Se zavedate, kako trpijo vaše oči za računalnikom?

Imate občutek, da so vaše oči suhe in utrujene? Presedite kar nekaj ur za računalnik vsak dan? Simptomi, kot sta omenjena, vključno z bolečinami v hrbtu in vratu ter glavoboli, so posledice pretirane uporabe računalnikov.
Se zavedate, kako trpijo vaše oči za računalnikom?

Nenehno gledanje v zaslon poleni naše oči (Vir slike: Hubspot.com).

Posledice večurnega gledanja v računalnik so ogromne in izredno slabe. Modrikasta svetloba, ki jo oddajajo naši zasloni, škodi našem očem. Posledice nastopijo hitro. Več kot dve uri sedenja in gledanja v zaslon nam že lahko prinese težave z vidom in očmi. The Vision Council, ki je pred dnevi izdal poročilo, v katerem je moč prebrati, da je zaradi večurnega gledanja v zaslon ogroženih okoli 95 odstotkov anketiranih Američanov, je ugotavljal, koliko časa ameriški delavci preživijo pred zasloni. Ugotovili so, da ves (delovni) čas.

Tretjina pred zaslonom več kot devet ur na dan

Poročilo ugotavlja, da 30 odstotkov odraslih preživi kar devet ur na dan pred zasloni, pa naj si gre za računalnik, tablico, pametni telefon ali pa televizor. Več kot 60 odstotkov pred omenjenimi zasloni več kot pet ur dnevno, več kot 90 odstotkov pa nekaj več kot dve uri.

Otroci vse bolj prikovani pred zaslone

Težavo so zaznali tudi pri otrocih. Skoraj četrtina otrok pred zasloni dnevno preživi več kot tri ure! Nič kaj dobra popotnica, saj to pomeni, da bi lahko prišlo do poškodb oči še prej kot sicer.

Nenehno gledanje v ekran iz enake razdalje poleni naše oči oziroma mišice, obenem pa svetloba, ki jo oddajajo zasloni moti oči. Posledice so suhe in utrujene oči, ki so precej razdražene.

Kako si lahko pomagamo?

Mežikajte – ko strmimo v zaslone, pozabimo mežikati, to pa dodatno izsušuje naše oči.

Povečajte si velikost pisave – če gledate in berete tekst, ki je napisan z manjšo velikostjo pisave, se poveča možnost, da boste glavo nagnili naprej k zaslonu. Čakajo vas glavoboli in bolečine v vratu.

20-20-20 pravilo – po 20 minutah dela, si vzemite 20 sekund časa in glejte 20 sekund nekam v daljavo. To bo dalo vašim očesnim mišicam možnost, da malce pomigajo in se skoncetrirajo na druge objekte. Gledanje v stvar (v tem primeru v zaslon) dlje časa, ki je na enakem mestu, bo polenilo vaše očesne mišice. Migajte tudi z njimi!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje