Shotspotter

Podjetje z dovršeno tehnologijo policiji in vojski omogoča določitev natančne lokacije strela iz strelnega orožja.
Shotspotter

Posel, ki bo ob razmerah v Ameriki zagotovo zacvetel.

Brezžični senzorji postavljeni v naselju ob strelu zaznajo zvočne valove ter s tehnologijo GPS v 20 nanosekundah določijo čas dogodka. Ti podatki so takoj poslani na server bližnje policijske postaje, kjer natančno določijo lokacijo strela. V času od 5 do 10 sekund policisti v posebej opremljenem vozilu natančno vedo, kje je potrebna intervencija. Na voljo imajo tudi audio posnetek s katerim ugotovijo ali je šlo za več strelov ter na podlagi tega ustrezno oblikujejo taktičen del posredovanja.

V Ameriki je trenutno prijavljen samo eden od petih strelov, v zamudi med 3 in 5 minutami, to pa posredovanje policije zelo oteži. ShotSpotter vsak strel zazna in posreduje skoraj v istem trenutku.

Tehnologijo podjetja že uporabljajo v Iraku in sicer je povezana z računalniško vodenim letalom, ki ob streljanju nemudoma usmeri kamero in dogodek z minimalno zamudo posname.

Sistem je postavljen že v 15 ameriških mestih, pomagal je ujeti 10 najbolj iskanih ubežnikov, ustvaril dokaze v primeru ostrostrelca v Ohiu in zmanjšal za 60 do 80 odstotkov uporabo strelnega orožja v nekaterih predelih mest.

Ko bi 22. novembra, leta 1963 imeli kriminalisti na razpolago tovrstno tehnologijo, bi bilo danes bolj jasno ali sta bila pri atentatu na predsednika Kennedya udeležena dva strelca.

Vir:  VentureBeat

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje