Sedemletni podjetnik že služi s svojo restavracijo

Večina otrok, ki si želi uspeti v svetu podjetništva, svoje prve korake na tem področju napravi na domačem dvorišču, kjer postavijo prvo stojnico z domačo limonado. Na podoben način je začel tudi mladi Ryland Goldman, ki pa si je že pri sedmih letih zastavil veliko višje cilje.
Sedemletni podjetnik že služi s svojo restavracijo

Sedemletni podjetnik že služi s svojo restavracijo (Vir slike: Freeimages.com)

Mladi Ryland Goldman je že od svojega tretjega leta dalje sanjal o svoji lastni restavraciji. Ko je dopolnil sedem let, so se z družino preselili v mesto Los Gatos v Kaliforniji in mladi poslovnež je kaj kmalu odkril odlično poslovno priložnost, s katero bi si lahko uresničil sanje.

Ugotovil je namreč, da v bližini njegove hiše poteka zelo prometna cesta, po kateri številni starši svoje otroke vsako jutro odpeljejo v šolo.

Odločil se je, seveda z dovoljenjem svojih staršev, da bo nekajkrat na teden ob omenjeni cesti postavil stojnico, na kateri bo prodajal doma pečeno pecivo ter sveže skuhano kavo in doma stisnjene sokove. Pripravil je tudi ličen meni, ki ga ponudi svojim strankam, da se lažje odločijo za nakup.

Rylandova restavracija, kot jo je poimenoval, tako zaživi že ob zgodnjih jutranjih urah večkrat tedensko, ko večina njegovih sošolcev še niti ne vstane iz postelje. Med lokalnimi prebivalci je postala že zelo znana in pogosto se zgodi, da mladi podjetnik zasluži več kot 100 dolarjev v zgolj enem jutru.

V Rylandu mnogi že vidijo obetavnega podjetnika, ki bo dobro znal poskrbeti za svojo prihodnost.

Vir: Entrepreneur

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje