S tehnologijo v dodatne ure dela

Pew Internet in American Life Project sta opravila študijo o uporabi modernih komunikacijskih sredstev in njihovem vplivu na delo. Razkrila je predvsem mešane občutke delavcev in njihovo ne zavedanje se realne sitacije.
S tehnologijo v dodatne ure dela

Zaposleni se včasih le stežka odtrgajo od dela zaradi neprestanega preverjanja elektronske pošte.

V raziskavi je sodelovalo 2,134 odraslih, katerih je 96 odstotkov pritrdilno odgovorilo na vprašanje ali uporabljajo pri delu e-pošto, internet ali telefon. 80 odstotkov jih je zatrdilo, da je ta tehnologija izboljšala njihove delovne zmožnosti in 58 odstotkov jih je menilo, da imajo z uporabo teh aparatov več kontrole nad delom, ki ga opravljajo. Ampak tudi 46 odstotkov jih je priznalo, da z uporabo teh pripomočkov, narašča potreba po daljšem delovnem času in še več je takšnih, ki se težko odklopijo od dela, ko bi že lahko odšli.

Polovica vprašanih, ki so zaposleni in uporabljajo e-pošto pri delu priznavajo, da pogosto preverjajo pošto s službenega e-naslova tudi med vikendom in na dopustu. Na podlagi raziskav pa število takšnih iz leta v leto strmo narašča. Za to so v velikem odstotku krivi brezžični e-poštni odjemalci kot BlackBerry mobilniki, s katerimi je dostop preprost in dosegljiv na vsakem koraku. Preverjanje službene elektronske pošte izven delovnega časa pa se povezuje predvsem s položajem delovnega mesta, saj naj bi tisti z letnim zaslužkom več kot 50,000 evrov, to delali skoraj brez izjeme. Prav tako so ugotovili razlike med tistimi, ki delajo v manjših podjetjih in tistimi, ki so zaposleni v večjih družbah, saj slednji so tako rekoč ves čas na delu, ne glede na to kje se nahajajo.

 

Na splošno pa zaposleni nimajo pravega občutka ali jim moderna tehnologija olajšuje ali povečuje količino dela. Nekatere študije kažejo, da ljudje v zadnjih dveh desetletjih delajo enako časa, ta študija pa je pokazala, da jih precej več meni da sedaj delajo več časa kot prej, ne zanikajo pa pozitivnih lastnosti teh pripomočkov.

 

Vir: Yahoo

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje