Najuspešnejši slovenski projekt na IndieGoGo je Daisy.si!

Pametni zalivalnik Daisy.si, s katerim se na platformi IndieGoGo predstavlja Andrej Nastran, je uspel zbrati želena sredstva, in sicer 18 tisoč dolarjev. Čeprav na začetku ni bilo pričakovati veselja, je Daisy.si postala najuspešnejša slovenska kampanja na IndieGoGo.
Najuspešnejši slovenski projekt na IndieGoGo je Daisy.si!

Projekt Andreja Nastrana je trenutno najuspešnejši slovenski projekt na IndieGoGo (Vir slike: Daisy.si)

“Na začetku res ni kazalo najbolje. Hitro sem ugotovil, da je uspešnost kampanje odvisna od vsakodnevnega truda. Malce me je zaviralo nepoznavanje marketinga in platforme za množično financiranje IndieGoGo. Ob tem sem si nabral izjemno dragocene informacije za naslednje projekte, kar tudi ni kar tako. Vsaka šola nekaj stane,” pravi Andrej Nastran, ki je izkoristil tudi možnost nekajdnevnega podaljšanja kampanje, ta se bo tako namesto 8. končala 23. junija. Sicer pa se zdi, da omenjena platforma slovenskim projektom ne ustreza. Večina projektov, ki se tam predstavlja, namreč naleti na neuspeh, ki pa ga nekateri vseeno znajo preobraziti v uspeh. Spomnite se le ekipe Lishinu.  

Prepričal tudi Avstralce in Izraelce

“Največ donatorjev je iz ZDA in Evrope,” ki so po podatkih, ki nam jih je priskrbel Nastran, v povprečju prispevali 48 dolarjev. Velik odstotek podpornikov je pridobil tudi iz Nemčije, Avstrije in Švice. Na seznamu držav, katerih prebivalci so si zaželeli Daisy.si, so tudi Avstralija, Izrael in Čile. Zdaj, ko je pritisk glede zbiranja denarnih sredstev malce popustil, Nastran pravi, da bi ob vnovičnem nastopu kampanje marsikaj spremenil. Na primer celotno grafično podobo, pripravil bi prijetnejši dizajn in javnosti bolje predstavil svoj produkt.

Projekt še vedno lahko podprete na IndieGoGo >>

Dodaja pa, da je bilo v času kampanje kar nekaj ponudb – le dobrih premalo. “Najbolj zanimiva so seveda tista za distribucijo izdelka v tujini. Glede na ponudbe, bo pametni zalivalnik živel tudi po kampanji,” pravi. “Proizvodnja bo pika na i. Večji del predstavljajo priprave na proizvodnjo, ki že potekajo. Kosi bodo sestavljeni takoj, predvidoma ob koncu avgusta. Na začetku jih bomo verjetno sestavili kar prijatelji, da se ob tem napiše tudi natančna dokumentacija in navodila za serijsko sestavljanje,” zato se zdi, da bo poletje resnično vroče v Andrejevi družbi.

Daisy.si je pametni zalivalnik rastlin z ventilom za doziranje vode, merilnikom vlažnosti zemlje, svetlobnim senzorjem in barvno LED diodo, ki sporoča različne informacije. Sonda meri vlažnost in na podlagi pridobljenih podatkov po posebnem algoritmu samodejno zaliva rastlino. Daisy.si deluje na baterije, ki imajo življenjsko dobo dve leti, delovanje naprave pa lahko spremljamo prek spletne aplikacije.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje