SAOP v partnerstvu s švicarskim iStor Secure IT za večjo varnost uporabniških podatkov

Avtor SAOP — 02.03.2010
Komentiraj!
Uporabnikom poslovnega informacijskega sistema iCenter so na voljo prilagojene storitve varnostnega shranjevanja podatkov iStor Secure DataVault (SDV).
SAOP v partnerstvu s švicarskim iStor Secure IT za večjo varnost uporabniških podatkov

SAOP sklenil sodelovanje z iStor.

Podjetje SAOP, vodilni razvijalec poslovne programske opreme za podjetja in javne ustanove, je postalo partner švicarskega podjetja iStor. V podjetju SAOP želijo prek tega partnerstva uporabnikom poslovnih rešitev iCenter zagotoviti vrhunske storitve varnostnega shranjevanja podatkov in jim tako pomagati zmanjševati poslovna tveganja. Uporabniki iCentra bodo tako prek SAOP-ja pridobili varnostno shranjevanje podatkov,  prilagojeno varnostnim zahtevam njihovega poslovnega informacijskega sistema za fiksno ceno.

„Naše partnerstvo z iStor je usmerjeno predvsem v izboljšanje informacijske varnosti naših strank. Pri vsakodnevnem delu s strankami namreč ugotavljamo, da stranke kljub zavedanju o pomembnosti varovanja podatkov tega še nimajo urejenega na način, kot ga zahteva sodobno informacijsko podprto poslovanje,“ je povedal Tomislav Puc, svetovalec v SAOP.

Boštjan Oblak, direktor strateškega razvoja in povezav v iStor Slovenija, pa je ob tem povedal: „Varovanje računalniških podatkov je vse bolj kritično in tehnološko zahtevno opravilo. Vsaka panoga in aplikacija zahteva drugačen pristop, zato lahko kvalitetno in zanesljivo rešitev ponudi samo specializiran ponudnik v sodelovanju z  razvijalcem programske opreme.“

Dodana vrednost SAOP-jevih strokovnjakov je predvsem v obvladovanju poslovne programske opreme, na osnovi česar strankam zagotavljajo ustrezno postavitev in konfiguracijo storitve iStor Secure DataVault. Na ta način zagotovijo varnostno shranjevanje ustreznih programskih sklopov, na primer zbirke podatkov, dnevniških in sistemskih datotek, vključno s programskimi moduli. Tako lahko uporabniki ob izpadu delovanja poslovnega informacijskega sistema, na primer zaradi okvare strežnika, v najkrajšem času ponovno poslujejo, ne da bi izgubili pomembne poslovne podatke.

„Rešitev SAOP iCenter ima sicer že vgrajene zmožnosti za varnostno shranjevanje. Vendar veliko uporabnikov ni pripravljeno vlagati v razmeroma drage sisteme, ki bi jih varovali pred izgubo podatkov, niti nimajo znanja, da bi interno vzpostavili ustrezne postopke varnostnega shranjevanja podatkov,“ je še pojasnil Puc.

Z uporabo storitve iStor Secure DataVault uporabniki vzpostavijo sistem varovanja podatkov praktično takoj po vklopu storitve. Vsi postopki varnostnega shranjevanja se izvajajo samodejno, brez njihovega posredovanja. To pomeni, da se lahko pred izgubo podatkov zaščitijo tudi v podjetjih, kjer nimajo zaposlenih informatikov oziroma nimajo sklenjenih posebnih pogodb z zunanjimi izvajalci informacijskih storitev. Poleg tega za storitve varnostnega shranjevanja iStor DataVault uporabniki plačujejo mesečno naročnino glede na dejansko porabo pomnilniškega prostora, kar odpravlja skrite stroške lastništva ter jim omogoča lažje načrtovanje stroškov na področju informacijske podpore poslovanju.

V SAOP so že izvedli vsa potrebna izobraževanja in usposabljanja, tako tehnične kot tudi prodajne ekipe, ki jih od pooblaščenih partnerjev zahteva iStor. 
shranjeno pod: ,
Prijavi se na e-novice!