Si.mobil posodablja svoje omrežje

Avtor — 27.10.2013
Po intenzivnih vlaganjih v posodobitev 2G in 3G opreme in zmogljivosti v Osrednji Sloveniji v začetku letošnjega leta ter posodobitvi 3G omrežja v Dolenjski regiji v začetku oktobra, so Si.mobilova vlaganja tokrat usmerjena predvsem na Novo Gorico in Severno Primorsko.
Si.mobil posodablja svoje omrežje

Si.mobil posodablja svoje omrežje (Vir slike: sxc.hu)

Prodaja pametnih telefonov zadnja leta skokovito raste, saj danes predstavljajo že več kot polovico vseh mobilnih telefonov v uporabi. Najbolj sveži podatki kažejo, da sta trenutno že več kot dva od treh prodanih telefonov pametna telefona. Posledica vse bolj intenzivne uporabe pametnih telefonov je, da z veliko hitrostjo raste tudi uporaba podatkovnih storitev.

Danes tako večina uporabnikov že redno uporablja mobilni internet, s katerim pregledujejo elektronsko pošto, dostopajo do družabnih omrežij ali brskajo po spletu. Količina dnevno prenesenih  podatkov se intenzivno povečuje, v prihodnosti pa gre pričakovati še hitrejšo rast.

Prav zaradi vse večje uporabe pametnih telefonov in povečanega obsega prenosa podatkov Si.mobil svoje omrežje neprestano posodablja. Tokrat bo med 21. oktobrom in 7. novembrom  na območju Nove Gorice in Severne Primorske zamenjal celotno opremo svoje tehnične radijske infrastrukture z najsodobnejšo tehnologijo, ki bo s to posodobitvijo prisotna po celotnem območju Nove Gorice in Severnoprimorske regije.

Od konca oktobra do začetka novembra bo z najsodobnejšo tehnologijo zamenjana celotna radijska infrastruktura, s čemer bo dodatno povečana zmogljivost radijskega omrežja.

Celoten postopek posodobitve omrežja na območju Nove Gorice in Severne Primorske bo trajal tri tedne. V tem času bodo Si.mobilovi tehnični strokovnjaki na terenu posodobili opremo na 52 lokacijahNa 8 dodatnih lokacijah bo poleg obstoječe 2G opreme nameščena tudi nova 3G oprema. 40 odstotkov 3G lokacij bo podpiralo tehnologijo Dual Carrier s hitrostmi do kar 42 Mbit/s.

Po posodobitvi bo omrežje še zmogljivejše in še bolj odzivno. Celotna obstoječa tehnologija bo zamenjana z najsodobnejšo, ki ni le energetsko bolj učinkovita, ampak tudi že pripravljena na dodatne nadgradnje s prihodnjimi tehnologijami, kot je LTE. Nova infrastruktura bo zmogljivejša in tudi okolju bolj prijazna, saj nova oprema porabi za kar 30 odstotkov manj električne energije.

Vir: Si.mobil

Oznake: , ,