Skrivnost uspešne podjetnice iz Etsyja

Če ste ustvarjalna duša in razmišljate o odpovedi na delovnem mestu, potem vas bo zgodba Alicie Shaffer morda prepričala, da se podate na profesionalno kreativno pot. Shafferjeva, ki deluje pod svojo znamko Three Bird Nest, na Etsyju živi svoje sanje.
Skrivnost uspešne podjetnice iz Etsyja

Izdelki Alicie Shaffer (Vir slike: Etsy).

Shafferjeva velja za eno najbolj uspešnih posameznic na platformi Etsy, ki združuje številne ustvarjalce in kjer lahko najdemo tudi mnoge slovenske ustvarjalne žilice. Izdelki Shafferjeve gredo na Etsyju kot za med, mesečno naj bi samo na Etsyju ustvarila 65 tisoč dolarjev. A kot pravi ta ustvarjalna Američanka, do tega ni prišla čez noč.

Na Etsyju obstaja precejšnja konkurenca. Po nekaterih podatkih ima več kot 30 milijonov registriranih uporabnikov in več kot milijon prodajalcev. Če se ukvarjate s trgovino, potem veste, da je 300 prodanih artiklov v enem samem dnevu izjemno število. No, Shafferjeva proda več kot 3 tisoč izdelkov na dan!

Three Bird Nest ima posebno zgodbo, saj je konkurenčnih izdelkov, ki so prav tako narejeni iz volne, cel kup. Izdelki, ki jih Shafferjeva ponuja, so nogavice, šali, nakit, rokavice in ostali dodatki. Torej, zakaj so njeni izdelki tako priljubljeni?

Nasvet za vse kreativne duše na Etsyju

Eden od dejavnikov je njena strast do dela. »Obožujem tekstil, modo, dizajn in opazovati, kako se različne barve in materiali združujejo med seboj,« je zapisano na njeni spletni strani. Obožuje pa tudi poslovno plat. Kreativni proces, produkcija in predstavitev pred ljudmi je tisto, kar ji daje zagon za naprej. Da lahko na Etsyju vodite uspešen posel, svetuje: morate jesti, spati in dihati za svojo znamko. V njeni znamki se lahko prepozna večji krog žensk – od mamic, študentk, hčerk, nevest, do žensk, ki bodo izkusile prvi zmenek.

Brez pomoči moža ne bi šlo

Na Etsyju se predstavlja od leta 2011, pri delu pa je materinstvo ne ovira – je namreč ponosna mati treh otrok -, temveč jo navdihuje pri delu. Pomaga ji tudi mož, ki je za uresničevanje njenih sanj prevzel gospodinjska dela. Od kuhanja do varstva otrok. Le tako lahko Shefferjeva nadaljuje z izgradnjo svojega imperija.

Bodite pripravljeni na poraze

Mladim podjetnikom, ki se odločajo za nastop na Etsyju, svetuje, naj bodo pripravljeni na številne poraze, a naj se iz njih tudi česa naučijo. Ena od njenih napak je bila, da je razočarala svoje kupce, priznava. Poudarja, naj bodo izdelki del celotne znamke, sicer bodo videti, kot da ne spadajo zraven.

Glede na uspehe in ambicije, bi si mislili, da bo Shafferjeva naredila nov korak in pustila Etsy za seboj. Tam bo ostala, saj pravi, da obožuje, kako poteka posel in je prepričana, da lahko še zraste, zlasti z dodajanjem novih in novih izdelkov, s čimer bo lahko še naprej osrečevala svoje kupce.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje