Skrajnost v francoski ustavi?

Avtor — 29.11.2007
Velikokrat očitana jeklena roka novega francoskega predsednika Sarkozyja, je zopet udarila po mizi. Vsakdo, ki bo uporabljal P2P programe, bo ostal brez internetne povezave!
Skrajnost v francoski ustavi?

Zaščita avtorjev bo ogrozila svobodo večinskega prebivalstva.

Dogovor med francoskimi ponudniki internetnih storitev, vlado in lokalno glasbeno ter filmsko industrijo, je eden izmed najbolj skrajnih v zgodovini boja proti piratstvu. Na TechCrunchu so ironično zapisali, da si predsednik Nicolas Sarkozy kot vodja projekta zasluži življenjsko častno članstvo v organizacijah RIAA in MPAA. »Splet ne sme postati brez-zakonski prostor, kjer lahko razbojniki prosto plenijo avtorska dela.«

Sodnik bo nadzoroval posebej za to nalogo sestavljeno neodvisno avtoritativno telo, ki bo odločalo kdaj uporabniku posredovati opozorilno sporočilo. Če se kršilci ne bodo odzvali opozorilu, bodo po tretjem prekršku ostali brez internetne povezave.

Nasprotniki trdijo, da je ukrep prestrog, posega v svobodo in je z ekonomskega stališča destruktiven.

Toliko o krvavo pridobljenih pravicah, ki slonijo na sloganu Svoboda, enakost, bratstvo.

Vir: TechCrunch

Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje