Silver Bullet Risk Consultancy LTD v predizboru SURGE pospeševalnika!

Silver Bullet Risk (SBR) Consultancy LTD, orodje za analizo tveganj, ki rešuje probleme in potrebe posameznih podjetij po celovitem in enostavnem pregledu vseh groženj in tveganj na ravni celotnega podjetja, je bilo sprejeto v predizbor Surge pospeševalnika v Houstonu!
Silver Bullet Risk Consultancy LTD v predizboru SURGE pospeševalnika!

Silver Bullet Risk Consultancy v predizboru SURGE pospeševalnika! (Vir slike: sxc.hu)

Silver Bullet Risk (SBR) Consultancy LTD je sicer spin-off primarnega podjetja Netis d.o.o.. Trenutno so locirani v Londonu, od koder pokrivajo evropsko tržišče, v zadnjem mesecu pa se osredotočajo tudi na ameriški trg, zaradi česar so se tudi prijavili na SURGE business accelerator, ki je namenjen reševanju problematike iz energetskega sektorja.

Poenostavljanje dela “risk” menedžerjev

Če poznamo in predvidimo dejavnike, ki lahko v podjetju pripeljejo do negativnih dogodkov, se lahko nanje tudi ustrezno pripravimo ter si z ustreznimi ukrepi zagotovimo, da bo poslovna zamisel, načrt ali cilj uresničen v skladu z našimi poslovnimi pričakovanji. Največjo korist orodje prinaša vodstvu in lastnikom podjetij, poleg tega, da predstavlja osnovni pripomoček “risk” menedžerjev in lastnikov procesov pri izvajanju aktivnosti. Njihovo ciljno skupino tako predstavljajo srednja in velika podjetja.

»Naša rešitev poenostavlja delo t.i. “risk” menedžerjev, revizorjev in projektnih vodij ter prinaša dodatne prednosti tudi najvišjemu nivoju v podjetju, direktorjem in v zadnji vrsti tudi samim lastnikom, ki so odgovorni za uspešnost in stabilnost podjetja,« razloži Katarina Čop, odgovorna za marketing v podjetju.

In kako so se v podjetju odločili za razvoj tovrstne ideje?

»Kolikokrat ste se tudi vi izgubili v številnih vrsticah, stolpcih, zavihkih in mnogih formulah pri uporabi Excela? Večje kot je podjetje, bolj kompleksna je njegova struktura. Vsak oddelek oz. sektor ali poslovna enota uporablja svoj pristop in svojo metodologijo ocenjevanja tveganj, ki je težko primerljiva z drugimi.

Za beleženje podatkov in poročanje stanja tveganj se večinoma uporablja vsem dobro poznani Microsoftov Ecxel (po Ernst&Young raziskavi 75% zaposlenih za poročanje še vedno uporablja tabele), ki pa ob večjem številu uporabnikov postane neučinkovit, saj ne omogoča sledljivosti vnosa podatkov, omejitve dela zgolj na določene uporabnike in primerjave poročil ter scenarijev iz preteklih let, obdobij ali mesecev. 

Potreba po naprednem delovnem okolju, ki lahko podpira različne metodologije dela, združuje različna poročila Excela ali drugih orodjih za posamezna tveganja, nas je pripeljala do snovanja ERM (ang. Enterprise Risk Management) orodja.

Lansko leto smo tako dokončno razvili SBR orodje, ki deluje kot napredna platforma za delo “risk” menedžerjev. Zaradi poenostavitve prikaza podatkov pa najbolje služi kot opora pri odločanju in snovanju dolgoročnih planov in ciljev,« zametke razvijanja orodja razjasni Čopova.  

SURGE pospeševalnik odpira številna vrata

V ameriškem SURGE pospeševalniku so osredotočeni na sveže ideje, ki rešujejo probleme energetskega sektorja. »Uvrstitev v predizbor nam veliko pomeni, saj se zavedamo, da je bilo med 600 prijavami veliko odličnih produktov ali idej. SURGE povabilo na osebno predstavitev je za nas še dodatna potrditev, da imamo pravi produkt ob pravem času, ko je potreba po obvladovanju tveganj največja. Spoznali smo, da nam sama uvrstitev omogoča odpiranje vrat v ZDA, saj so bili tamkajšnji sestanki z “risk” menedžerji res uspešni. Prijetno nas je presenetilo dejstvo, da ZDA podpira inovativnost. Dobra ideja odpira vsa vrata, kar je največja razlika med ustvarjanjem poslom pri nas in ZDA. Ljudje so pripravljeni prisluhniti, še posebno, če bodo lahko zaradi tega povečali dobiček,« še doda Čopova.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje