S tehnologijo v dodatne ure dela

Pew Internet in American Life Project sta opravila študijo o uporabi modernih komunikacijskih sredstev in njihovem vplivu na delo. Razkrila je predvsem mešane občutke delavcev in njihovo ne zavedanje se realne sitacije.
S tehnologijo v dodatne ure dela

Zaposleni se včasih le stežka odtrgajo od dela zaradi neprestanega preverjanja elektronske pošte.

V raziskavi je sodelovalo 2,134 odraslih, katerih je 96 odstotkov pritrdilno odgovorilo na vprašanje ali uporabljajo pri delu e-pošto, internet ali telefon. 80 odstotkov jih je zatrdilo, da je ta tehnologija izboljšala njihove delovne zmožnosti in 58 odstotkov jih je menilo, da imajo z uporabo teh aparatov več kontrole nad delom, ki ga opravljajo. Ampak tudi 46 odstotkov jih je priznalo, da z uporabo teh pripomočkov, narašča potreba po daljšem delovnem času in še več je takšnih, ki se težko odklopijo od dela, ko bi že lahko odšli.

Polovica vprašanih, ki so zaposleni in uporabljajo e-pošto pri delu priznavajo, da pogosto preverjajo pošto s službenega e-naslova tudi med vikendom in na dopustu. Na podlagi raziskav pa število takšnih iz leta v leto strmo narašča. Za to so v velikem odstotku krivi brezžični e-poštni odjemalci kot BlackBerry mobilniki, s katerimi je dostop preprost in dosegljiv na vsakem koraku. Preverjanje službene elektronske pošte izven delovnega časa pa se povezuje predvsem s položajem delovnega mesta, saj naj bi tisti z letnim zaslužkom več kot 50,000 evrov, to delali skoraj brez izjeme. Prav tako so ugotovili razlike med tistimi, ki delajo v manjših podjetjih in tistimi, ki so zaposleni v večjih družbah, saj slednji so tako rekoč ves čas na delu, ne glede na to kje se nahajajo.

 

Na splošno pa zaposleni nimajo pravega občutka ali jim moderna tehnologija olajšuje ali povečuje količino dela. Nekatere študije kažejo, da ljudje v zadnjih dveh desetletjih delajo enako časa, ta študija pa je pokazala, da jih precej več meni da sedaj delajo več časa kot prej, ne zanikajo pa pozitivnih lastnosti teh pripomočkov.

 

Vir: Yahoo

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje