Slovenske igrače, ki spreminjajo otroški svet

Avtor — 18.12.2015
V poplavi igrač je otroku težko izbrati prav posebno in unikatno darilo. Tokrat predstavljamo produkte Slovencev oziroma tistih, ki ustvarjajo na slovenskih tleh, ki so povsem običajnim predmetov vdihnili unikatnost in čarobnost.
Slovenske igrače, ki spreminjajo otroški svet

Tokrat predstavljamo otroške igrače in dodatke za sobice, ki so jih ustvarili Slovenci ali tisti, ki delujejo na slovenskih tleh (Vir slike: Mimice).

Nič ni lepšega kot otrokov nasmeh in velike oči, ki navdušeno zrejo v zavita darila pod novoletno smrečico. Trenutek odvijanja daril je zanje poseben, tisto, kar pa se skriva v njih pa še toliko bolj. Strnili smo pet idej za malčke, malo večje in malo manjše, ki jih bodo povsem navdušile.

Risbice, ki jih vaš malček pridno ustvarja skozi leto, lahko postanejo prave igračke, ki bodo narejene po meri, kot je zarisal mali slikar. Z malčkom izberite najljubšo risbo, jo skenirajte ali fotografirajte in jo naložite na spletno stran Kracarije, kjer lahko izberete tudi velikost igrače.

Ko risba postane prava igrača (Vir slike: Kracarije).

Po tem ko boste izbrali še blago (flis, wellness flis) se bodo z vami posvetovali še ustvarjalci Kracarij. Igračko bodo sešile pridne roke šivilj. V kolikor je vaš otrok že malce »prestar« za igrače, pa si lahko s svojim umetniškim navdihom ustvari tudi povsem unikatno odejo.

Kracarije lahko podarite tudi svojemu sorodniku ali pa prijatelju. Vse, kar morate storiti, je, da se dokopljete do otroških risb dotične osebe, nato pa izvedete zgoraj opisani postopek. Cena za kracarije iz flisa se giblje od 43 evrov, iz wellness flisa pa od 54 evrov dalje.

Knjige so nepogrešljiv del otroštva. Kaj pa, če bi v knjigi, ki jo berete svojemu malčku za lahko noč, nastopal prav on? Unikatne personalizirane otroške knjige so ideja dveh velikih junakov Rada Daradana in Mica Melanška, ki skupaj s preostalo ekipo skrbita, da pravi junaki dobijo mesto v pravljicah oziroma otroških knjigah.

Personalizirane knjige, ki nastajajo pod prsti Malih junakov, so kot nalašč za božično-novoletna darila, še prej pa premislite, kdo bo v knjigi nastopal v glavni in stranski vlogi.

Igrače se na seznamu želja otrok uvrščajo na sam vrh. Namesto ene od igrač, ki štrlijo iz gora igrač na policah trgovin in trgovinskih centrov, podarite unikatno – igračo, ki sliši na ime Mimice. Te so izdelane iz recikliranega materiala, nastajajo pa pod skrbnimi gibi šivilj iz ranljivih skupin. Prav vsaka Mimica je narejena ročno, šivajo se v Sloveniji in so narejene iz slovenskih materialov.

Mimice sešijejo pride roke šivilj iz ranjivih skupin (Vir slike: Mimice).

Če jo malček med igranjem umaže, jo lahko brez strahu operemo v pralnem stroju, poleg tega pa je povsem varna igrača, saj na njej ni gumbov ali drugih predmetov, ki bi jih lahko ponesreči pogoltnili. Več o Mimicah si lahko ogledate tukaj.

Kako približati podjetništvo otroku? Z igro, seveda. Kako podjetja poslujejo in od kod prihaja denar, zakaj so nekatera podjetja bolj uspešna, druga pa manj, mu lahko pobliže predstavite s pomočjo namizne družabne igre Firma Kids, ki je na voljo v izboljšani različici.

Z igro Firma Kids otrok dobi prva znanja o podjetništvu (Vir slike: Firma Kids).

Z njo se boste lahko tudi sami naučili voditi podjetje in sprejemati pomembne poslovne odločitve.

Če ste tik pred povečanjem družine in v iskanju povsem drugačne zibelke, pokukajte še na spletno trgovino All the Little Rockstars Anite Česnik Mažgon. Ta se predstavlja z zibelko, ki jo je skvačkala iz starih babičinih rjuh, neobdelan les pa je uporabila za dno.

Kvačkana zibelka za zabavo in miren počitek malčka (Vir slike: Etsy).

Prvi, ki je zibelko preizkusil, je bil njen sinček, ki je bil nad njo povsem navdušen. V njej se je s premiki uspaval kar sam, luknje na stranicah pa so mu dajale dodatno zabavo, saj je skozi nje kukal in raziskoval svet. Česnik Mažgonova se predstavlja še z nekaterimi drugimi izdelki za otroke in otroške risbice.

Oznake:
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>