Si.mobil s širokopasovnim internetom pokril prve bele lise

Avtor — 24.06.2014
Si.mobil je pokril prvo območje širokopasovnega interneta z belimi lisami, in sicer v občini Ljutomer. To napoveduje obdobje intenzivnega vlaganja v razvoj infrastrukture in zagotavljanja najsodobnejših storitev tudi na ruralnih območjih.
Si.mobil s širokopasovnim internetom pokril prve bele lise

Si.mobil s širokopasovnim internetom pokril prve bele lise (Vir slike: Si.mobil)

Si.mobil d.d. je na nedavno končani Javni dražbi za dodelitev radijskih frekvenc za zagotavljanje javnih komunikacijskih storitev pridobil frekvenčni spekter s posebnimi obveznostmi pokrivanja.

S tem se je družba zavezala, da bo v treh letih z najsodobnejšo tehnologijo LTE, ki omogoča širokopasovni internet, pokrila 95 odstotkov prebivalcev Republike Slovenije. Obenem so se zavezali, da bodo v istem obdobju širokopasovni mobilni internet omogočili v najmanj 225 naseljih ali skupinah naselij na ruralnih območjih, ki danes veljajo za t.i. bele lise, povsem brez širokopasovnega interneta.

S tem bo Republika Slovenija naposled naredila ključen korak bližje uresničitvi zahtev Digitalne agende za Evropo.

Z aktivnostmi zagotavljanja širokopasovnega interneta belim lisam so v Si.mobilu že pričeli. Od četrtka, 19. junija 2014, je tako prebivalcem naselij Spodnji Kamenščak in Radomerje že na voljo širokopasovni internet, s čimer je pokrito prvo območje z belimi lisami.

»Za pokrivanje belih lis smo se odločili, saj je naše ključno vodilo zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje, omogočanje vrhunskih storitev tam, kjer jih ljudje potrebujejo, pa ključna naloga,« je povedal Boštjan Škufca Zaveršek, v. d. predsednika uprave Si.mobila.

»Pohvalno je, da se je Si.mobil zavezal, da bo pripeljal širokopasovni internet na ruralna območja. Naša občina je bila tako prva v vrsti, ki je dobila najsodobnejše omrežje, enakopravno urbanim delom Slovenije, s tem pa tudi dostop do sodobnih načinov komunikacije,« je dejala županja občine Ljutomer Olga Karba.

Vir: Si.mobil


Oznake: ,