Skupina Laibach na IndieGoGu!

Svetovno znana skupina Laibach na platformi za množično financiranje IndieGoGo zbira sredstva za severnoameriško turnejo. Ta bo prvič po letu 2008 onstran Atlantika potekala maja letos. Ekipa si je za cilj zastavila 25 tisoč dolarjev.
Skupina Laibach na IndieGoGu!

Skupina Laibach si je za cilj zastavila 25 tisoč dolarjev (Vir slike: IndieGoGo).

»Verjamemo v naše poslanstvo, verjamemo v moč komunikacije, verjamemo v glasbo in zvok in zaradi tega smo pripravljeni narediti vse, kar je potrebno, tudi izgubiti bitko, če je treba – tudi pogoltniti naš ponos in poskusiti z množičnim financiranjem,« so zapisali člani skupine v predstavitvi kampanje. Geslo ameriške turneje se glasi A chicken in every pot and Laibach in every city (kokoš v vsak lonec in Laibach v vsako mesto, op.a.).

17 nastopov, prvi že 11. maja

Turneja se bo začela 11. maja, in sicer v Washingtonu, v načrtu pa imajo 17 nastopov. Zadnji bo 5. junija v Atlanti. Ekipa je že skoraj na polovici zastavljenega cilja, kampanjo je do zdaj podprlo več kot 180 podpornikov. V zameno za donacije podpornikom ponujajo melodije za mobilne telefone, ovitke za cigarete, majice, (podpisane) posterje in VIP pakete ter podobno.

Druženje z Laibachi v Ljubljani

Med drugim podporniku, ki bo prispeval 3 tisoč dolarjev, ponujajo, da bo v naši prestolnici spoznal člane skupine, imel se bo priložnost družiti z njimi in izvedeti vse o skupini. Cena vključuje nastanitev, notranji prevoz, zajtrk in večerjo, medtem ko mednarodni stroški potovanja niso vključeni.

Razliko bodo poskušali zbrati sami

Skupina se je odločila za množično financiranje, saj jim za uresničitev turneje primanjkuje 60 tisoč dolarjev. »Cilj te kampanje je zbrati 25 tisoč dolarjev z vašo pomočjo. Če zberemo manj, bo težko; če zberemo več, bo lažje. Razliko bomo poskušali zbrati s pomočjo lastnih virov,« so še zapisali.

Zakaj množično financiranje?

Za množično financiranje se je skupina odločila zaradi sprememb na trgu; skoraj 70-odstotni upad v prodaji albumov in sladb je glasbenike prisilil, da so manj izbirčni pri izbiri živih nastopov, prisiljeni so tudi pristajati na nižja plačila. Skupina ne verjame, da si bo s kampanjo uspela pokriti stroške, želijo pa si vsaj nekoliko zmanjšati izgubo in doseči, da bo turneja opravičila svoj namen.

Kampanjo lahko podprete tukaj >>

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje