Sex.com se ponovno prodaja

Sex.com, brez dvoma najvrednejši naslov svetovnega spleta, je ponovno naprodaj, saj je njen dosedanji lastnik zašel v dolgove.
Sex.com se ponovno prodaja

Sex.com se prodaja (vir: sex.com).

Podjetje Escom LLC, ki je domeno sex.com kupilo leta 2006 od ustanovitelja spletne strani match.com, Garyja Kremena, za neverjetnih 14 milijonov dolarjev, je zaplenjeno. Najbolj želena domena na svetu tako trenutno gosti tekstovne povezave do spletnih strani s pornografijo. 

Lastnika bo ponovno zamenjala 18. marca 2010 na avkciji v New Yorku, a zdi se nemogoče, da bi dosegla njeno pred-recesijsko prodajno ceno. Kljub vsemu pa boste na escrow račun (varno spletno bančništvo) morali nakazati milijon ameriških dolarjev, da se sploh lahko udeležite same avkcije.  

Kremen je prvotno registriral domeno sex.com daljnega leta 1994, a jo je že naslednje leto ukradel prevarant Stephen Cohen, ki je z njo zaslužil na milijone dolarjev. Sledila je dolga pravna bitka in Kremen je leta 2000 ponovno prevzel kontrolo nad domeno in dobil 65 milijonov dolarjev odškodnine. Cohen je nekaj časa preživel v zaporu, a so ga kasneje izpustili in pravni procesi se nadaljujejo. 

Saga nesrečne in dobičkonosne domene sex.com je dobila svoj epilog leta 2007, ko je Kieren McCarthy o njej napisal celo knjigo. 

 

The Register

 

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje