Sledite poslovnim ciljem in viziji

Kljub temu, da ste lastnik majhnega podjetja, morate razmišljati o velikih stvareh, saj vas vizija o dosegu samega vrha spodbuja k izpolnitvi ciljev. Vaši zadani cilji vas morajo motivirati, vam dati energijo in vas razveseliti.
Sledite poslovnim ciljem in viziji

Sledite poslovnim ciljem in viziji (slika: sxc.hu).

Kaj nam ostane, ko cilje že dosežemo? Ostanejo nam sanje in vizija. Prav zato je dobro poleg ciljev imeti tudi vizijo podjetja. Ko ustvarjate vizijo, bodite pozorni, da vas bo le ta navdihovala, vam dajala moč za delo in vam vlivala upanje, da lahko postanete to, kar želite, in dosežete vse, kar si zamislite.

Marsikdaj si ne upamo postavljati težko izvedljivih ciljev. Takrat smo polni dvoma in izgovorov, poglejmo si nekatere izmed njih:

  • To je pretežko, tega nikoli ne bom dosegel. Zapomnite si, cilji morajo biti dosegljivi in realistični, vizija pa ne!
  • To ni izvedljivo. Vizija je lahko še tako nerealistična kot „mir na svetu”, vendar to ne pomeni, da vas ne bo navdihovala na vaši podjetniški poti.
  • Kaj bodo rekli ostali? Če bi se vsi obremenjevali z mnenjem okolice, nikoli ne bi prišlo do revolucionarnih idej in izumov. Nikar se ne bojte dvomiti v prepričanje ostalih, na tak način je skozi zgodovino prišlo do mnogih pozitivnih sprememb v načinu našega življenja.

Vizija in cilji vas ne smejo omejevati pri poslu. Postavite si jih zato, da vam bodo olajšali vsakdanje delo in vas navdihovali. Vsakokrat, ko se odločate za nov korak v poslu, se morate vprašati: „Ali to sledi moji poslovni viziji? Ali se bom na tak način približal svojim poslovnim ciljem?”

Vir: Smallbizbee.com, 18.3.2011

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje