthova je razvila rešitev, ki je po njenih izkušnjah zelo učinkovita. Poleg že omenjenih krožnikov je razvila še posebne sklede za kosmiče, ki so na voljo za moške, ženske in za otroke. Seveda so tudi te opremljene s preverjenimi merami. Pri nakupu boste prejeli tudi obsežno knjižico z nasveti in načrtom za izgubo teže. Izdelek je na tržišču debitiral leta 2000, prodajajo pa ga v ZDA, Kanadi, JAR-u in v Avstraliji. 

Pri Polar Media Group pravijo, da je ljudi strah ustvariti lastno podjetje, ker menijo, da je to preveč zahtevno opravilo. A včasih je najbolje graditi na preprosti ideji, ki jo je seveda potrebno začiniti z dobrim poslovnim konceptom in stoodstotno predanostjo. 

 

Vir: MarketWatch

Oznake:
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje