Skyblox sprejel denar kar prek Twitterja

Skyblox je postal prvo podjetje, ki je denar investitorjev dvignilo z uporabo mikro-bloganja.
Skyblox sprejel denar kar prek Twitterja

Twitter omogoča tudi denarne transakcije.

Podjetje iz Atlante, Skyblox, ki se ukvarja z oskrbovanjem restavracij in maloprodajnih trgovin z brezžičnimi WiFi omrežji, je naznanilo, da je sprejelo denar investitorjev kar preko Twitterja. To so storili z uporabo uporabne storitve Twitpay.

Vse skupaj je na prvi pogled podobno le smešnemu triku, saj je zasebno podjetje SGIO LLC Skybloxu nakazalo le en ameriški dolar, ki pa naj bi bil le prvi izmed celote 100.000 dolarjev, ki jih nameravajo vložiti v podjetje v prvem sklopu investiranja. Tako celotno investiranje dejansko ne bo potekalo preko Twitterja, je pa to kljub vsemu dobro naznanilo, da se bodo v prihodnosti takšne vrste plačil preko Twitterja prej ali slej dodobra uveljavile, saj je slednji vse bolj prisoten v vsakdanjih modelih komuniciranja. Twitpay sicer za plačila preko Twitterja uporablja vsem dobro poznano storitev PayPal.

Skyblox je bil s pomočjo članov nekdanje Wi-Fi skupine EarthLink ustanovljen v Atlanti v začetku leta 2008, svoje delovanje pa je razširil tudi na področje Denverja in Chicaga. Njihova mobilna platforma omogoča lokalnim poslovnežem komunicirati s svojimi strankami v realnem času.

 

Vir: VentureBeat

Oznake: