Saab že izdeluje prva električna vozila 9-3 ePower

Na pariškem avtomobilskem salonu Paris Motor Show 2010 je Saab predstavil koncept električnega avtomobila Saab 9-3 ePower Concept. Slabo leto po tem Saabovi inženirji že sestavljajo prva vozila, ki temeljijo na omenjenem konceptu.
Saab že izdeluje prva električna vozila 9-3 ePower

Saab že izdeluje prva električna vozila 9-3 ePower (slika: elektro-vozila.si).

Do konca letošnjega leta bo pripravljenih 70 testnih vozil, prejela pa jih bo izbrana skupina voznikov znotraj podjetja, ki bodo inženirje oskrbovali s povratnimi informacijami o vožnji in s tem pomagali izboljševati tehnologijo, ki jo je Saab uporabil pri svojem prvem električnem avtomobilu.

Saab 9-3 ePower bo v testni različici uporabljal paket litij-ionskih baterij in nov, napreden sistem za upravljanje akumulatorja. To bo vozilu, ki je obenem po velikosti povsem družinski električni avtomobil, omogočalo, da z enim polnjenjem prevozi 200 kilometrov, brez, da bi ob tem z izpusti onesnaževal okolje.

Saab ePower je prvi električni avtomobil švedskega proizvajalca in je rezultat sodelovanja med podjetji Saab Automobile, Boston Power (baterije), švedskim Electroengine (sistem upravljanja baterij), Innovatum (projektno vodenje), Power Circle in Swedish Energy Agency.

Omenimo naj še to, da je osnova testnih električnih vozil Saabov model 9-3 SportCombi.

Vir: Elektro-vozila.si.

Oznake: