Silver Bullet Risk Consultancy LTD v predizboru SURGE pospeševalnika!

Silver Bullet Risk (SBR) Consultancy LTD, orodje za analizo tveganj, ki rešuje probleme in potrebe posameznih podjetij po celovitem in enostavnem pregledu vseh groženj in tveganj na ravni celotnega podjetja, je bilo sprejeto v predizbor Surge pospeševalnika v Houstonu!
Silver Bullet Risk Consultancy LTD v predizboru SURGE pospeševalnika!

Silver Bullet Risk Consultancy v predizboru SURGE pospeševalnika! (Vir slike: sxc.hu)

Silver Bullet Risk (SBR) Consultancy LTD je sicer spin-off primarnega podjetja Netis d.o.o.. Trenutno so locirani v Londonu, od koder pokrivajo evropsko tržišče, v zadnjem mesecu pa se osredotočajo tudi na ameriški trg, zaradi česar so se tudi prijavili na SURGE business accelerator, ki je namenjen reševanju problematike iz energetskega sektorja.

Poenostavljanje dela “risk” menedžerjev

Če poznamo in predvidimo dejavnike, ki lahko v podjetju pripeljejo do negativnih dogodkov, se lahko nanje tudi ustrezno pripravimo ter si z ustreznimi ukrepi zagotovimo, da bo poslovna zamisel, načrt ali cilj uresničen v skladu z našimi poslovnimi pričakovanji. Največjo korist orodje prinaša vodstvu in lastnikom podjetij, poleg tega, da predstavlja osnovni pripomoček “risk” menedžerjev in lastnikov procesov pri izvajanju aktivnosti. Njihovo ciljno skupino tako predstavljajo srednja in velika podjetja.

»Naša rešitev poenostavlja delo t.i. “risk” menedžerjev, revizorjev in projektnih vodij ter prinaša dodatne prednosti tudi najvišjemu nivoju v podjetju, direktorjem in v zadnji vrsti tudi samim lastnikom, ki so odgovorni za uspešnost in stabilnost podjetja,« razloži Katarina Čop, odgovorna za marketing v podjetju.

In kako so se v podjetju odločili za razvoj tovrstne ideje?

»Kolikokrat ste se tudi vi izgubili v številnih vrsticah, stolpcih, zavihkih in mnogih formulah pri uporabi Excela? Večje kot je podjetje, bolj kompleksna je njegova struktura. Vsak oddelek oz. sektor ali poslovna enota uporablja svoj pristop in svojo metodologijo ocenjevanja tveganj, ki je težko primerljiva z drugimi.

Za beleženje podatkov in poročanje stanja tveganj se večinoma uporablja vsem dobro poznani Microsoftov Ecxel (po Ernst&Young raziskavi 75% zaposlenih za poročanje še vedno uporablja tabele), ki pa ob večjem številu uporabnikov postane neučinkovit, saj ne omogoča sledljivosti vnosa podatkov, omejitve dela zgolj na določene uporabnike in primerjave poročil ter scenarijev iz preteklih let, obdobij ali mesecev. 

Potreba po naprednem delovnem okolju, ki lahko podpira različne metodologije dela, združuje različna poročila Excela ali drugih orodjih za posamezna tveganja, nas je pripeljala do snovanja ERM (ang. Enterprise Risk Management) orodja.

Lansko leto smo tako dokončno razvili SBR orodje, ki deluje kot napredna platforma za delo “risk” menedžerjev. Zaradi poenostavitve prikaza podatkov pa najbolje služi kot opora pri odločanju in snovanju dolgoročnih planov in ciljev,« zametke razvijanja orodja razjasni Čopova.  

SURGE pospeševalnik odpira številna vrata

V ameriškem SURGE pospeševalniku so osredotočeni na sveže ideje, ki rešujejo probleme energetskega sektorja. »Uvrstitev v predizbor nam veliko pomeni, saj se zavedamo, da je bilo med 600 prijavami veliko odličnih produktov ali idej. SURGE povabilo na osebno predstavitev je za nas še dodatna potrditev, da imamo pravi produkt ob pravem času, ko je potreba po obvladovanju tveganj največja. Spoznali smo, da nam sama uvrstitev omogoča odpiranje vrat v ZDA, saj so bili tamkajšnji sestanki z “risk” menedžerji res uspešni. Prijetno nas je presenetilo dejstvo, da ZDA podpira inovativnost. Dobra ideja odpira vsa vrata, kar je največja razlika med ustvarjanjem poslom pri nas in ZDA. Ljudje so pripravljeni prisluhniti, še posebno, če bodo lahko zaradi tega povečali dobiček,« še doda Čopova.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje