Si.mobil kot prvi omogočil podatkovni prenos v tujini

Avtor — 12.06.2014
Si.mobil je kot prvi slovenski operater uporabnikom v tujini omogočil LTE gostovanje (podatkovni prenos), in sicer v avstrijskem omrežju A1. Gostovanje bo omogočeno tudi uporabnikom A1 v Si.mobilovem LTE radijskem omrežju.
Si.mobil kot prvi omogočil podatkovni prenos v tujini

Si.mobil kot prvi omogočil podatkovni prenos v tujini (Vir slike: Freeimages.com)

Prodaja pametnih telefonov zadnja leta hitro raste, saj sta trenutno že več kot dva od treh prodanih telefonov pametna telefona. Posledica vse bolj intenzivne uporabe pametnih telefonov je, da z veliko hitrostjo raste tudi uporaba podatkovnih storitev.

Danes tako večina uporabnikov že redno uporablja mobilni internet, s katerim pregledujejo elektronsko pošto, dostopajo do družabnih omrežij ali brskajo po spletu – tudi v tujini. Pri tem si želijo, da lahko po spletu prek telefona brskajo tako kot doma, hitro in brezskrbno.

Si.mobil je za brezskrbno in hitro prenašanje podatkov preko mobilnega interneta svojih uporabnikov že poskrbel. Kot prvi slovenski operater je namreč v tujini, trenutno v avstrijskem omrežju A1, že omogočil LTE gostovanje (podatkovni prenos). Lokacije se bodo seveda povečevale, Si.mobil pa si že prizadeva podatkovni prenos čim prej omogočiti na destinacijah, kjer poletni dopust preživlja največ Slovencev (Hrvaška, Grčija, Italija).

Si.mobil vsem uporabnikom, ki bodo želeli po spletu prek telefona brskati tudi v tujini, priporoča vklop tarife EU Neskončno z neomejeno uporabo in nizkim dnevnim stroškom, le 2,99 €/dan

Si.mobilov LTE v Sloveniji

Si.mobil bo v letošnjem letu z najsodobnejšo tehnologijo LTE pokril že 75 odstotkov prebivalstva, kar vključuje tudi vsa slovenska mesta.

Si.mobil z LTE omrežjem že lep čas pokriva Ljubljano, Maribor, Bled, Brnik, Kranjsko Goro in Obalo (Koper, Portorož, Izola), pred kratkim je hiter podatkovni prenos pripeljal tudi v Kranj in Celje. Si.mobilovi uporabniki lahko LTE kmalu pričakujejo še v Novi Gorici, Novem mestu in Murski Soboti, dodatno pa se bo širilo tudi vse obstoječe lokacije.

Najkasneje do leta 2017 bodo širokopasovne mobilne storitve, s hitrostjo najmanj 10 Mb/s, na voljo vsaj 95 odstotkom prebivalcev Republike Slovenije. Ob tem pa bo Si.mobilov širokopasovni mobilni internet dostopen tudi na najmanj 225 lokacijah na ruralnih območjih, ki danes veljajo za t.i. bele lise, povsem brez širokopasovnega omrežja.

Vir: Si.mobil


Oznake: ,