Si sami ovirate pot do uspeha?

Obstaja veliko uspešnih podjetnikov. Vendar če se bojite, da bi pristali v skupini z neuspešnimi, imamo za vas dobro novico. Večina neuspešnih podjetnikov dela podobne napake, ki se jim lahko brez večjih težav izognete.

Predstavljamo vam 5 znakov, ki kažejo na to, da si sami stojite na poti do uspeha in nasvete, kako lahko to popravite.

1. Novo nalogo pričnete še preden dokončate prejšnjo.

Nekateri podjetniki nikoli ničesar ne dokončajo. Včasih je problem v času, kdaj v sredstvih, spet drugič pa je problem zgolj to, da nekateri želijo nalogo opraviti popolno in se ne zavedajo, da se stvari vedno lahko popravijo naknadno.

Ste tudi vi takšni? Upoštevate, da mora biti edini razlog da nekaj začnete, da to tudi dokončate. Če ste prišli do 80%, potem je čas, da zadevo zaključite.

2. Vse delate sami.

Neuspešni podjetniki so tisti, ki želijo narediti vse sami in ne verjamejo, da lahko nekdo drug naredi isto stvar ravno tako dobro. Če želite povečati svoj posel in postati vodja, se boste morali naučit zaupati drugim. Vsakdo potrebuje ekipo – tudi najbolj sposobni ljudje.

3. Vedno imate prav.

Nekateri podjetniki zelo težko priznajo svoje napake. Vendar, če ne boste znali priznati lastnih napak, se ne boste ničesar naučili. Zapomnite si, napake so stopnice do uspeha!

Priporočamo vam, da brez sramu prosite za nasvet in priznate svoje napake, saj boste le na tak način hitro napredovali.

4. Zastavite vprašanje, potem pa preslišite odgovor.

Saj veste o kom govorimo. O tistih, ki vas vprašajo za nasvet, potem pa vas poslušajo samo v primeru, da poveste točno to, kar so od vas pričakovali. Takšni podjetniki se zato obdajo z ljudmi, ki se vedno strinjajo z njimi. To pa je zelo slabo za posel.

Če spadate v to skupino podjetnikov, potem vam priporočamo, da se znebite svoje trme, poslušajte mnenja drugih, jih pazljivo pretehtajte in poizkušajte razumeti stvari iz druge perspektive.

5. Vedno najdete razlog, da ne stopite naprej.

Spadate v skupino podjetnikov, ki večkrat izgovorijo stavke kot so “Sedaj ni dober čas za to.” in “Gospodarstvo je v krizi. Bolje, da počakamo.” ali pa “Nimamo dovolj kapitala.” in ne glede na vse, vedno najdete nov izgovor. Veste kaj? Vedno se bo našel razlog, da ne boste šli naprej.

Priporočamo vam, da dobro premislite, si ustvarite lastno mnenje, postanete fleksibilni in pogumni. Tvegajte!

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje