Še en milijadrni posel na IT področju

Electronic Arts, ameriško podjetje, ki izdeluje računalniške igre, je objavil dve milijardi težko ponudbo za nakup rivalskega podjetja Take-Two Interactive.
Še en milijadrni posel na IT področju

Electronic Arts

Gre za prav tako igričarsko podjetje, ki je znano predvsem po uspešnici GTA. Ponudba za polovico presega trenutno ceno delnice, kljub temu pa nekateri menijo, da je prenizka. Nekaj mesecev nazaj je bila namreč cena delnice podjetja Take-Two Interactive precej blizu ceni ponujeni s strani EA.

Prevzemna ponudba tako najbrž ne bo sprejeta. Dodaten argument je tudi prihajajoč izid nove različice igre GTA, ki je ponavadi precej uspešna in lahko dodatno poveča ceno delnice.

Podjetje Take-Two Interactive je sicer svoje največje uspehe doseglo prav s sago GTA, njene ostale igre pa niso bile večje uspešnice.

Če bo nakup (vsaj sčasoma) uspešen, bo EA še utrdil svoj vodilni položaj med ustvarjalci iger, ki ga je nedavno ogrozil Vivendi z nakupom Activision.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

30.03.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje