SAOP vlaga v izobraževanje računovodij

Avtor Borut Borštnik — 03.06.2009
Komentiraj!
Podjetje SAOP d.o.o. je Visoki šoli za Računovodstvo zagotovilo najsodobnejšo računalniško opremo in poslovne programe za študijske namene.
SAOP vlaga v izobraževanje računovodij

Sonja Šinigoj, direktorica SAOP d.o.o. in dr. Branko Mayr, dekan Visoke šole za računovodstvo

Podjetje SAOP, vodilni proizvajalec poslovnih programov za majhna in srednja podjetja ter javne ustanove, je v novih prostorih Visoke šole za računovodstvo v celoti opremilo učilnico za pouk računalniško podprtega računovodstva. Gre za naložbo v višini prek 40.000 evrov, ki vključuje 13 visoko zmogljivih prenosnih računalnikov s popolno sistemsko programsko opremo ter s SAOPjevimi poslovnimi programi miniMAX in iCenter. Učilnica bo v uporabi za študijske potrebe Visoke šole za računovodstvo,  istočasno pa bo SAOPju na voljo kot demonstracijski center za osrednjo Slovenijo. 

„V podjetju SAOP se zavedamo, da je znanje ključna vrednota. Zato smo ponosni, da bomo lahko bodočim računovodjem omogočili pouk na najsodobnejši računalniški opremi. Tako bodo že ob prihodu na delovna mesta imeli vsa znanja, ki so danes potrebna za kakovostno opravljanje strokovnih in vodstvenih nalog,“ je povedala Sonja Šinigoj, direktorica SAOP d.o.o.

Poslovna programa iCenter ter miniMAX sta zaradi svoje intuitivnosti in enostavnosti izredno kakovostna učna pripomočka za predmete, ki obravnavajo uporabo informacijskih tehnologij pri računovodstvu. Spletni program miniMAX za vodenje poslovanja majhnih podjetij v šolskem letu 2008/2009 pri pouku uporablja 65 učiteljev in 2.122 učencev v srednjih šolah, ljudskih univerzah in zasebnih visokih šolah.

„Zelo smo veseli, da je podjetje SAOP našim študentom omogočilo uporabo njihovih vrhunskih poslovnih rešitev. Visoka šola za računovodstvo je s tem še povečala kakovost svojih študijskih programov, saj lahko študentje pridobljena teoretična znanja utrdijo in nadgradijo z uporabo najsodobnejših informacijskih orodij,“ je ob tem poudaril dr. Branko Mayr, dekan Visoke šole za računovodstvo.

V SAOPju načrtujejo, da bodo novo učilnico uporabljali tudi kot regijski demonstracijski center, ki bo namenjen interaktivnim predstavitvam za večje skupine, usposabljanju za delo s programi iCenter in miniMAX ter za lastna izobraževanja na področju osnov računovodstva.

 

O Visoki šoli za računovodstvo

Samostojni visokošolski zavod Visoka šola za računovodstvo (www.vsr.si) je bil ustanovljen leta 2006 z namenom izobraževati bodoče strokovne in vodstvene delavce na področju računovodstva v gospodarskih družbah, javnih podjetjih, zavodih, državnih organih in pri drugih zavezancih za vodenje računovodstva. Na Visoki šoli za računovodstvo trenutno izvajajo tri-letni visokošolski študijski program Računovodstvo, ki ga obiskuje okoli 100 študentov.   

 

O podjetju SAOP

Podjetje SAOP je bilo ustanovljeno leta 1987 in med prvimi na slovenskem tržišču ponudilo lastno programsko opremo. Kot vodilni za razvoj poslovnih programskih rešitev in storitev za računovodske servise, podjetja ter javne ustanove, zaposlujejo več kot 50 visoko izobraženih strokovnjakov. Njihove rešitve uporablja prek 3.000 strank ter več kot 11.600 uporabnikov. Za inovativnost so prejeli že več nagrad državnega in mednarodnega pomena.

 

Prijavi se na e-novice!