SAOP poenostavil prehod na poslovno rešitev iCenter

Avtor SAOP — 13.11.2009
Komentiraj!
SAOPjevo programsko orodje za avtomatizacijo prenosa podatkov iCenter pohitri in zniža stroške uvedbe ter poveča dodano vrednost nove naložbe.
SAOP poenostavil prehod na poslovno rešitev iCenter

Do iCentra sedaj enostavneje.

Podjetje SAOP d.o.o., vodilni ponudnik prilagojenih informacijskih rešitev za mala in srednja podjetja ter javne ustanove, je izdelalo posebno programsko orodje, ki poenostavlja uvedbo njihovih poslovnih rešitev iCenter. Programsko orodje za avtomatizacijo prenosa podatkov SAOP Konverter omogoča učinkovito prenašanje podatkov iz starih oziroma konkurenčnih poslovnih informacijskih rešitev v nov poslovni informacijski sistem na osnovi integriranega poslovnega informacijskega sistema iCenter. S tem orodjem želijo v SAOPju pohitriti enega ključnih postopkov pri prehodu na nov poslovni informacijski sistem, ki je za organizacije običajno zahteven projekt tako s poslovnega kot tudi s tehnološkega vidika.

Posodabljanje poslovnega informacijskega sistema z uporabo dobrih praks in novih tehnologij je za organizacije enako pomembno kot na primer posodabljanje proizvodnje, voznega parka ali prodajaln. „Veliko organizacij zaradi zahtevnosti menjave informacijskega sistema uporablja zastarele sisteme, s katerimi ne morejo učinkovito podpreti procesnih izboljšav ter novih poslovnih modelov,“ je povedala Liljana Zorn, vodja prodaje iCentra v SAOP. Nazadovanje pri razvoju temeljne informacijske podpore lahko vpliva na izgubo konkurenčnosti ter neuresničevanje poslovnih ciljev in strategij.

Tipičen življenjski rok poslovnega informacijskega sistema znaša pet let, implementacija  poslovnega informacijskega sistema, na primer v srednje podjetje, pa lahko traja od nekaj mesecev do enega leta in več. Skrajšanje časa implementacije podaljša dobo uporabe poslovnega informacijskega sistema, kar ob hitrejši predaji novih funkcionalnosti pripomore k skrajšanju časa povrnitve naložbe. Hitrejša uvedba procesnih izboljšav ter povečanje učinkovitosti poslovnih procesov lahko pomembno prispevata k izboljšanju konkurenčnosti podjetja in njegove dodane vrednosti.

Avtomatizacija prenosa podatkov iz starega v nov poslovni informacijski sistem bistveno poenostavi enega najbolj kritičnih korakov v projektu prehoda na nov poslovni informacijski sistem. „Ocenjujemo, da bomo z uporabo novega orodja lahko skrajšali implementacijo za najmanj 20 odstotkov,“ je še povedala Zornova. Z uporabo tega orodja se obenem izboljša nadzor nad postopkom, kar v nadaljevanju pomeni tudi manjše število napak in hitrejši prenos novega sistema iz testne faze v produkcijo.

Novo programsko orodje omogoča prehod na iCenter z vseh konkurenčnih produktov istočasno pa lahko služi tudi kot gradnik za povezovanje obstoječih sistemov z novimi poslovnimi rešitvami iz zbirke iCenter. Kot pravijo v SAOPju, bodo s tem orodjem obenem zagotovili hitro rastočim podjetjem enostaven prehod iz spletnega programa za vodenje mikro in majhnih podjetij miniMAX na celovit poslovni informacijski sistem iCenter za srednja podjetja.


shranjeno pod: ,
Prijavi se na e-novice!