Najuspešnejši slovenski projekt na IndieGoGo je Daisy.si!

Pametni zalivalnik Daisy.si, s katerim se na platformi IndieGoGo predstavlja Andrej Nastran, je uspel zbrati želena sredstva, in sicer 18 tisoč dolarjev. Čeprav na začetku ni bilo pričakovati veselja, je Daisy.si postala najuspešnejša slovenska kampanja na IndieGoGo.
Najuspešnejši slovenski projekt na IndieGoGo je Daisy.si!

Projekt Andreja Nastrana je trenutno najuspešnejši slovenski projekt na IndieGoGo (Vir slike: Daisy.si)

“Na začetku res ni kazalo najbolje. Hitro sem ugotovil, da je uspešnost kampanje odvisna od vsakodnevnega truda. Malce me je zaviralo nepoznavanje marketinga in platforme za množično financiranje IndieGoGo. Ob tem sem si nabral izjemno dragocene informacije za naslednje projekte, kar tudi ni kar tako. Vsaka šola nekaj stane,” pravi Andrej Nastran, ki je izkoristil tudi možnost nekajdnevnega podaljšanja kampanje, ta se bo tako namesto 8. končala 23. junija. Sicer pa se zdi, da omenjena platforma slovenskim projektom ne ustreza. Večina projektov, ki se tam predstavlja, namreč naleti na neuspeh, ki pa ga nekateri vseeno znajo preobraziti v uspeh. Spomnite se le ekipe Lishinu.  

Prepričal tudi Avstralce in Izraelce

“Največ donatorjev je iz ZDA in Evrope,” ki so po podatkih, ki nam jih je priskrbel Nastran, v povprečju prispevali 48 dolarjev. Velik odstotek podpornikov je pridobil tudi iz Nemčije, Avstrije in Švice. Na seznamu držav, katerih prebivalci so si zaželeli Daisy.si, so tudi Avstralija, Izrael in Čile. Zdaj, ko je pritisk glede zbiranja denarnih sredstev malce popustil, Nastran pravi, da bi ob vnovičnem nastopu kampanje marsikaj spremenil. Na primer celotno grafično podobo, pripravil bi prijetnejši dizajn in javnosti bolje predstavil svoj produkt.

Projekt še vedno lahko podprete na IndieGoGo >>

Dodaja pa, da je bilo v času kampanje kar nekaj ponudb – le dobrih premalo. “Najbolj zanimiva so seveda tista za distribucijo izdelka v tujini. Glede na ponudbe, bo pametni zalivalnik živel tudi po kampanji,” pravi. “Proizvodnja bo pika na i. Večji del predstavljajo priprave na proizvodnjo, ki že potekajo. Kosi bodo sestavljeni takoj, predvidoma ob koncu avgusta. Na začetku jih bomo verjetno sestavili kar prijatelji, da se ob tem napiše tudi natančna dokumentacija in navodila za serijsko sestavljanje,” zato se zdi, da bo poletje resnično vroče v Andrejevi družbi.

Daisy.si je pametni zalivalnik rastlin z ventilom za doziranje vode, merilnikom vlažnosti zemlje, svetlobnim senzorjem in barvno LED diodo, ki sporoča različne informacije. Sonda meri vlažnost in na podlagi pridobljenih podatkov po posebnem algoritmu samodejno zaliva rastlino. Daisy.si deluje na baterije, ki imajo življenjsko dobo dve leti, delovanje naprave pa lahko spremljamo prek spletne aplikacije.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje