Si.mobil vklopil že 400. LTE bazno postajo

Avtor — 18.04.2015
Si.mobil po pridobitvi radijskih frekvenc za zagotavljanje javnih komunikacijskih storitev, kjer je pridobil frekvenčni spekter s posebnimi obveznostmi pokrivanja, intenzivno širi svoje omrežje s tehnologijo LTE – pred kratkim je družba vklopila že 400. LTE bazno postajo.
Si.mobil vklopil že 400. LTE bazno postajo

Si.mobil vklopil že 400. LTE bazno postajo (Vir: Simobil.si)

S tem so tako že več kot 80% prebivalstva pripeljali najhitrejši internet 4G. Si.mobil dostop do LTE omrežja omogoča prav vsem naročnikom.

Si.mobilovo LTE omrežje pokriva že več kot 2700 naselij, od tega več kot 600 naselij z najmanj 300 prebivalci. Do konca letošnjega leta namerava Si.mobil s tehnologijo LTE pokriti 85 % slovenskega prebivalstva, do sredine leta 2017 pa kar 95 %. Si.mobil bo z LTE omrežjem nadgradil vse lokacije, kjer je trenutno na voljo signal 2G, s katerim pokriva celotno Slovenijo. Najsodobnejša tehnologija in najhitrejši internet je že sedaj na voljo vsem Si.mobilovim naročnikom.

Si.mobil je na LTE revolucijo dobro pripravljen:

  • vsem uporabnikom, ki imajo LTE podprto napravo in ustrezno SIM kartico, omogoča dostop do tehnologije LTE.
  • v preteklih dneh je v kraju Predjama vklopil že 400. LTE bazno postajo.
  • razvija produkte za uporabnike, ki živijo na območju brez dostopa do širokopasovnega fiksnega interneta ali z njim niso zadovoljni, imajo pa dobro pokritost s Si.mobilovim LTE/4G signalom. Uporabniki lahko izbirajo med različnimi paketi Domači internet z neomejenim prenosom podatkov. Visoke hitrosti omogočajo kakovostno uporabo vsakodnevnih spletnih storitev.
  • Ponuja bogato izbiro LTE naprav. V Si.mobilovi ponudbi je že več kot 75 % LTE podprtih naprav, med katerimi so tudi take, ki so na voljo že od 1 EUR dalje – npr. Samsung Galaxy Core Prime ali Sony Xperia E4g, ki v ponudbo pride v naslednjih dneh.
    LTE podpira tudi iPhone 6, ki je, ob vezavi na promocijski paket ORTO GIGASTIK 6 GB, mladim na voljo že za 19,9 EUR na mesec.

Novo omrežje. Nove hitrosti. Nova doživetja.
Simobil je  prvi slovenski mobilni operater, ki je svojim uporabnikom predstavil in ponudil omrežje 4G/LTE v komercialno uporabo. S tem se je Slovenija uvrstila med prve države v Evropi, ki so uvedle tehnologijo 4G/LTE. V letu 2014 pa so tudi kot prvi v Sloveniji ponudili tehnologijo prihodnosti: LTE-Advanced. Ta omogoča prenos podatkov z izjemnimi hitrostmi do 300 Mbit/s in predstavlja pomemben tehnološki mejnik na poti proti omrežju 5G.

Si.mobil trenutno ponuja 4G/LTE več kot 78 % prebivalstva, do konca leta 2017 pa bo lahko v izjemno hitrem mobilnem internetu uživalo 95 % prebivalstva Slovenije. V novem omrežju lahko uporabniki brezskrbno uporabljajo hitri internet kjerkoli in vse prednosti, ki jih nudi najnovejša tehnologija 4G/LTE. Obenem 4G/LTE zagotavlja hitro in zanesljivo povezavo, ki je ključna za uporabo storitev v oblaku v okviru Popolne pisarne.

Več informacij o LTE omrežju najdete na Simobilovi spletni strani.

Oznake: , ,