Shop or Drop – zmagovalka Imagine Cup kategorije Inovacije

Avtor — 25.04.2014
Shop or Drop je zmagovalka kategorije Inovacije! Finalni izbor za Imagine Cup, ki predstavlja mednarodno tekmovanje na področjih inovativnosti, tehnoloških rešitev in razvoja, je že nekaj let namreč magnet za študente inovativnih zamisli z vsega sveta.
Shop or Drop – zmagovalka Imagine Cup kategorije Inovacije

Shop or Drop – zmagovalka Imagine Cup kategorije Inovacije (Vir fotografije: arhiv Shop od Drop)

Aplikacija Shop or Drop je zmagovalka kategorije Inovacije, Imagine Cup tekmovanja, ki je že 12. zapovrstjo potekal tudi pri nas. Tako se bo poleg še dveh zmagovalcev v kategorijah Igre – Kawboom in v kategoriji World Citizenship – OKEANA, v regionalnem polfinalu potegovala za uvrstitev na svetovni finalni del tekmovanja, ki se bo julija odvil v Seattlu, v ZDA.

Shop or Drop uspešno rešuje dilemo pri nakupovanju oblačil

Kadar naj bi se pri nakupovanju namreč znašli v dilemi in bi želeli pomoč, ustvarjalci omenjene aplikacije predlagajo, da lahko preprosto zaženete aplikacijo Shop or Drop, se fotografirate in fotografijo pošljete izbranim prijateljem. Ti dobijo t.i. ‘push notification’ in lahko takoj odgovorijo s ‘Shop’ (kupi) ali ‘Drop’ (opusti). Tako boste, menijo ustvarjalci, tudi ko se po nakupih odpravite sami, vedno dobili nasvete prijateljev hitro in enostavno. 

                                    Fotografija: arhiv Shop or Drop

Zmaga jim daje dodatno motivacijo za nadaljnji razvoj

Maša Judar pojasni, da  so zmage v ekipi zelo veseli, saj »pomeni potrditev dosedanjega dela in daje dodatno motivacijo za nadaljnji razvoj.«  Razvoj aplikacije za Windows Phone in iOS je v zaključni fazi, sledi še razvoj aplikacije za Android. »Čim prej želimo pridobiti prve uporabnike, s pomočjo katerih bomo aplikacijo izpopolnili in nadgradili tako, da bo zanje imela kar največjo uporabno vrednost. Če bi tudi bralci vašega portala želeli med prvimi preizkusiti našo aplikacijo, ste vabljeni, da nas spremljate na facebook.com/ShopOrDrop ali shopordropapp.comvse zainteresirane še pozove Judarjeva.

Z Mašo smo se pogovarjali tudi v MP intervjuju >>


Oznake: , , ,