Sejem možnosti in priložnosti - JobFair 2013

Avtor Saba Resnik — 30.03.2013
Komentiraj!
V študentskem društvu EESTEC od 15. do 17. aprila letos že šestič organizirajo sejem podjetij JobFair, ki se bo odvijal na fakulteti za elektrotehniko ter fakulteti za računalništvo in informatiko. Letošnja novost je sodelovanje s startup podjetji.
Sejem možnosti in priložnosti - JobFair 2013

Sejem možnosti in priložnosti - JobFair 2013 (Vir slike: EESTEC)

Ključ k uspešnemu zaposlovanju je povezovanje študentov in gospodarstva že v času študija. Z namenom spodbujanja aktivnega povezovanja študentsko društvo EESTEC od 15. do 17. aprila na fakulteti za elektrotehniko in fakulteti za računalništvo in informatiko organizira že šesti tovrstni dogodek – JobFair 2013. Na sejmu podjetij imajo uspešna slovenska podjetja možnost, da se predstavijo študentom naravoslovno-tehniških fakultet in poiščejo želen kader. Študenti s tem dobijo odlično priložnost navezati stike s predstavniki podjetij ter pridobiti pomembne informacije o zaposlovanju, praksah in štipendijah.

Poleg predstavitve podjetij bodo vse dni sejma organizirana tudi zanimiva predavanja in delavnice. Njihov cilj je poudariti pomen neformalnega izobraževanja, študentom predstaviti možnosti, ki jih imajo, in jih z zgodbami o uspehu motivirati k doseganju zastavljenih ciljev. Na letošnjem dogodku bodo udeleženci lahko spoznali pasti zaposlitvenih razgovorov, uporabne nasvete za pisanje CV-ja, inovativne načine predstavitve, možnosti praks in študija v tujini ter osnove projektnega vodenja. Člani društva pa pripravljajo tudi zanimivo predavanje s slovenskimi startup podjetji.

Podrobnejše informacije najdete na: www.jobfair.si in Facebook-u.

shranjeno pod:
Prijavi se na e-novice!