SAOP v Srbijo prenaša inovativne poslovne programske storitve

Avtor SAOP — 23.03.2010
Komentiraj!
SAOP razširil partnersko mrežo v Srbiji z novim partnerjem, novosadskim podjetjem G-Softic d.o.o., ki bo skrbel za delovanje in prodajo spletnih poslovno-računovodskih rešitev za malo gospodarstvo.
SAOP v Srbijo prenaša inovativne poslovne programske storitve

Del ekipe SAOP miniMAX in G-softic (Vir: SAOP).

Podjetje SAOP, vodilni proizvajalec poslovnih informacijskih rešitev za podjetja in javne ustanove, je s podjetjem G-Softic sklenilo strateško partnerstvo za razvoj, prodajo in delovanje spletne rešitve za vodenje poslovanja majhnih podjetij miniMAX. SAOP bo v Republiko Srbijo prenesel celoten model programske storitve miniMAX, ki se je v Sloveniji izkazal za zelo uspešnega. Podjetje G-Softic bo skrbelo za delovanje storitve ter vodenje prodaje, marketinga, uporabniške podpore in izobraževanja. V G-Softicu ocenjujejo, da bodo v prvem letu pridobili 1.000 pogodbenih strank in v roku treh let imeli približno 5.000 strank.

S sklenitvijo nove partnerske pogodbe na srbskem tržišču SAOP sledi strategiji širjenja na regijska tržišča. Zato naj bi po pričakovanjih ponudili miniMAX srbskim podjetjem v zadnjem četrtletju letos.

„Strateško partnerstvo s podjetjem G-Softic smo sklenili na osnovi preteklih izkušenj, saj so se izkazali kot zanesljiv in kakovosten partner pri zunanjem izvajanju programerskih storitev,“ je povedala Sonja Šinigoj, direktorica podjetja SAOP. G-Softic bo, v skladu s partnersko pogodbo, skrbel za delovanje in prodajo rešitve ter za podporo uporabnikom. „G-Softic ima vrhunsko ekipo strokovnjakov, tako da bodo v okviru partnerstva sodelovali tudi na področju raziskav in razvoja,“ je dodal Matevž Jenko, vodja razvoja miniMAX v podjetju SAOP.

Z okrepitvijo raziskav in razvoja želijo v SAOP-ju kupcem zagotavljati najvišjo raven zmogljivosti, udobnosti, zanesljivosti in varnosti uporabe, kar je ob nenehnem razvoju spletnih tehnologij izredno zahtevno in zahteva naložbe v nova znanja. „Ponosni smo, da nam SAOP zaupa sodelovanje na tako pomembnem področju, kot so raziskave in razvoj. To je priznanje za celotno panogo informacijskih tehnologij v Srbiji, ki lahko poleg storitev programiranja ponudi tudi storitve z visoko dodano vrednostjo,“ je poudaril Igor Stanišić iz podjetja G-Softic.

miniMAX je v Sloveniji pripomogel k dokončni utrditvi koncepta  programske opreme kot storitve (SaaS) ter uveljavitvi modela e-računovodstva. Njegovo naprednost in aktualnost za manjša podjetja, v primerjavi s klasičnimi poslovnimi informacijskimi sistemi, je potrdila tudi visoka rast prodaje. „Isto filozofijo bomo uporabili na našem tržišču, zato pričakujemo visok odziv tako med računovodskimi servisi kot tudi njihovimi strankami. Inovativnost, enostavna uporaba in prijazen vmesnik bodo prava revolucija na našem tržišču, kar bo nedvomno spremenilo pogled podjetnikov na računovodstvo,“ je povedal Igor Stanišić iz podjetja G-Softic. Kot ugotavljajo v G-Softicu, na srbskem tržišču še ni primerljive spletno-računovodske aplikacije, ki bi omogočala e-računovodstvo.

E-računovodstvo, kot ga vzpostavlja miniMAX, ponuja inovativen poslovni model računovodskih storitev. Ta predvideva, da podjetnik hitro in enostavno sam izvede večino rutinskih opravil. Tako si zagotovi ažurne poslovne informacije, od računovodskega servisa pa pridobi storitve z visoko dodano vrednostjo, na primer poslovno in davčno svetovanje. Doslej so namreč računovodski servisi ponujali predvsem storitve vnosa podatkov v glavno knjigo in priprave bilance, pri čemer jim je zaradi obsežnega ročnega dela zmanjkovalo časa za kakovost in  dodatne storitve. 

shranjeno pod:
Prijavi se na e-novice!