Shotspotter

Avtor — 12.06.2007
Podjetje z dovršeno tehnologijo policiji in vojski omogoča določitev natančne lokacije strela iz strelnega orožja.
Shotspotter

Posel, ki bo ob razmerah v Ameriki zagotovo zacvetel.

Brezžični senzorji postavljeni v naselju ob strelu zaznajo zvočne valove ter s tehnologijo GPS v 20 nanosekundah določijo čas dogodka. Ti podatki so takoj poslani na server bližnje policijske postaje, kjer natančno določijo lokacijo strela. V času od 5 do 10 sekund policisti v posebej opremljenem vozilu natančno vedo, kje je potrebna intervencija. Na voljo imajo tudi audio posnetek s katerim ugotovijo ali je šlo za več strelov ter na podlagi tega ustrezno oblikujejo taktičen del posredovanja.

V Ameriki je trenutno prijavljen samo eden od petih strelov, v zamudi med 3 in 5 minutami, to pa posredovanje policije zelo oteži. ShotSpotter vsak strel zazna in posreduje skoraj v istem trenutku.

Tehnologijo podjetja že uporabljajo v Iraku in sicer je povezana z računalniško vodenim letalom, ki ob streljanju nemudoma usmeri kamero in dogodek z minimalno zamudo posname.

Sistem je postavljen že v 15 ameriških mestih, pomagal je ujeti 10 najbolj iskanih ubežnikov, ustvaril dokaze v primeru ostrostrelca v Ohiu in zmanjšal za 60 do 80 odstotkov uporabo strelnega orožja v nekaterih predelih mest.

Ko bi 22. novembra, leta 1963 imeli kriminalisti na razpolago tovrstno tehnologijo, bi bilo danes bolj jasno ali sta bila pri atentatu na predsednika Kennedya udeležena dva strelca.

Vir:  VentureBeat

Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje