SAOP med prvimi ponudniki poslovnih programskih storitev v oblaku

1. poslovna konferenca, posvečena računalništvu v oblaku, ki so jo organizirali v Združenju za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije, je pokazala naprednost podjetja SAOP pri ponudbi poslovne programske opreme kot storitve.

Združenje za informatiko in telekomunikacijo GZS je priredilo 1. poslovno konferenco na temo računalništva v oblaku. Gre za nove načine uporabe informacijske tehnologije, ki podjetjem omogoča takojšnjo uporabo programov in drugih informacijskih storitev brez začetnih investicij ter ob nižjih stroških upravljanja.

Na konferenci so predstavili tudi SAOP-jev spletni program za vodenje poslovanja majhnih podjetij miniMAX. To je prva celovita storitev poslovne programske opreme, ki deluje v oblaku in jo že uporabljajo številne majhne organizacije in računovodski servisi. SAOP je kot storitev v oblaku, skupaj s strateškimi partnerji, že ponudil tudi poslovno rešitev iCenter za srednje in velike organizacije.

„Za SAOP je ponudba storitev programske opreme že vrsto let strateška usmeritev, tako da smo poslovne programe kot storitev ponudili bistveno prej, kot so izumili izraz računalništvo v oblaku,“ je povedal Tomaž Puc, svetovalec v podjetju SAOP. Spletni program miniMAX, ki je na tržišču že skoraj pet let, je prva prava slovenska poslovna informacijska storitev v oblaku, kjer se prek spleta izvaja celoten proces, od naročanja storitve do uporabe in podpore uporabnikom.

SAOP danes ponuja organizacijam, ki želijo optimizirati naložbe v informacijske tehnologije in skupne stroške lastništva informacijskega sistema, storitve poslovne programske opreme glede na njihove poslovne potrebe. Poleg miniMAX-a za manjše organizacije, je tudi srednjim in velikim podjetjem ter javnim ustanovam kot storitev v oblaku na voljo celoten nabor rešitev iCenter.

„Uporaba programske opreme kot storitve, še posebej v večjih organizacijah, bistveno poenostavi upravljanje informacijskega sistema. Uporabniki dobijo pogodbeno določeno kakovost storitev, kar je pomembna prednost v primerjavi z notranjimi izvajalci IT storitev,“ je pojasnil Puc. Prednosti poslovne programske opreme je že spoznalo skoraj 10.000 uporabnikov sistema miniMAX.

Za tovrstne storitve pa se odloča tudi vedno več srednjih in velikih podjetij, ki na tak način v negotovih gospodarskih razmerah, kljub zmanjšanju sredstev za naložbe, pridobijo ustrezne funkcionalnosti za izboljšanje poslovanja in ohranjanje konkurenčnosti. Kot pravi Tomaž Puc na različnih zasebnih in javnih oblačnih infrastrukturah deluje že prek 20 namestitev iCentra.

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje