Slikovni priročnik: Kako postati podjetnik?

Na omrežju Kickstarter, ki je namenjeno investiranju in ponuja spletno mesto za zbiranje vseh dobrih idej, smo našli idejo o slikovnem priročniku za bodoče podjetnike. Priročnik skrbno sledi korakom od poslovne ideje do produkta, financiranja in zagona.
Slikovni priročnik: Kako postati podjetnik?

Slikovni priročnik: Kako postati podjetnik? (Vir slike: sxc.hu)

Kickstarter

Družbeno omrežje Kickstarter sledi načelu, da mora biti vsaka dobra poslovna ideja nagrajena in deležna podpore. Na enem mestu so tako zbrani investitorji, startup podjetja in radovedneži.

Projekt vizualnega priročnika, ki opisuje, kako postati podjetnik (Becoming an entrepreneur), vodi Anna Vital iz San Francisca, ZDA. Projekt se je na Kickstarterju lansiral 8 januarja, čas, da zbere sredstva v višini 100.000 USD, pa ima Anna do 22. februarja tega leta.

Knjiga predstavlja korake od čistega začetka, ko imate zgolj poslovno idejo, pa vse do ustanovitve podjetja. Slikovno bogata knjiga vsebuje 200 strani in 50 skic ter izkušnje in informacije več kot 1000 ustanoviteljev in investitorjev.

Kar 40 odstotkov knjige je že napisane, sedaj pa Anna potrebuje pomoč oblikovalcev, zato se je odločila projekt predstaviti na Kickstarterju.

Vsebina knjige

Knjigo lahko na hitro povzamemo z naslednjimi stavki:

 • Je vaš produkt dovolj preprost?
 • Ustvarjanje vrednosti – kako zapakirati in prepakirati vrednost vašega produkta?
 • Svojo idejo morate ljudem predstaviti na enostaven in razumljiv način.
 • Viralno trženje – najbolj uspešne kampanje.
 • Od majhnega do velikega uspeha.
 • Kakšna je verjetnost za uspeh? Kako je treba razmišljati?
 • Kako zbrati finančna sredstva investitorjev?

Knjiga govori o tem, kako podjetnik pride iz nič do več milijonskega posla.

Primer podrobnejše vsebine enega dela knjige:

 • The Durian Burrito – kakšne inovacije bodo uspešne?
 • Rezanje torte – kako deluje kapital?
 • Kako pričeti s poslom pod 100 USD (s čisto pravimi primeri iz prakse in z veliko podrobnih informacij)?
 • Stojnica z limonado, ki je ponujala odlične frizerske storitve – razvoj poslovne ideje.
 • Ali razmišljate dovolj preprosto za poslovni uspeh?
 • Življenjski triki najbolj znanih ustanoviteljev startup podjetij.

  Zakaj je knjiga polna slik, grafov in znakov?

  Vse se je začelo pri vodji projekta, ki je disleksična. Anna je imela velike probleme z branjem knjig in šele kasneje, ko se je naučila kitajskega jezika, ji je branje postalo užitek, saj je lahko opisala praktično kar koli s približno 2000 znaki, ki so predstavljali stvari.

  Študije so pokazale, da je veliko podjetnikov disleksičnih, zato se je Anni zdelo toliko bolj smiselno, da njena knjiga ne vsebuje zgolj suhoparnega besedila. Morda boste na tem mestu vprašali, kako se knjiga sploh razlikuje od ostalih? Ta namreč ne vsebuje besedila in pripadajočih slik, ki zgolj dopolnjujejo besedilo, temveč slike povedo svojo lastno zgodbo. Vse z namenom, da se hitreje in lažje zapomnimo stvari. Najrazličnejše študije so namreč pokazale, da si posameznik zapomni določeno stvar 50-krat hitreje, če jo vidi in ne zgolj prebere.

  Priročnik, ki govori o tem, kako postati podjetnik, bo zato veliko bolj poučen in zabaven od ostalih tovrstnih knjig na trgu. Dokler pa se omenjene knjige še ne da kupiti, si lahko pomagate s člankoma Ustanovitev s.p. ali Ustanovitev d.o.o.

  Vir: kickstarter.com/projects

  ————————————————————————————————————————-

  Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

  Oznake: , , , , ,
  Iskanje
  ↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

  NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

  11.05.2018 od 14:00 do 17:30
  NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

  Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
  Preberite več >>

  Vse za podjetje