Shotspotter

Podjetje z dovršeno tehnologijo policiji in vojski omogoča določitev natančne lokacije strela iz strelnega orožja.
Shotspotter

Posel, ki bo ob razmerah v Ameriki zagotovo zacvetel.

Brezžični senzorji postavljeni v naselju ob strelu zaznajo zvočne valove ter s tehnologijo GPS v 20 nanosekundah določijo čas dogodka. Ti podatki so takoj poslani na server bližnje policijske postaje, kjer natančno določijo lokacijo strela. V času od 5 do 10 sekund policisti v posebej opremljenem vozilu natančno vedo, kje je potrebna intervencija. Na voljo imajo tudi audio posnetek s katerim ugotovijo ali je šlo za več strelov ter na podlagi tega ustrezno oblikujejo taktičen del posredovanja.

V Ameriki je trenutno prijavljen samo eden od petih strelov, v zamudi med 3 in 5 minutami, to pa posredovanje policije zelo oteži. ShotSpotter vsak strel zazna in posreduje skoraj v istem trenutku.

Tehnologijo podjetja že uporabljajo v Iraku in sicer je povezana z računalniško vodenim letalom, ki ob streljanju nemudoma usmeri kamero in dogodek z minimalno zamudo posname.

Sistem je postavljen že v 15 ameriških mestih, pomagal je ujeti 10 najbolj iskanih ubežnikov, ustvaril dokaze v primeru ostrostrelca v Ohiu in zmanjšal za 60 do 80 odstotkov uporabo strelnega orožja v nekaterih predelih mest.

Ko bi 22. novembra, leta 1963 imeli kriminalisti na razpolago tovrstno tehnologijo, bi bilo danes bolj jasno ali sta bila pri atentatu na predsednika Kennedya udeležena dva strelca.

Vir:  VentureBeat

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje