Slovenske igrače, ki spreminjajo otroški svet

V poplavi igrač je otroku težko izbrati prav posebno in unikatno darilo. Tokrat predstavljamo produkte Slovencev oziroma tistih, ki ustvarjajo na slovenskih tleh, ki so povsem običajnim predmetov vdihnili unikatnost in čarobnost.
Slovenske igrače, ki spreminjajo otroški svet

Tokrat predstavljamo otroške igrače in dodatke za sobice, ki so jih ustvarili Slovenci ali tisti, ki delujejo na slovenskih tleh (Vir slike: Mimice).

Nič ni lepšega kot otrokov nasmeh in velike oči, ki navdušeno zrejo v zavita darila pod novoletno smrečico. Trenutek odvijanja daril je zanje poseben, tisto, kar pa se skriva v njih pa še toliko bolj. Strnili smo pet idej za malčke, malo večje in malo manjše, ki jih bodo povsem navdušile.

Risbice, ki jih vaš malček pridno ustvarja skozi leto, lahko postanejo prave igračke, ki bodo narejene po meri, kot je zarisal mali slikar. Z malčkom izberite najljubšo risbo, jo skenirajte ali fotografirajte in jo naložite na spletno stran Kracarije, kjer lahko izberete tudi velikost igrače.

Ko risba postane prava igrača (Vir slike: Kracarije).

Po tem ko boste izbrali še blago (flis, wellness flis) se bodo z vami posvetovali še ustvarjalci Kracarij. Igračko bodo sešile pridne roke šivilj. V kolikor je vaš otrok že malce »prestar« za igrače, pa si lahko s svojim umetniškim navdihom ustvari tudi povsem unikatno odejo.

Kracarije lahko podarite tudi svojemu sorodniku ali pa prijatelju. Vse, kar morate storiti, je, da se dokopljete do otroških risb dotične osebe, nato pa izvedete zgoraj opisani postopek. Cena za kracarije iz flisa se giblje od 43 evrov, iz wellness flisa pa od 54 evrov dalje.

Knjige so nepogrešljiv del otroštva. Kaj pa, če bi v knjigi, ki jo berete svojemu malčku za lahko noč, nastopal prav on? Unikatne personalizirane otroške knjige so ideja dveh velikih junakov Rada Daradana in Mica Melanška, ki skupaj s preostalo ekipo skrbita, da pravi junaki dobijo mesto v pravljicah oziroma otroških knjigah.

Personalizirane knjige, ki nastajajo pod prsti Malih junakov, so kot nalašč za božično-novoletna darila, še prej pa premislite, kdo bo v knjigi nastopal v glavni in stranski vlogi.

Igrače se na seznamu želja otrok uvrščajo na sam vrh. Namesto ene od igrač, ki štrlijo iz gora igrač na policah trgovin in trgovinskih centrov, podarite unikatno – igračo, ki sliši na ime Mimice. Te so izdelane iz recikliranega materiala, nastajajo pa pod skrbnimi gibi šivilj iz ranljivih skupin. Prav vsaka Mimica je narejena ročno, šivajo se v Sloveniji in so narejene iz slovenskih materialov.

Mimice sešijejo pride roke šivilj iz ranjivih skupin (Vir slike: Mimice).

Če jo malček med igranjem umaže, jo lahko brez strahu operemo v pralnem stroju, poleg tega pa je povsem varna igrača, saj na njej ni gumbov ali drugih predmetov, ki bi jih lahko ponesreči pogoltnili. Več o Mimicah si lahko ogledate tukaj.

Kako približati podjetništvo otroku? Z igro, seveda. Kako podjetja poslujejo in od kod prihaja denar, zakaj so nekatera podjetja bolj uspešna, druga pa manj, mu lahko pobliže predstavite s pomočjo namizne družabne igre Firma Kids, ki je na voljo v izboljšani različici.

Z igro Firma Kids otrok dobi prva znanja o podjetništvu (Vir slike: Firma Kids).

Z njo se boste lahko tudi sami naučili voditi podjetje in sprejemati pomembne poslovne odločitve.

Če ste tik pred povečanjem družine in v iskanju povsem drugačne zibelke, pokukajte še na spletno trgovino All the Little Rockstars Anite Česnik Mažgon. Ta se predstavlja z zibelko, ki jo je skvačkala iz starih babičinih rjuh, neobdelan les pa je uporabila za dno.

Kvačkana zibelka za zabavo in miren počitek malčka (Vir slike: Etsy).

Prvi, ki je zibelko preizkusil, je bil njen sinček, ki je bil nad njo povsem navdušen. V njej se je s premiki uspaval kar sam, luknje na stranicah pa so mu dajale dodatno zabavo, saj je skozi nje kukal in raziskoval svet. Česnik Mažgonova se predstavlja še z nekaterimi drugimi izdelki za otroke in otroške risbice.

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
Knjige: največje bogastvo in najlepša darila

Knjige: največje bogastvo in najlepša darila

V poplavi pametnih napravic in e-knjig se vedno bolj prileže zasidrati v udoben kavč z dobro knjigo v roki. Zimski meseci, ko nas tema in mraz preženeta v toplo notranjost hiš prej kot sicer, so kot nalašč za branje (in izobraževanje). Preberite več >>

Ob koncu leta je čas za nove načrte

Ob koncu leta je čas za nove načrte

Ob izteku starega leta se spominjamo iztekajočega, premišljujemo pa tudi o novem letu. S čim vse nam bo postreglo, o novih projektih, dogodivščinah in izzivih. Da bi vse utrinke in naloge lahko dosledno izpolnili, mnogi uporabljamo planerje. Preberite več >>

Iščete izvirna poslovna darila? Izberite les!

Iščete izvirna poslovna darila? Izberite les!

Les je topel in prijazen material, ki vse bolj prihaja v ospredje. Tudi v Sloveniji, ki slovi kot kot bogata država z lesom, saj gozdovi pokrivajo skoraj 60 odstotkov naše države. Predstavljamo nekaj idej za darila, ki jih lahko namenite tudi svojim poslovnim partnerjem. Preberite več >>

Boste letos okrasili tudi poslovne prostore?

Boste letos okrasili tudi poslovne prostore?

Veliko (slovenskih) podjetij decembra svoje prostore okrasi in tako pričara praznično vzdušje v zadnjih tednih iztekajočega leta. Pripravili smo nekaj idej za okrasitev, vsi izdelki pa imajo slovenski podpis. Preberite več >>

Pet Kickstarter izdelkov, ki jih lahko podarite kot poslovno darilo

Pet Kickstarter izdelkov, ki jih lahko podarite kot poslovno darilo

Vroča platforma za množično financiranje, Kickstarter, nam lahko da zanimive ideje za poslovna darila. V nadaljevanju bomo predstavili nekaj slovenskih projektov, ki so tako ali drugače zaznamovali letošnje leto na Kickstarterju. Preberite več >>

Podarite vitka in priročna poslovna darila

Podarite vitka in priročna poslovna darila

Poslovnim partnerjem s poslovnimi darili izkazujemo pozornost in spoštovanje. Letos jim podarimo nekaj slovenskega, s čimer bomo podprli majhne slovenske podjetnike in startupe. Tokrat vam predstavljamo ideji, ki sta priročni in poučni. Preberite več >>

Tudi sladko je lahko poslovno in profesionalno!

Tudi sladko je lahko poslovno in profesionalno!

Ni nam še zmanjkalo idej za poslovna darila. V Zavodu mladi podjetnik podpiramo slovensko, zato smo izbrali nekaj predlogov za poslovna darila, ki so jih ustvarile slovenske roke. V drugem delu idej za poslovna darila bomo obarvani sladko in ekološko. Preberite več >>

Brez ideje za poslovna darila? Podarite izdelke slovenskih startupov!

Brez ideje za poslovna darila? Podarite izdelke slovenskih startupov!

Vstopili smo v najbolj vesel mesec leta, ki je obenem tudi čas iskanja daril za naše poslovne partnerje. Z darili jim poleg naklonjenosti izrazimo tudi spoštovanje, zato naj bo darilo kakovostno. Imamo rešitev za vašo zagato – podarite jim izdelke slovenskih startupov in podjetij! Preberite več >>

Poslovno darilo za novoletne praznike: Macaroni

Poslovno darilo za novoletne praznike: Macaroni

Bliža se novo leto, s tem pa tudi čas, ko mnogi podjetniki že iščemo primerna darila, s katerimi bi razveselili svoje poslovne partnerje. Z obdarovanjem poslovnih partnerjev lahko storite letos podprete še slovensko podjetje! Preberite več >>

Novi predlogi za poslovna darila: Podprimo slovenska podjetja!

Novi predlogi za poslovna darila: Podprimo slovenska podjetja!

Prazniki se nezadržno približujejo in mnogi podjetniki že iščemo primerna darila, s katerimi bi razveselili svoje poslovne partnerje. Z obdarovanjem poslovnih partnerjev lahko letos ubijete dve muhi na en mah: podprete lahko še slovensko podjetje! Preberite več >>

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje