Silver Bullet Risk Consultancy LTD v predizboru SURGE pospeševalnika!

Silver Bullet Risk (SBR) Consultancy LTD, orodje za analizo tveganj, ki rešuje probleme in potrebe posameznih podjetij po celovitem in enostavnem pregledu vseh groženj in tveganj na ravni celotnega podjetja, je bilo sprejeto v predizbor Surge pospeševalnika v Houstonu!
Silver Bullet Risk Consultancy LTD v predizboru SURGE pospeševalnika!

Silver Bullet Risk Consultancy v predizboru SURGE pospeševalnika! (Vir slike: sxc.hu)

Silver Bullet Risk (SBR) Consultancy LTD je sicer spin-off primarnega podjetja Netis d.o.o.. Trenutno so locirani v Londonu, od koder pokrivajo evropsko tržišče, v zadnjem mesecu pa se osredotočajo tudi na ameriški trg, zaradi česar so se tudi prijavili na SURGE business accelerator, ki je namenjen reševanju problematike iz energetskega sektorja.

Poenostavljanje dela “risk” menedžerjev

Če poznamo in predvidimo dejavnike, ki lahko v podjetju pripeljejo do negativnih dogodkov, se lahko nanje tudi ustrezno pripravimo ter si z ustreznimi ukrepi zagotovimo, da bo poslovna zamisel, načrt ali cilj uresničen v skladu z našimi poslovnimi pričakovanji. Največjo korist orodje prinaša vodstvu in lastnikom podjetij, poleg tega, da predstavlja osnovni pripomoček “risk” menedžerjev in lastnikov procesov pri izvajanju aktivnosti. Njihovo ciljno skupino tako predstavljajo srednja in velika podjetja.

»Naša rešitev poenostavlja delo t.i. “risk” menedžerjev, revizorjev in projektnih vodij ter prinaša dodatne prednosti tudi najvišjemu nivoju v podjetju, direktorjem in v zadnji vrsti tudi samim lastnikom, ki so odgovorni za uspešnost in stabilnost podjetja,« razloži Katarina Čop, odgovorna za marketing v podjetju.

In kako so se v podjetju odločili za razvoj tovrstne ideje?

»Kolikokrat ste se tudi vi izgubili v številnih vrsticah, stolpcih, zavihkih in mnogih formulah pri uporabi Excela? Večje kot je podjetje, bolj kompleksna je njegova struktura. Vsak oddelek oz. sektor ali poslovna enota uporablja svoj pristop in svojo metodologijo ocenjevanja tveganj, ki je težko primerljiva z drugimi.

Za beleženje podatkov in poročanje stanja tveganj se večinoma uporablja vsem dobro poznani Microsoftov Ecxel (po Ernst&Young raziskavi 75% zaposlenih za poročanje še vedno uporablja tabele), ki pa ob večjem številu uporabnikov postane neučinkovit, saj ne omogoča sledljivosti vnosa podatkov, omejitve dela zgolj na določene uporabnike in primerjave poročil ter scenarijev iz preteklih let, obdobij ali mesecev. 

Potreba po naprednem delovnem okolju, ki lahko podpira različne metodologije dela, združuje različna poročila Excela ali drugih orodjih za posamezna tveganja, nas je pripeljala do snovanja ERM (ang. Enterprise Risk Management) orodja.

Lansko leto smo tako dokončno razvili SBR orodje, ki deluje kot napredna platforma za delo “risk” menedžerjev. Zaradi poenostavitve prikaza podatkov pa najbolje služi kot opora pri odločanju in snovanju dolgoročnih planov in ciljev,« zametke razvijanja orodja razjasni Čopova.  

SURGE pospeševalnik odpira številna vrata

V ameriškem SURGE pospeševalniku so osredotočeni na sveže ideje, ki rešujejo probleme energetskega sektorja. »Uvrstitev v predizbor nam veliko pomeni, saj se zavedamo, da je bilo med 600 prijavami veliko odličnih produktov ali idej. SURGE povabilo na osebno predstavitev je za nas še dodatna potrditev, da imamo pravi produkt ob pravem času, ko je potreba po obvladovanju tveganj največja. Spoznali smo, da nam sama uvrstitev omogoča odpiranje vrat v ZDA, saj so bili tamkajšnji sestanki z “risk” menedžerji res uspešni. Prijetno nas je presenetilo dejstvo, da ZDA podpira inovativnost. Dobra ideja odpira vsa vrata, kar je največja razlika med ustvarjanjem poslom pri nas in ZDA. Ljudje so pripravljeni prisluhniti, še posebno, če bodo lahko zaradi tega povečali dobiček,« še doda Čopova.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje