SAOP uspešno zaključil 3. četrtletje

Avtor SAOP — 30.11.2009
Komentiraj!
Glede na septembrsko rast v SAOP pričakujejo, da bodo dosegli letni plan prodaje.
SAOP uspešno zaključil 3. četrtletje

SAOP posluje dobro kljub gospodarski krizi.

Podjetje SAOP d.o.o., vodilni slovenski ponudnik poslovnih programskih rešitev za podjetja ter javne ustanove, je kljub sezonskemu upadu prodaje doslej najbolj dobičkonosnega produkta iCenter uspešno zaključilo letošnje tretje četrtletje. To obdobje je bilo za SAOP poseben mejnik, saj so zaradi povečane rasti prodaje spletne programske rešitve za vodenje poslovanja majhnih podjetij miniMAX prispevali k ohranitvi prihodkov na ravni lanskega leta. Podjetje je bilo v tem obdobju še posebej aktivno na področju razvoja, izvedli pa so tudi notranjo reorganizacijo, z namenom povečanja zadovoljstva zaposlenih.

Zaostrene gospodarske razmere računalniških podjetij niso obšle, predvsem zaradi slabšega poslovanja njihovih strank. „Na gospodarsko krizo v SAOP odgovarjamo z okrepitvijo dejavnosti na vseh področjih,“ je povedala Sonja Šinigoj, direktorica SAOP d.o.o. „Zavedamo se, da je naša uspešnost in zmožnost premagovanja današnjih ekonomskih razmer odvisna od ljudi, zato smo v tem obdobju okrepili dejavnosti na področju obvladovanja mehkih virov, predvsem pri motivaciji zaposlenih in ohranjanju kakovostne delovne klime.“ 

Celoten obseg podaje je v 3. četrtletju, kljub zaostrenim gospodarskim razmeram, ostal na enaki ravni kot leto poprej. K temu je največ prispevala dobra prodaja spletne rešitve miniMAX, ki se je v primerjavi z enakim obdobjem lani povečala za 63 odstotkov. „S prodajnim rezultatom miniMAXa smo izredno zadovoljni, saj dokazuje pravilnost naše usmeritve v razvoj takšne rešitve, ki danes postavlja standarde na področje informacijske podpore pri poslovanju majhnih podjetij,“ je dejala Sonja Šinigoj. Prodaja poslovnega informacijskega sistema iCenter je upadla za 5,6 odstotkov, v primerjavi z enakim obdobjem lani, ko so glede na prodajo v letu 2007 njegovo prodajo povečali za 102 odstotka. „Prodaja iCentra je bila uspešna, čeprav je pričakovano nekoliko upadla. Zaradi gospodarske negotovosti namreč predvsem proizvodna podjetja še niso bila naklonjena novim investicijam v informacijske rešitve je še povedala Šinigojeva. Po strukturi prodaje so v optimizacijo poslovanja z iCentrom največ vlagale organizacije v javnem sektorju (32,45%), sledila so podjetja z dejavnostjo trgovine (31,45%), storitvena podjetja (24,09%) ter proizvodna podjetja (12,01%).

Prodaja srednjim in velikim podjetjem ter javnim ustanovam se je okrepila v mesecu septembru, kar napoveduje povečano prodajno dejavnost v zadnjem četrtletju in doseganje planiranega 12-odstotnega povečanja prihodkov od prodaje glede na leto 2008.

V SAOP so v tretjem četrtletju izdelali prilagojeno poslovno informacijsko rešitev za kmetijske zadruge, dodali številne izboljšave pri poslovanju ustanov javnega sektorja, ter zaključili razvoj nove različice poslovnega informacijskega sistema iCenter 6.12. „Okrepitev v razvoj se že vrača, saj smo na osnovi novih funkcionalnosti, kot sta avtomatizacija izterjav v javnem sektorju in modul za poenostavljeno poslovno poročanje, že pridobili nove posle, ki bodo po pričakovanjih realizirani do konca letošnjega leta,“ je še povedala direktorica Sonja Šinigoj. Med pomembnimi dosežki SAOPja v minulem četrtletju je zaznamovala tudi izdelava srbske različice iCentra ter pričetek izgradnje partnerske mreže v sodelovanju s strateškim partnerjem WIN-TIM d.o.o. iz Kragujevca.

 

shranjeno pod:
Prijavi se na e-novice!