Sledite poslovnim ciljem in viziji

Kljub temu, da ste lastnik majhnega podjetja, morate razmišljati o velikih stvareh, saj vas vizija o dosegu samega vrha spodbuja k izpolnitvi ciljev. Vaši zadani cilji vas morajo motivirati, vam dati energijo in vas razveseliti.
Sledite poslovnim ciljem in viziji

Sledite poslovnim ciljem in viziji (slika: sxc.hu).

Kaj nam ostane, ko cilje že dosežemo? Ostanejo nam sanje in vizija. Prav zato je dobro poleg ciljev imeti tudi vizijo podjetja. Ko ustvarjate vizijo, bodite pozorni, da vas bo le ta navdihovala, vam dajala moč za delo in vam vlivala upanje, da lahko postanete to, kar želite, in dosežete vse, kar si zamislite.

Marsikdaj si ne upamo postavljati težko izvedljivih ciljev. Takrat smo polni dvoma in izgovorov, poglejmo si nekatere izmed njih:

  • To je pretežko, tega nikoli ne bom dosegel. Zapomnite si, cilji morajo biti dosegljivi in realistični, vizija pa ne!
  • To ni izvedljivo. Vizija je lahko še tako nerealistična kot „mir na svetu”, vendar to ne pomeni, da vas ne bo navdihovala na vaši podjetniški poti.
  • Kaj bodo rekli ostali? Če bi se vsi obremenjevali z mnenjem okolice, nikoli ne bi prišlo do revolucionarnih idej in izumov. Nikar se ne bojte dvomiti v prepričanje ostalih, na tak način je skozi zgodovino prišlo do mnogih pozitivnih sprememb v načinu našega življenja.

Vizija in cilji vas ne smejo omejevati pri poslu. Postavite si jih zato, da vam bodo olajšali vsakdanje delo in vas navdihovali. Vsakokrat, ko se odločate za nov korak v poslu, se morate vprašati: „Ali to sledi moji poslovni viziji? Ali se bom na tak način približal svojim poslovnim ciljem?”

Vir: Smallbizbee.com, 18.3.2011

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje