Se zavedate, kako trpijo vaše oči za računalnikom?

Imate občutek, da so vaše oči suhe in utrujene? Presedite kar nekaj ur za računalnik vsak dan? Simptomi, kot sta omenjena, vključno z bolečinami v hrbtu in vratu ter glavoboli, so posledice pretirane uporabe računalnikov.
Se zavedate, kako trpijo vaše oči za računalnikom?

Nenehno gledanje v zaslon poleni naše oči (Vir slike: Hubspot.com).

Posledice večurnega gledanja v računalnik so ogromne in izredno slabe. Modrikasta svetloba, ki jo oddajajo naši zasloni, škodi našem očem. Posledice nastopijo hitro. Več kot dve uri sedenja in gledanja v zaslon nam že lahko prinese težave z vidom in očmi. The Vision Council, ki je pred dnevi izdal poročilo, v katerem je moč prebrati, da je zaradi večurnega gledanja v zaslon ogroženih okoli 95 odstotkov anketiranih Američanov, je ugotavljal, koliko časa ameriški delavci preživijo pred zasloni. Ugotovili so, da ves (delovni) čas.

Tretjina pred zaslonom več kot devet ur na dan

Poročilo ugotavlja, da 30 odstotkov odraslih preživi kar devet ur na dan pred zasloni, pa naj si gre za računalnik, tablico, pametni telefon ali pa televizor. Več kot 60 odstotkov pred omenjenimi zasloni več kot pet ur dnevno, več kot 90 odstotkov pa nekaj več kot dve uri.

Otroci vse bolj prikovani pred zaslone

Težavo so zaznali tudi pri otrocih. Skoraj četrtina otrok pred zasloni dnevno preživi več kot tri ure! Nič kaj dobra popotnica, saj to pomeni, da bi lahko prišlo do poškodb oči še prej kot sicer.

Nenehno gledanje v ekran iz enake razdalje poleni naše oči oziroma mišice, obenem pa svetloba, ki jo oddajajo zasloni moti oči. Posledice so suhe in utrujene oči, ki so precej razdražene.

Kako si lahko pomagamo?

Mežikajte – ko strmimo v zaslone, pozabimo mežikati, to pa dodatno izsušuje naše oči.

Povečajte si velikost pisave – če gledate in berete tekst, ki je napisan z manjšo velikostjo pisave, se poveča možnost, da boste glavo nagnili naprej k zaslonu. Čakajo vas glavoboli in bolečine v vratu.

20-20-20 pravilo – po 20 minutah dela, si vzemite 20 sekund časa in glejte 20 sekund nekam v daljavo. To bo dalo vašim očesnim mišicam možnost, da malce pomigajo in se skoncetrirajo na druge objekte. Gledanje v stvar (v tem primeru v zaslon) dlje časa, ki je na enakem mestu, bo polenilo vaše očesne mišice. Migajte tudi z njimi!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje