SAOP v letu 2009 uspešen kljub nižji prodaji rešitve iCenter

Avtor SAOP — 17.02.2010
Komentiraj!
Zaradi neugodnih gospodarskih razmer se podjetja vse pogosteje odločajo za najem programske opreme in ne njen nakup.
SAOP v letu 2009 uspešen kljub nižji prodaji rešitve iCenter

SAOP v letu 2009 uspešen kljub nižji prodaji informacijskih rešitev iCenter za srednje in velike organizacije.

Podjetje SAOP, vodilni ponudnik poslovnih informacijskih rešitev za podjetja in javne ustanove, je predstavilo prodajne rezultate na področju informacijskih rešitev iCenter. SAOP je bil v minulem letu izredno uspešen pri pridobivanju novih kupcev iz vrst srednjih in velikih podjetij ter ustanov javnega sektorja. Kljub 5-odstotnemu povečanju strank, teh je bilo 131, so bili prihodki od prodaje iCentra za 8,2 odstotka nižji od prihodkov iz leta 2008 in so znašali 3,25 milijona evrov. Podjetje SAOP je kljub upadu prodaje svojega paradnega izdelka, katerega prodaja odraža stanje neugodnih razmer, ki so v lanskem letu prizadele industrijsko proizvodnjo, ustvarilo rast, predvsem na račun rasti prodaje storitev in uspešne prodaje spletne poslovne rešitve za majhna podjetja miniMAX.

"Ocenjujemo, da je bilo leto 2009 glede na težko finančno situacijo v gospodarstvu uspešno," je povedala Liljana Zorn, vodja prodaje iCenter v SAOP. Upad prihodkov iz naslova licenc je predvsem posledica dejstva, da so nove stranke kupovale v manjšem obsegu kot leto poprej.

"Zanimivo je to, da se je kar 16 odstotkov novih strank odločilo za najem programske opreme, kar pomeni razporeditev prihodka na daljše časovno obdobje," je izpostavila Liljana Zorn. SAOP-jevi prodajni rezultati na področju informacijskih rešitev in storitev za srednja in velika podjetja ter javne ustanove so tudi pokazali, da se povečuje poraba za storitve. Zaradi izboljšane prodaje storitev na področju poslovnega svetovanja, podpore uporabnikom in izobraževanja so namreč kljub upadu prodaje licenc zabeležili pozitiven rezultat.

Skoraj četrtino strank so v letu 2009 predstavljale ustanove javnega sektorja, kjer so se za razliko od podjetij odločali za nakup celovite rešitve. Podjetja iz zasebnega sektorja so v minulem letu investirala večinoma v rešitev za računovodstvo, trgovino in proizvodnjo. "Razveseljuje nas, da je bila več kot polovica prodaj pridobljenih na osnovi priporočil uporabnikov. To namreč potrjuje, da kot dobri partnerji izpolnjujemo pričakovanja uporabnikov in uresničujemo zastavljeno poslanstvo," je še dodala Liljana Zorn.

V podjetjih, kjer so lani namestili iCenter, so se srečevali predvsem s problemom zastarelih informacijskih sistemov ter podatkov v različnih zbirkah, zaradi česar niso imeli kakovostnih informacij za odločanje. Pogost vzrok za menjavo je bila tudi slaba podpora, tako tehnična kot  vsebinska, nemalokrat pa tudi nepravočasno prilagajanje uporabljenih programov zakonskim spremembam.

Pri prodaji starim strankam so bili v SAOP-ju uspešni bolj kot leta 2008. Te stranke so investirale predvsem v rešitve namenjene večji racionalizaciji in poenostavitvi poslovanja, na primer Aktivno obveščanje, Izterjave in Registracija delovnega časa.

SAOP-jevi strokovnjaki so v letu 2009 razvili dve novi nišni rešitvi iCenter in sicer za kmetijske zadruge in mesnopredelovalna podjetja, s čimer so tovrstnim uporabnikom dodatno pocenili in poenostavili poslovanje ter jim omogočili še bolj učinkovito upravljanje.

 

Zavod mladi podjetnik in SAOP d.o.o. skupaj nudita subvencionirano računovodsko storitev MP računovodstvo, ki bazira na spletni aplikaciji miniMAX.

shranjeno pod: ,
Prijavi se na e-novice!