Skupina Laibach na IndieGoGu!

Svetovno znana skupina Laibach na platformi za množično financiranje IndieGoGo zbira sredstva za severnoameriško turnejo. Ta bo prvič po letu 2008 onstran Atlantika potekala maja letos. Ekipa si je za cilj zastavila 25 tisoč dolarjev.
Skupina Laibach na IndieGoGu!

Skupina Laibach si je za cilj zastavila 25 tisoč dolarjev (Vir slike: IndieGoGo).

»Verjamemo v naše poslanstvo, verjamemo v moč komunikacije, verjamemo v glasbo in zvok in zaradi tega smo pripravljeni narediti vse, kar je potrebno, tudi izgubiti bitko, če je treba – tudi pogoltniti naš ponos in poskusiti z množičnim financiranjem,« so zapisali člani skupine v predstavitvi kampanje. Geslo ameriške turneje se glasi A chicken in every pot and Laibach in every city (kokoš v vsak lonec in Laibach v vsako mesto, op.a.).

17 nastopov, prvi že 11. maja

Turneja se bo začela 11. maja, in sicer v Washingtonu, v načrtu pa imajo 17 nastopov. Zadnji bo 5. junija v Atlanti. Ekipa je že skoraj na polovici zastavljenega cilja, kampanjo je do zdaj podprlo več kot 180 podpornikov. V zameno za donacije podpornikom ponujajo melodije za mobilne telefone, ovitke za cigarete, majice, (podpisane) posterje in VIP pakete ter podobno.

Druženje z Laibachi v Ljubljani

Med drugim podporniku, ki bo prispeval 3 tisoč dolarjev, ponujajo, da bo v naši prestolnici spoznal člane skupine, imel se bo priložnost družiti z njimi in izvedeti vse o skupini. Cena vključuje nastanitev, notranji prevoz, zajtrk in večerjo, medtem ko mednarodni stroški potovanja niso vključeni.

Razliko bodo poskušali zbrati sami

Skupina se je odločila za množično financiranje, saj jim za uresničitev turneje primanjkuje 60 tisoč dolarjev. »Cilj te kampanje je zbrati 25 tisoč dolarjev z vašo pomočjo. Če zberemo manj, bo težko; če zberemo več, bo lažje. Razliko bomo poskušali zbrati s pomočjo lastnih virov,« so še zapisali.

Zakaj množično financiranje?

Za množično financiranje se je skupina odločila zaradi sprememb na trgu; skoraj 70-odstotni upad v prodaji albumov in sladb je glasbenike prisilil, da so manj izbirčni pri izbiri živih nastopov, prisiljeni so tudi pristajati na nižja plačila. Skupina ne verjame, da si bo s kampanjo uspela pokriti stroške, želijo pa si vsaj nekoliko zmanjšati izgubo in doseči, da bo turneja opravičila svoj namen.

Kampanjo lahko podprete tukaj >>

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje