Silver Bullet Risk Consultancy LTD v predizboru SURGE pospeševalnika!

Silver Bullet Risk (SBR) Consultancy LTD, orodje za analizo tveganj, ki rešuje probleme in potrebe posameznih podjetij po celovitem in enostavnem pregledu vseh groženj in tveganj na ravni celotnega podjetja, je bilo sprejeto v predizbor Surge pospeševalnika v Houstonu!
Silver Bullet Risk Consultancy LTD v predizboru SURGE pospeševalnika!

Silver Bullet Risk Consultancy v predizboru SURGE pospeševalnika! (Vir slike: sxc.hu)

Silver Bullet Risk (SBR) Consultancy LTD je sicer spin-off primarnega podjetja Netis d.o.o.. Trenutno so locirani v Londonu, od koder pokrivajo evropsko tržišče, v zadnjem mesecu pa se osredotočajo tudi na ameriški trg, zaradi česar so se tudi prijavili na SURGE business accelerator, ki je namenjen reševanju problematike iz energetskega sektorja.

Poenostavljanje dela “risk” menedžerjev

Če poznamo in predvidimo dejavnike, ki lahko v podjetju pripeljejo do negativnih dogodkov, se lahko nanje tudi ustrezno pripravimo ter si z ustreznimi ukrepi zagotovimo, da bo poslovna zamisel, načrt ali cilj uresničen v skladu z našimi poslovnimi pričakovanji. Največjo korist orodje prinaša vodstvu in lastnikom podjetij, poleg tega, da predstavlja osnovni pripomoček “risk” menedžerjev in lastnikov procesov pri izvajanju aktivnosti. Njihovo ciljno skupino tako predstavljajo srednja in velika podjetja.

»Naša rešitev poenostavlja delo t.i. “risk” menedžerjev, revizorjev in projektnih vodij ter prinaša dodatne prednosti tudi najvišjemu nivoju v podjetju, direktorjem in v zadnji vrsti tudi samim lastnikom, ki so odgovorni za uspešnost in stabilnost podjetja,« razloži Katarina Čop, odgovorna za marketing v podjetju.

In kako so se v podjetju odločili za razvoj tovrstne ideje?

»Kolikokrat ste se tudi vi izgubili v številnih vrsticah, stolpcih, zavihkih in mnogih formulah pri uporabi Excela? Večje kot je podjetje, bolj kompleksna je njegova struktura. Vsak oddelek oz. sektor ali poslovna enota uporablja svoj pristop in svojo metodologijo ocenjevanja tveganj, ki je težko primerljiva z drugimi.

Za beleženje podatkov in poročanje stanja tveganj se večinoma uporablja vsem dobro poznani Microsoftov Ecxel (po Ernst&Young raziskavi 75% zaposlenih za poročanje še vedno uporablja tabele), ki pa ob večjem številu uporabnikov postane neučinkovit, saj ne omogoča sledljivosti vnosa podatkov, omejitve dela zgolj na določene uporabnike in primerjave poročil ter scenarijev iz preteklih let, obdobij ali mesecev. 

Potreba po naprednem delovnem okolju, ki lahko podpira različne metodologije dela, združuje različna poročila Excela ali drugih orodjih za posamezna tveganja, nas je pripeljala do snovanja ERM (ang. Enterprise Risk Management) orodja.

Lansko leto smo tako dokončno razvili SBR orodje, ki deluje kot napredna platforma za delo “risk” menedžerjev. Zaradi poenostavitve prikaza podatkov pa najbolje služi kot opora pri odločanju in snovanju dolgoročnih planov in ciljev,« zametke razvijanja orodja razjasni Čopova.  

SURGE pospeševalnik odpira številna vrata

V ameriškem SURGE pospeševalniku so osredotočeni na sveže ideje, ki rešujejo probleme energetskega sektorja. »Uvrstitev v predizbor nam veliko pomeni, saj se zavedamo, da je bilo med 600 prijavami veliko odličnih produktov ali idej. SURGE povabilo na osebno predstavitev je za nas še dodatna potrditev, da imamo pravi produkt ob pravem času, ko je potreba po obvladovanju tveganj največja. Spoznali smo, da nam sama uvrstitev omogoča odpiranje vrat v ZDA, saj so bili tamkajšnji sestanki z “risk” menedžerji res uspešni. Prijetno nas je presenetilo dejstvo, da ZDA podpira inovativnost. Dobra ideja odpira vsa vrata, kar je največja razlika med ustvarjanjem poslom pri nas in ZDA. Ljudje so pripravljeni prisluhniti, še posebno, če bodo lahko zaradi tega povečali dobiček,« še doda Čopova.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje