Sledite poslovnim ciljem in viziji

Kljub temu, da ste lastnik majhnega podjetja, morate razmišljati o velikih stvareh, saj vas vizija o dosegu samega vrha spodbuja k izpolnitvi ciljev. Vaši zadani cilji vas morajo motivirati, vam dati energijo in vas razveseliti.
Sledite poslovnim ciljem in viziji

Sledite poslovnim ciljem in viziji (slika: sxc.hu).

Kaj nam ostane, ko cilje že dosežemo? Ostanejo nam sanje in vizija. Prav zato je dobro poleg ciljev imeti tudi vizijo podjetja. Ko ustvarjate vizijo, bodite pozorni, da vas bo le ta navdihovala, vam dajala moč za delo in vam vlivala upanje, da lahko postanete to, kar želite, in dosežete vse, kar si zamislite.

Marsikdaj si ne upamo postavljati težko izvedljivih ciljev. Takrat smo polni dvoma in izgovorov, poglejmo si nekatere izmed njih:

  • To je pretežko, tega nikoli ne bom dosegel. Zapomnite si, cilji morajo biti dosegljivi in realistični, vizija pa ne!
  • To ni izvedljivo. Vizija je lahko še tako nerealistična kot „mir na svetu”, vendar to ne pomeni, da vas ne bo navdihovala na vaši podjetniški poti.
  • Kaj bodo rekli ostali? Če bi se vsi obremenjevali z mnenjem okolice, nikoli ne bi prišlo do revolucionarnih idej in izumov. Nikar se ne bojte dvomiti v prepričanje ostalih, na tak način je skozi zgodovino prišlo do mnogih pozitivnih sprememb v načinu našega življenja.

Vizija in cilji vas ne smejo omejevati pri poslu. Postavite si jih zato, da vam bodo olajšali vsakdanje delo in vas navdihovali. Vsakokrat, ko se odločate za nov korak v poslu, se morate vprašati: „Ali to sledi moji poslovni viziji? Ali se bom na tak način približal svojim poslovnim ciljem?”

Vir: Smallbizbee.com, 18.3.2011

Oznake: