BLOG MARKETING DELAVNICA

Sestanek je končan, toda ali vsi poznajo svoje zadolžitve?

V večjih podjetjih ekipe svoje delo pogosto usklajujejo na sestankih, kjer se zaposleni dogovarjajo o različnih podrobnostih, potrebnih za dokončanje projektov. Toda pogosto se pozabi na ključni korak - doreči, kdo bo storil kaj in v kakšnem roku.
Slovenska podjetja zaposlujejo

Slovenska podjetja zaposlujejo (Vir slike: sxc.hu)

Ste se že kdaj udeležili sestanka, kjer je bilo sprejetih ogromno odločitev, kljub temu pa se po tem ni kaj dosti spremenilo? Gre za eno izmed tipičnih napak, ki se pojavlja na sestankih. Udeleženci pozabijo na ključni korak, in sicer doreči, kdo izmed udeleženih bo storil kaj in v kakšnem časovnem roku. 

Lahko bi rekli, da je skoraj 90 odstotkov dela napravljenih že takrat, ko določite odgovornega za določeno nalogo ter mu napoveste rok, v katerem želite, da bo delo opravljeno. Vsak sestanek naj se vedno konča z jasnimi cilji in vsakdo, ki se ga udeleži, naj natančno pozna svoje nove zadolžitve. Tako bo delo teklo nemoteno, hkrati pa se boste izognili morebitnim sporom in prerekanjem zaradi zmedenosti vaše ekipe. 

Da ne bi prihajalo do zmede, se morate izogibati uporabi stavkov, ki se začnejo z besedami: “Dobro bi bilo, da…”, “Nekdo bi moral…”, “Se vsi strinjamo, da…”, “Lahko poskusite…?”. S tem namreč stvari dorečete samo na pol, vi pa morate narediti prav nasprotno – točno določiti osebo, ki bo za določeno opravilo zadolžena, ter ji doreči rok, ki ni odložljiv.

Vprašanje zato raje formirajte v stavek: “Želim, da bo opravilo X končano do dne Y.”, nato pa zahtevajte jasno potrditev, da se zaposleni z navedenim strinja. Tako bo do neke mere prisiljen sprejeti odgovornost za svoja dejanja, v nasprotnem primeru pa ga čakajo sankcije. 

Za uspešno poslovanje podjetja je bistveno, da čimprej vzpostavite učinkovito komunikacijo z zaposlenimi. Dokazati se morate kot močan vodja, ki mu lahko ekipa zaupa, saj bo vaše podjetje le tako lahko raslo in se razvijalo tudi v prihodnje. 

Vir: LinkedIn

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP delavnica: Facebook oglaševanje

21.09.2017 od 9:00 do 15:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

*Pomembno obvestilo* Delavnica je RAZPRODANA. S prijavo na povezavi spodaj, se lahko postavite v čakalno vrsto, v primeru, da pride do odpovedi. Če bomo zabeležili dovolj interesa, bomo delavnico ponovili v kratkem. | Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase.
Preberite več >>

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje