Siemens bo odpustil preko 16.000 zaposlenih

Eden največjih nemših izvoznikov bo odpustil približno 4 odstotke zaposlenih, predvsem v administrativnem in upravnem delu. Kot razloga navajajo boj proti upočasnitvi gospodarske rasti in znižanje stroškov.
Siemens bo odpustil preko 16.000 zaposlenih

Na Münchenski konferenci, kjer ima Siemens sedež so sporočili končno število odpuščenih.

Siemens zaposluje okoli 400.000 ljudi po svetu, redukcija delovnih mest pa se bo vršila predvsem v Nemčiji in ZDA. Okoli 12.000 bo odpuščenih v administrativnem in upravnem delu, 4.150 pa na delu prestrukturiranja projektov. V Nemčiji, kjer imajo zaposlenih okoli 136.000 ljudi, jih bo brez službe ostalo 5.250.

Direktor Peter H. Löscher pravi, da je taktika odpuščanja neizogiben del v boju proti upočasnitvi globalnega gospodarstva. Siemens si je postavil ambiciozen cilj, rasti dvakrat hitreje kot ostali. Do leta 2010 namerava družba s tem načrtom znižati stroške za 1,2 milijarde evrov, predvsem v prodaji in administrativnih stroških. Družba pa bo namenila milijardo evrov za odpravnine in druge stroške, ki jih bodo imeli pri odpuščanjih.

Analitiki so mnenja, da je ob tako ambicioznem načrtu odpust 16.000 zaposlenih nižji od pričakovanega in so izrazili prepričanje, da Siemens ne gre dovolj daleč za dosego svojih ciljev. V letošnjem letu so Siemensove delnice sicer padle za 35 odstotkov.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje