Sedemletni podjetnik že služi s svojo restavracijo

Večina otrok, ki si želi uspeti v svetu podjetništva, svoje prve korake na tem področju napravi na domačem dvorišču, kjer postavijo prvo stojnico z domačo limonado. Na podoben način je začel tudi mladi Ryland Goldman, ki pa si je že pri sedmih letih zastavil veliko višje cilje.
Sedemletni podjetnik že služi s svojo restavracijo

Sedemletni podjetnik že služi s svojo restavracijo (Vir slike: Freeimages.com)

Mladi Ryland Goldman je že od svojega tretjega leta dalje sanjal o svoji lastni restavraciji. Ko je dopolnil sedem let, so se z družino preselili v mesto Los Gatos v Kaliforniji in mladi poslovnež je kaj kmalu odkril odlično poslovno priložnost, s katero bi si lahko uresničil sanje.

Ugotovil je namreč, da v bližini njegove hiše poteka zelo prometna cesta, po kateri številni starši svoje otroke vsako jutro odpeljejo v šolo.

Odločil se je, seveda z dovoljenjem svojih staršev, da bo nekajkrat na teden ob omenjeni cesti postavil stojnico, na kateri bo prodajal doma pečeno pecivo ter sveže skuhano kavo in doma stisnjene sokove. Pripravil je tudi ličen meni, ki ga ponudi svojim strankam, da se lažje odločijo za nakup.

Rylandova restavracija, kot jo je poimenoval, tako zaživi že ob zgodnjih jutranjih urah večkrat tedensko, ko večina njegovih sošolcev še niti ne vstane iz postelje. Med lokalnimi prebivalci je postala že zelo znana in pogosto se zgodi, da mladi podjetnik zasluži več kot 100 dolarjev v zgolj enem jutru.

V Rylandu mnogi že vidijo obetavnega podjetnika, ki bo dobro znal poskrbeti za svojo prihodnost.

Vir: Entrepreneur

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje