LA: Selitev vladnega e-maila in drugih zapisov na Google Apps?

V LA se mestni svetnik in vodja policijske skupine sprašujeta ali je selitev vladne elektronske pošte in drugih zapisov na Googlovo internetno storitev Google Apps varna.
LA: Selitev vladnega e-maila in drugih zapisov na Google Apps?

Google Apps.

Predsednik Los Angeleške policijske zaščitniške lige, Paul Weber, je zaskrbljen glede varnosti in občutljivih policijskih zapisov preiskav, če se bodo le te pomaknile na Google Apps, saj obstaja veliko oseb, katere bi plačale kakršno koli vsoto denarja, da bi vedele kako daleč so policijske preiskave.

Rekli bi lahko, da ga upravčeno skrbi, saj se je ena izmed kršitev varnosti v Google apps zgodila v maju, ko je heker, ki je dobil dostop do Yahoo-jeve elektronske pošte od enega izmed uslužbencev Twitterja, pridobil podatke iz njegove elektronske pošte za dostop do podatkov podjetja na Google Apps. Hekerju je to omogočilo krajo zaupnih informacij, povezovanje osebne in službene elektronske pošte okradenega.

Vodilni pri Twitterju so dejali, da pri preteklem napadu ne gre za ranljivost Google Apps. V Googlu se strinjajo, da je varnost za katerokoli organizacijo zelo pomembna, pavzaprav je ta bistvo na katerem je bil Google Apps ustvarjen.

Washington D.C. je prvo večje mesto Združenih držav Amerike, ki se je vpisalo za storitev za 50 dolarjev na uporabnika na leto, medtem, ko Seattle uporablja storitev Google Postini, imenovano Message Security.
 

Vir: Cnet