Shotspotter

Podjetje z dovršeno tehnologijo policiji in vojski omogoča določitev natančne lokacije strela iz strelnega orožja.
Shotspotter

Posel, ki bo ob razmerah v Ameriki zagotovo zacvetel.

Brezžični senzorji postavljeni v naselju ob strelu zaznajo zvočne valove ter s tehnologijo GPS v 20 nanosekundah določijo čas dogodka. Ti podatki so takoj poslani na server bližnje policijske postaje, kjer natančno določijo lokacijo strela. V času od 5 do 10 sekund policisti v posebej opremljenem vozilu natančno vedo, kje je potrebna intervencija. Na voljo imajo tudi audio posnetek s katerim ugotovijo ali je šlo za več strelov ter na podlagi tega ustrezno oblikujejo taktičen del posredovanja.

V Ameriki je trenutno prijavljen samo eden od petih strelov, v zamudi med 3 in 5 minutami, to pa posredovanje policije zelo oteži. ShotSpotter vsak strel zazna in posreduje skoraj v istem trenutku.

Tehnologijo podjetja že uporabljajo v Iraku in sicer je povezana z računalniško vodenim letalom, ki ob streljanju nemudoma usmeri kamero in dogodek z minimalno zamudo posname.

Sistem je postavljen že v 15 ameriških mestih, pomagal je ujeti 10 najbolj iskanih ubežnikov, ustvaril dokaze v primeru ostrostrelca v Ohiu in zmanjšal za 60 do 80 odstotkov uporabo strelnega orožja v nekaterih predelih mest.

Ko bi 22. novembra, leta 1963 imeli kriminalisti na razpolago tovrstno tehnologijo, bi bilo danes bolj jasno ali sta bila pri atentatu na predsednika Kennedya udeležena dva strelca.

Vir:  VentureBeat

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje