SEO vodnik za majhna podjetja

Mnogi podjetniki se zavedajo pomena uvrstitve spletne strani na spletnih iskalnikih, vendar pa niso dovolj seznanjeni z optimizacijo spletnih strani za iskalnike ali krajše SEO. V nadaljevanju sledi osem učinkovitih SEO pristopov, s katerimi lahko povečate svojo prepoznavnost in promet.
SEO vodnik za majhna podjetja

Z uporabo SEO povečajte svojo prepoznavnost. (Vir: seotop.com.au)

Začnite s SEO osnovami in najprej s pomočjo orodij kot je npr. Wordtracker spoznajte na spletu najbolj iskane ključne besede ter jih čim večkrat uporabite na svoji spletni strani, tako med naslovnimi oznakami kot med besedilom. Poskrbite pa tudi za to, da bodo ljudje objavljali povezave do vaše spletne strani.

Ko boste poskrbeli za SEO osnove, nadaljujte z naslednjimi SEO pristopi in izboljšajte uvrstitev svoje spletne strani med rezultati iskanja prek iskalnikov:

1. Dodajajte vsebino: Na svojo spletno stran mesečno dodajte od deset do trideset strani novih vsebin, v katere vključite različne specifične ključne besede, s katerimi se boste približali tudi nišnim kupcem, ki so navadno pripravljeni za proizvode odšteti več denarja. 

2. Pazite se prevelikih obljub: Ne zaupajte SEO orodjem, ki obljubljajo uvrstitev vaše strani na tisoče iskalnikov, saj obstaja manj kot sto velikih iskalnikov kot so Google, MSN in Yahoo, pri nas še najdi.si.

3. Optimizirajte svojo stran: Google postopoma uvaja univerzalno iskanje, ki med rezultati iskanja prikaže tako tekstovne, kot tudi slikovne in video vsebine. Temu primerno optimizirajte svojo stran z ustreznim naslavljanjem slik in dodajanjem alt besedila.

4. Naslov spletne strani: Za naslov spletne strani namesto imena podjetja raje uporabite ustrezne ključne besede (tisto kar prodajate) in s tem pri iskalnikih pridobite nekaj točk.

5. Uporabljajte Wikipedijo: Wikipedija se že skoraj uvršča med iskalnike, zato v imenu svojega podjetja na njej objavite zanimiv članek in povečajte svojo prepoznavnost.

6. Uporabljajte YouTube: Ustvarite nekaj zabavnih in poučnih video posnetkov povezanih z vašim poslovanjem, ki naj vsebujejo tudi vaš URL naslov, ter jih objavite na YouTubu.

7. Preverite veljavnost svojega URL naslova: Preverite ali naslov vaše spletne strani deluje tako v http://vasnaslov kot tudi www.vasnaslov obliki, saj se naslova obravnavata kot različni spletni strani, kar lahko privede do težav. Problem lahko rešite z uporabo posebne programerske kode.

8. Vključite uporabnike: Na spletno stran dodajte preprosto funkcijo “Povej prijatelju” in možnost Social Bookmarkinga, ki ima močan vpliv na rezultate iskanja.

Vse skupaj pa vam lahko uredi podjetje, ki se profesionalno ukvarja z optimizacijo spletnih strani.  

 

Vir: SmallBizBee

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje