Najuspešnejši slovenski projekt na IndieGoGo je Daisy.si!

Pametni zalivalnik Daisy.si, s katerim se na platformi IndieGoGo predstavlja Andrej Nastran, je uspel zbrati želena sredstva, in sicer 18 tisoč dolarjev. Čeprav na začetku ni bilo pričakovati veselja, je Daisy.si postala najuspešnejša slovenska kampanja na IndieGoGo.
Najuspešnejši slovenski projekt na IndieGoGo je Daisy.si!

Projekt Andreja Nastrana je trenutno najuspešnejši slovenski projekt na IndieGoGo (Vir slike: Daisy.si)

“Na začetku res ni kazalo najbolje. Hitro sem ugotovil, da je uspešnost kampanje odvisna od vsakodnevnega truda. Malce me je zaviralo nepoznavanje marketinga in platforme za množično financiranje IndieGoGo. Ob tem sem si nabral izjemno dragocene informacije za naslednje projekte, kar tudi ni kar tako. Vsaka šola nekaj stane,” pravi Andrej Nastran, ki je izkoristil tudi možnost nekajdnevnega podaljšanja kampanje, ta se bo tako namesto 8. končala 23. junija. Sicer pa se zdi, da omenjena platforma slovenskim projektom ne ustreza. Večina projektov, ki se tam predstavlja, namreč naleti na neuspeh, ki pa ga nekateri vseeno znajo preobraziti v uspeh. Spomnite se le ekipe Lishinu.  

Prepričal tudi Avstralce in Izraelce

“Največ donatorjev je iz ZDA in Evrope,” ki so po podatkih, ki nam jih je priskrbel Nastran, v povprečju prispevali 48 dolarjev. Velik odstotek podpornikov je pridobil tudi iz Nemčije, Avstrije in Švice. Na seznamu držav, katerih prebivalci so si zaželeli Daisy.si, so tudi Avstralija, Izrael in Čile. Zdaj, ko je pritisk glede zbiranja denarnih sredstev malce popustil, Nastran pravi, da bi ob vnovičnem nastopu kampanje marsikaj spremenil. Na primer celotno grafično podobo, pripravil bi prijetnejši dizajn in javnosti bolje predstavil svoj produkt.

Projekt še vedno lahko podprete na IndieGoGo >>

Dodaja pa, da je bilo v času kampanje kar nekaj ponudb – le dobrih premalo. “Najbolj zanimiva so seveda tista za distribucijo izdelka v tujini. Glede na ponudbe, bo pametni zalivalnik živel tudi po kampanji,” pravi. “Proizvodnja bo pika na i. Večji del predstavljajo priprave na proizvodnjo, ki že potekajo. Kosi bodo sestavljeni takoj, predvidoma ob koncu avgusta. Na začetku jih bomo verjetno sestavili kar prijatelji, da se ob tem napiše tudi natančna dokumentacija in navodila za serijsko sestavljanje,” zato se zdi, da bo poletje resnično vroče v Andrejevi družbi.

Daisy.si je pametni zalivalnik rastlin z ventilom za doziranje vode, merilnikom vlažnosti zemlje, svetlobnim senzorjem in barvno LED diodo, ki sporoča različne informacije. Sonda meri vlažnost in na podlagi pridobljenih podatkov po posebnem algoritmu samodejno zaliva rastlino. Daisy.si deluje na baterije, ki imajo življenjsko dobo dve leti, delovanje naprave pa lahko spremljamo prek spletne aplikacije.

Oznake: , ,