Si predstavljate 80-urni delovnik? Oni si ga!

Podjetniki, poslovneži in drugi, ki soustvarjajo podjetniški svet, so znani po dolgih delavnikih, ki pogosto presežejo tudi 80 ur na teden. Zanje ta urnik ne predstavlja nič posebnega, vsem podjetnikom, ki opravljajo takšen urnik, pa je skupno to, da so kar se da najbolje organizirani.
Si predstavljate 80-urni delovnik? Oni si ga!

Eden od nasvetov je, da povežete svoje delo in zasebno življenje (Vir slike: Bigstockphoto).

Nenormalni urniki so značilni za marsikaterega podjetnika. Ameriška novinarka Katheleen Elkins je zbrala izjave nekaj podjetnikov, ki delajo več kot 80 ur na teden. Poglejmo, kaj so ji povedali.

Louise Fritjofsson, soustanoviteljica in izvršna direktorica startupa Vint, tedensko opravi od 75 do 80 ur. Dosegla je, da lahko uravnava delovni in prosti čas. Vsak dan poskrbi za rekreacijo, vsaj enkrat na teden se odpravi na dolg sprehod s svojim psom, vsak teden si privošči tudi pijačo s prijatelji. Ne pozabi tudi na zmenek z možem.

Če delate to, kar vas veseli, vas podaljšan urnik ne bo izmučil

»Na Švedskem imajo vsa delovna mesta ob 15. uri fiko. Fika pomeni, da prenehaš z delom, se dobiš s sodelavci in si vzameš 15-minutno pavzo. Prava fika je obogatena s kavo, čajem in slaščicami po izbiri.« To je očitno recept za uspeh Fritjofssonove, ki dodaja, da delajo stvari, ki jih obožujejo oziroma v katere verjamejo. Če radi delate to, kar delate, vas podaljšan urnik ne bo izmučil, temveč vas bo okrepil, je še prepričana.

Pitchajte povsod

Soustanovitelj startupa Recess, Deuce Thevebnow, ima 80-urni delavnik. Kako mu ob tem uspe, da ne zanemari osebnega življenja? »Moje delo in zasebno življenje sta zelo povezana. Tudi ko grem ven s prijatelji, gre za ljudi, ki so vpeti v glasbeni ali startup svet. Ti prijatelji me predstavljajo drugim ljudem, tako nenehno `pitcham` o svojem poslu in iščem poslovne priložnost za razvoj. Radi rečemo, da se pravi posel ustvarja izven pisarn

Vsaj en dan odklopljeni od dela

Ob koncu tednov poskuša vsaj en dan preživeti brez dela, da se »resetira«. Obožuje kampiranje, priložnost, da pobegne od računalnika in preživi dan brez telefonskega signala, pa označuje kot pravi mali blagoslov. Dodaja, da je pomembno v poslu uživati, si privoščiti malce zabave s sodelavci.

Začetek dneva: kava in prebiranje elektronske pošte

David Bonaventura, izvršni direktor TSOVET Watches, dela vsaj 80 ur na teden. Pred 15 leti je našel ljubezen v urah in od takrat ustvarja svoje. Vsak dan začenja s kavo in pregledovanjem elektronske pošte.

Najti nekakšno ravnovesje med delavnikom in zasebnim življenjem je bilo vedno, priznava, težko zanj. Vedno pa se potrudi najti čas za družino ne glede na svoj prenatrpan urnik. »Nikoli ne zamudim hčerkinih predstav.«

»Delajte to, kar vas veseli in veselite se tega, kar počnete. Vedno bo stres prisoten, a če imate radi svoje delo, stres postane del delovnega procesa in ne službe,« se glasi njegov nasvet.

Delo opravlja prek pametnega telefona

Izvršni direktor Karora Cosmetics, Tomasz Kucemba, za delovno mizo preživi kar 100 ur na teden. Kljub temu, pravi, ima čas za zabavo. Večino svojega dela opravi kar s pomočjo pametnega telefona.

»Jem zdravo, jemljem dobre dodatke, redno se gibam. Opazil sem, da se je, odkar sem začel z vegetarijansko dieto, nivo moje energije vsaj podvojil,« pravi Kucemba. In še njegov nasvet: »Ne zganjajte panike in dobro organizirajte svoj čas, tako vam bo uspelo

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana | 7. december

07.12.2017 od 8:00 do 16:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana | 7. december

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanih tematikah. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana | 8. december

08.12.2017 od 11:00 do 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana | 8. december

Drugi dan dvodnevne konference o tehnologiji blockchain organiziramo za tiste, ki si želite določene teme spoznati bolj podrobno. Strokovnjaki bodo pokrili naslednje teme: varnost, trgovanje s kriptovalutami, davčne obveznosti in marketing. Tudi ta dan bomo preživeli v Tehnološkem parku Ljubljana. Preverite podrobnosti!
Preberite več >>

!!!BLACK FRIDAY AKCIJA!!! Predavanje: Prodajni lijak

13.12.2017 od 17:00 do 14.01.2017 12:30
!!!BLACK FRIDAY AKCIJA!!!  Predavanje: Prodajni lijak

Email marketing je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje