BLOG MARKETING DELAVNICA

Skupina Laibach na IndieGoGu!

Svetovno znana skupina Laibach na platformi za množično financiranje IndieGoGo zbira sredstva za severnoameriško turnejo. Ta bo prvič po letu 2008 onstran Atlantika potekala maja letos. Ekipa si je za cilj zastavila 25 tisoč dolarjev.
Skupina Laibach na IndieGoGu!

Skupina Laibach si je za cilj zastavila 25 tisoč dolarjev (Vir slike: IndieGoGo).

»Verjamemo v naše poslanstvo, verjamemo v moč komunikacije, verjamemo v glasbo in zvok in zaradi tega smo pripravljeni narediti vse, kar je potrebno, tudi izgubiti bitko, če je treba – tudi pogoltniti naš ponos in poskusiti z množičnim financiranjem,« so zapisali člani skupine v predstavitvi kampanje. Geslo ameriške turneje se glasi A chicken in every pot and Laibach in every city (kokoš v vsak lonec in Laibach v vsako mesto, op.a.).

17 nastopov, prvi že 11. maja

Turneja se bo začela 11. maja, in sicer v Washingtonu, v načrtu pa imajo 17 nastopov. Zadnji bo 5. junija v Atlanti. Ekipa je že skoraj na polovici zastavljenega cilja, kampanjo je do zdaj podprlo več kot 180 podpornikov. V zameno za donacije podpornikom ponujajo melodije za mobilne telefone, ovitke za cigarete, majice, (podpisane) posterje in VIP pakete ter podobno.

Druženje z Laibachi v Ljubljani

Med drugim podporniku, ki bo prispeval 3 tisoč dolarjev, ponujajo, da bo v naši prestolnici spoznal člane skupine, imel se bo priložnost družiti z njimi in izvedeti vse o skupini. Cena vključuje nastanitev, notranji prevoz, zajtrk in večerjo, medtem ko mednarodni stroški potovanja niso vključeni.

Razliko bodo poskušali zbrati sami

Skupina se je odločila za množično financiranje, saj jim za uresničitev turneje primanjkuje 60 tisoč dolarjev. »Cilj te kampanje je zbrati 25 tisoč dolarjev z vašo pomočjo. Če zberemo manj, bo težko; če zberemo več, bo lažje. Razliko bomo poskušali zbrati s pomočjo lastnih virov,« so še zapisali.

Zakaj množično financiranje?

Za množično financiranje se je skupina odločila zaradi sprememb na trgu; skoraj 70-odstotni upad v prodaji albumov in sladb je glasbenike prisilil, da so manj izbirčni pri izbiri živih nastopov, prisiljeni so tudi pristajati na nižja plačila. Skupina ne verjame, da si bo s kampanjo uspela pokriti stroške, želijo pa si vsaj nekoliko zmanjšati izgubo in doseči, da bo turneja opravičila svoj namen.

Kampanjo lahko podprete tukaj >>

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje