Sex.com se ponovno prodaja

Sex.com, brez dvoma najvrednejši naslov svetovnega spleta, je ponovno naprodaj, saj je njen dosedanji lastnik zašel v dolgove.
Sex.com se ponovno prodaja

Sex.com se prodaja (vir: sex.com).

Podjetje Escom LLC, ki je domeno sex.com kupilo leta 2006 od ustanovitelja spletne strani match.com, Garyja Kremena, za neverjetnih 14 milijonov dolarjev, je zaplenjeno. Najbolj želena domena na svetu tako trenutno gosti tekstovne povezave do spletnih strani s pornografijo. 

Lastnika bo ponovno zamenjala 18. marca 2010 na avkciji v New Yorku, a zdi se nemogoče, da bi dosegla njeno pred-recesijsko prodajno ceno. Kljub vsemu pa boste na escrow račun (varno spletno bančništvo) morali nakazati milijon ameriških dolarjev, da se sploh lahko udeležite same avkcije.  

Kremen je prvotno registriral domeno sex.com daljnega leta 1994, a jo je že naslednje leto ukradel prevarant Stephen Cohen, ki je z njo zaslužil na milijone dolarjev. Sledila je dolga pravna bitka in Kremen je leta 2000 ponovno prevzel kontrolo nad domeno in dobil 65 milijonov dolarjev odškodnine. Cohen je nekaj časa preživel v zaporu, a so ga kasneje izpustili in pravni procesi se nadaljujejo. 

Saga nesrečne in dobičkonosne domene sex.com je dobila svoj epilog leta 2007, ko je Kieren McCarthy o njej napisal celo knjigo. 

 

The Register

 

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje