Sex.com se ponovno prodaja

Avtor — 02.03.2010
Sex.com, brez dvoma najvrednejši naslov svetovnega spleta, je ponovno naprodaj, saj je njen dosedanji lastnik zašel v dolgove.
Sex.com se ponovno prodaja

Sex.com se prodaja (vir: sex.com).

Podjetje Escom LLC, ki je domeno sex.com kupilo leta 2006 od ustanovitelja spletne strani match.com, Garyja Kremena, za neverjetnih 14 milijonov dolarjev, je zaplenjeno. Najbolj želena domena na svetu tako trenutno gosti tekstovne povezave do spletnih strani s pornografijo. 

Lastnika bo ponovno zamenjala 18. marca 2010 na avkciji v New Yorku, a zdi se nemogoče, da bi dosegla njeno pred-recesijsko prodajno ceno. Kljub vsemu pa boste na escrow račun (varno spletno bančništvo) morali nakazati milijon ameriških dolarjev, da se sploh lahko udeležite same avkcije.  

Kremen je prvotno registriral domeno sex.com daljnega leta 1994, a jo je že naslednje leto ukradel prevarant Stephen Cohen, ki je z njo zaslužil na milijone dolarjev. Sledila je dolga pravna bitka in Kremen je leta 2000 ponovno prevzel kontrolo nad domeno in dobil 65 milijonov dolarjev odškodnine. Cohen je nekaj časa preživel v zaporu, a so ga kasneje izpustili in pravni procesi se nadaljujejo. 

Saga nesrečne in dobičkonosne domene sex.com je dobila svoj epilog leta 2007, ko je Kieren McCarthy o njej napisal celo knjigo. 

 

The Register

 

MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>