Skype: Aktiven teden!

V preteklem tednu je bilo največ »prelitega« črnila namenjenega dogajanju pri podjetju Skype.
Skype: Aktiven teden!

Bo Skype z vsemi svojimi projekti končno upravičil svoj dragi prevzem?

Nič kaj presenetljiva novica je včeraj obkrožila splet, da Skype ustvarja velike izgube starševskemu podjetju eBay. Slabi rezultati so ekipo managementa prisilili, da organizira krizni sestanek v Londonu, tam pa bodo poizkušali najti način, s katerim naj bi Skype začel čim prej vračati vloženi kapital.

eBay je aplikacijo za brezplačno spletno telefoniranje v letu 2005 kupil za nerazumno vsoto v višini 3,1 milijarde dolarjev. Že tedaj so se zunanji opazovalci spraševali o smotrnosti nakupa. PayPal, ki je bil kupljen pred polovico desetletja, je upravičil svoj nakup in je bil za podjetje smiseln. Skype po drugi strani, skoraj nihče ne uporablja za sklenitev poslov, čeprav je bil ravno eden izmed osnovnih razlogov, ki jih je podjetje navedlo za nakup Skype-a ta, da bi kupcem in prodajalcem omogočili realno časovno komunikacijo pri poslih večjih vrednosti, ko največkrat nakupna stran potrebuje dodatne informacije o produktu. Zanimiv je tudi podatek, da storitev brezplačne telefonije ni integrirana z domačo stranjo eBaya. Večina mnenj pravi, da je to zaradi bojazni pred izgubo prometa, namreč na ta način bi se lahko kupci in prodajalci izognili sistemu dražbene strani, ki služi na račun provizij.

Apple, Google in sedaj še Skype. Če je prvi svojo namero po ustvarjanju novih standardov v mobilni telefoniji že uresničil, sta druga dva pri tem še nejasna. A za razliko od Google-a, pri katerem so podatki zelo skopi, Skype navaja kar nekaj informacij, ki naj bi bile zanesljive. Lansirati imajo namen čisto pravi Skype phone, torej svojo blagovno znamko. Napravo bodo izdali v partnerstvu z operaterjem 3 Mobile in sprva le v mejah držav Britanije, Italije, Hong Kong-a in Avstralije. Podjetje iSkoot naj bi prevzelo nalogo razvoja in ustvarilo mobilni telefon tretje generacije, opremljen z multimedijskimi funkcijami. Sicer pa lahko storitev Skype na telefonih že uporabljajo Symbianovi operacijski sistemi z uporabo programa Fring, dostopna pa je tudi uporabnikom iPhonea.

Skype je v torek prvič v svoji zgodovini obstoja dopustil uporabo svoje tehnologije tretjim osebam. In ta srečnež je MySpace. Sedaj bodo v 20ih državah uporabniki družabne mreže lahko tudi brezplačno med seboj govorili, storitev pa se bo imenovala MySpaceIM. Uporaba ne bo zahtevala prenosa programa Skype, niti ne bo potrebna registracija računa pri tem podjetju. Zaslužek, ki bo nastal s prodajo »premium« računov bo porazdeljen med podjetji. Beta verzija je že na voljo!

V teku tedna je Skype dosegel novi mejnik in sicer kar 10 milijonov istočasno prijavljenih uporabnikov. Pred natanko tremi leti, v jesenskem oktobru, so naznanili takratni rekord, ki je štel 1 milijon istočasno prijavljenih uporabnikov. Dokaz, da velikanska baza ni nujno pogojena z uspešnim stanjem bilance.

Za konec pa še opozorilo vsem, ki Skype redno uporabljate. Včeraj so na uradnem blogu objavili novico o novem virusu, ki je na lovu za uporabniškimi gesli. Virus se pojavi kot kontaktna oseba na seznamu in zgleda kot JPG datoteka. Če kliknete nanjo se vam bo odprlo okno, ki bo želelo namestiti datoteko s končnico«.scr«. Tega nikar ne storite! Večina zaščitnih programov kot so Symantec, F- Secure in Kaspersky je že naložila posodobitve.

 

Vir: TechCrunch

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje