Seattle vas pričakuje! Prijave do 20. januarja!

Samo še do 20. januarja je čas za prijavo na lokalni izbor letošnjega tekmovanja Imagine Cup. Nepozabna izkušnja, praktične izkušnje, gradnja mreže povezav, pridobivanje referenc, veliko zabave ter privlačne nagrade so razlogi zakaj sodelovati v največjem svetovnem študentskem tekmovanju.
Seattle vas pričakuje! Prijave do 20. januarja!

Seattle vas pričakuje! Prijave do 20. januarja!

Milijon dolarjev nagrad, nepozabna avantura na svetovnem finalu v Seattlu, možnost kariernega preboja in pridobivanje referenc je le nekaj razlogov zakaj je vredno razmisliti o udeležbi na največjem študentskem tehnološkem tekmovanju na svetu – Imagine Cup!

Lani je slovenska ekipa ADORA iz mariborske Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru na svetovnem finalu v St. Peterburgu zasedla 2. mesto v kategoriji »Inovacije«, kar je najboljša slovenska uvrstitev v zgodovini tekmovanja. Prav tako so kot prva slovenska ekipa prejeli denarno podporo Imagine Cup Grants za nadaljnjo uresničevanje ideje v višini 50.000 dolarjev.

Prijava ideje in ekipe do 20. januarja

Študentje lahko svojo idejo v eno izmed treh kategorij prijavijo do 20. januarja na spletni strani www.imaginecup.si. Pot do svetovnega finala, ki bo letos potekal v ameriškem Seattlu vodi preko zmage v slovenskem lokalnem izboru ter svetovnega spletnega polfinala. Svetovni finale bo potekal v mesecu juliju.

Imagine Cupu 

Imagine Cup je mednarodno tekmovanje na področju inovativnosti, tehnoloških rešitev in razvoja, na katerem sodelujejo študentje višje- in visokošolskih inštitucij z vsega sveta. Študentje sodelujejo v ekipah, ki predstavljajo posamezno fakulteto oziroma skupino fakultet, v obdobju predtekmovanja in finalnega izbora jih spremljata in usmerjata posebej za ta namen izbrana mentorja iz akademske skupnosti in gospodarstva.

Študente se v skladu z dobro prakso spodbuja k multidisciplinarni sestavi ekipe oziroma k mreženju med fakultetami, prav tako pa tudi k povezovanju z gospodarskimi subjekti. Tekmovanje je del pobude Microsoft Youth Spark.

Nosilec slovenskega izbora Imagine Cup je Microsoftov inovacijski center. Glavni organizatorji so člani Iniciative Start:up Slovenija, v izboru pa sodelujejo tudi številne nevladne organizacije in podjetja. Generalni pokrovitelj je Microsoft Slovenija.

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje