Sledite poslovnim ciljem in viziji

Kljub temu, da ste lastnik majhnega podjetja, morate razmišljati o velikih stvareh, saj vas vizija o dosegu samega vrha spodbuja k izpolnitvi ciljev. Vaši zadani cilji vas morajo motivirati, vam dati energijo in vas razveseliti.
Sledite poslovnim ciljem in viziji

Sledite poslovnim ciljem in viziji (slika: sxc.hu).

Kaj nam ostane, ko cilje že dosežemo? Ostanejo nam sanje in vizija. Prav zato je dobro poleg ciljev imeti tudi vizijo podjetja. Ko ustvarjate vizijo, bodite pozorni, da vas bo le ta navdihovala, vam dajala moč za delo in vam vlivala upanje, da lahko postanete to, kar želite, in dosežete vse, kar si zamislite.

Marsikdaj si ne upamo postavljati težko izvedljivih ciljev. Takrat smo polni dvoma in izgovorov, poglejmo si nekatere izmed njih:

  • To je pretežko, tega nikoli ne bom dosegel. Zapomnite si, cilji morajo biti dosegljivi in realistični, vizija pa ne!
  • To ni izvedljivo. Vizija je lahko še tako nerealistična kot „mir na svetu”, vendar to ne pomeni, da vas ne bo navdihovala na vaši podjetniški poti.
  • Kaj bodo rekli ostali? Če bi se vsi obremenjevali z mnenjem okolice, nikoli ne bi prišlo do revolucionarnih idej in izumov. Nikar se ne bojte dvomiti v prepričanje ostalih, na tak način je skozi zgodovino prišlo do mnogih pozitivnih sprememb v načinu našega življenja.

Vizija in cilji vas ne smejo omejevati pri poslu. Postavite si jih zato, da vam bodo olajšali vsakdanje delo in vas navdihovali. Vsakokrat, ko se odločate za nov korak v poslu, se morate vprašati: „Ali to sledi moji poslovni viziji? Ali se bom na tak način približal svojim poslovnim ciljem?”

Vir: Smallbizbee.com, 18.3.2011

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje