Sex.com se ponovno prodaja

Sex.com, brez dvoma najvrednejši naslov svetovnega spleta, je ponovno naprodaj, saj je njen dosedanji lastnik zašel v dolgove.
Sex.com se ponovno prodaja

Sex.com se prodaja (vir: sex.com).

Podjetje Escom LLC, ki je domeno sex.com kupilo leta 2006 od ustanovitelja spletne strani match.com, Garyja Kremena, za neverjetnih 14 milijonov dolarjev, je zaplenjeno. Najbolj želena domena na svetu tako trenutno gosti tekstovne povezave do spletnih strani s pornografijo. 

Lastnika bo ponovno zamenjala 18. marca 2010 na avkciji v New Yorku, a zdi se nemogoče, da bi dosegla njeno pred-recesijsko prodajno ceno. Kljub vsemu pa boste na escrow račun (varno spletno bančništvo) morali nakazati milijon ameriških dolarjev, da se sploh lahko udeležite same avkcije.  

Kremen je prvotno registriral domeno sex.com daljnega leta 1994, a jo je že naslednje leto ukradel prevarant Stephen Cohen, ki je z njo zaslužil na milijone dolarjev. Sledila je dolga pravna bitka in Kremen je leta 2000 ponovno prevzel kontrolo nad domeno in dobil 65 milijonov dolarjev odškodnine. Cohen je nekaj časa preživel v zaporu, a so ga kasneje izpustili in pravni procesi se nadaljujejo. 

Saga nesrečne in dobičkonosne domene sex.com je dobila svoj epilog leta 2007, ko je Kieren McCarthy o njej napisal celo knjigo. 

 

The Register

 

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje