SAOP z vlaganji v znanje ohranja konkurenčnost

Avtor saop — 14.05.2010
Komentiraj!
9 SAOPjevih strokovnjakov je pridobilo certifikat Microsoft Certified IT Professional - Database Developer.
SAOP z vlaganji v znanje ohranja konkurenčnost

SAOP vlaga v izobraževanje.

Pri programiranju poslovnih računalniških programov je obvladovanje zadnjih tehnologij med najpomembnejšimi zahtevami, ki jih narekuje tržišče. V podjetju SAOP, vodilnem proizvajalcu poslovnih programskih rešitev za podjetja in javne ustanove, so nadgradili znanje programerjev pri razvoju aplikacij s tehnologijami Microsoft. Na novo pridobljeni certifikati bodo podjetju omogočili tudi podaljšanje najvišjega partnerskega statusa Microsoft Certified Gold Partner.

„Znanje je za informacijske hiše, kot je SAOP, najpomembnejši kapital, saj zagotavlja obstoj podjetja in konkurenčnost,“ je povedala Sonja Šinigoj, direktorica v SAOP. O pomembnosti znanja pričajo tudi finančna sredstva, ki jih namenjajo izobraževanju in usposabljanju zaposlenih. V znanje so leta 2009 vložili 7 odstotkov letnih prihodkov, pri čemer so ustvarili 1.343 inovacij in izboljšav. Kot poudarja Sonja Šinigoj, sredstev za izobraževanje in usposabljanje zaposlenih kljub splošni recesiji ne bodo zmanjševali, kar pomeni, da bodo letos v znanje investirali 280.000 evrov od planiranih 4 milijonov evrov prihodkov.

Nove tehnologije SAOPju omogočajo razvoj in izdelavo programov, ki so bolj zanesljivi, varni in zmogljivi. Po drugi strani ponujajo programerjem napredne zmožnosti za implementacijo novih inovativnih funkcionalnosti. Tako uporabnikom zagotavljajo učinkovito delo ter pripomorejo k povečanju njihove produktivnosti. Najnovejši certifikat na področju razvoja aplikacij na osnovi podatkovnih zbirk Microsoft Certified IT Professional - Database Developer je do sedaj pridobilo skupno 9 SAOPjevih strokovnjakov.

SAOP ima na področju tehnologij Microsoft kar 21 certifikatov, kar ga uvršča med najboljše poznavalce teh tehnologij v Sloveniji. Podjetje prek stalnega izobraževanja strokovnjakov ter uspešnih izvedb novih projektov vzdržuje najvišji status, ki ga Microsoft podeljuje svojim najboljšim partnerjem po vsem svetu, Microsoft Certified Partner Gold. Ta partnerski status SAOP goji od leta 2006. V prihodnjih mesecih bodo SAOPjevi strokovnjaki, predvsem na področju razvoja spletnih rešitev predvidoma pridobili še 4 nove certifikate.

shranjeno pod:
Prijavi se na e-novice!