Slabe in dobre strani dnevnih akcij

Lovci na popuste obožujejo kupone za 50 in več odstotno znižanje na izdelke ali storitve. Vendar veliko podjetij, ki se poda v takšne akcije na koncu več izgubi kot pridobi. Včasih podjetje kuje dobiček iz povečane prodaje, se pa zgodi tudi to, da ostane v rdečih številkah.
Slabe in dobre strani dnevnih akcij

Slabe in dobre strani dnevnih akcij. (Vir slike: sxc.hu)

Že nekaj let so v ZDA popularni spletni ponudniki dnevnih akcij in znižanj. V zadnjem letu so le-ti zaživeli tudi pri nas (BigDeal.si, 1nadan.si, Privoščite.si, itd.). Zakaj so takšne ponudbe dobre in zakaj ne, si preberite v nadaljevanju.

Zakaj dnevne akcijske ponudbe niso dobra ideja?

Prevelika obremenitev elektronskega poštnega nabiralnika

Vsakodnevno zasipanje z najrazličnejšimi ponudbami (s 50 in več odstotnimi znižanji) preobremeni potrošnika. Raziskave na področju izbire so pokazale, da ljudje, kljub temu, da si želijo več izbire, ob preveliki izbiri ne kupijo nič – pestra izbira ni nujno ključ do zadovoljstva.

Neprimerne ponudbe

Nekateri ljudje se zaradi takšnih in drugačnih razlogov izogibajo kozmetičnim salonom – ne glede na to, kako dobra bo ponudba, si vaš oče ne bo privoščil dneva v kozmetičnem salonu. Nasvet: morda bi bilo smiselno ponudbo personalizirat.

Težki pogoji za podjetja

Podjetja ponudijo najboljši možen popust, nato pa eno izmed konkurenčnih podjetij ponudi še večji popust. Neverjetno nizke cene slabo vplivajo na ugled podjetja, hkrati pa podjetje, kljub povečanemu obisku, ne doseže želenega rezultata.

Zakaj so dnevne akcije še vedno dobra ideja?

Ugodna ponudba

Še vedno so to akcije in ljudje naravnost obožujejo akcijske ponudbe.

Tudi priznana podjetja se poslužujejo dnevnih akcij

Akcijske ponudbe in velika znižanja niso več domena zgolj majhnih, neznanih podjetij.

Ponudniki spletnih dnevnih akcijskih ponudb se razvijajo

V Ameriki so že prisotni novi trendi, ki jim bomo, v kolikor bodo uspešni, v Sloveniji hitro sledili.

Vir: business-opportunities.biz in fatcat.com.

Oznake:

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje