Slovenci največ pozornosti letos namenili Tini Maze, Petru Prevcu in Janu Plestenjaku

Avtor — 25.12.2015

Tini Maze, ki že desetletje na lestvicah najdi.si zaseda najvišja mesta, smo tudi v letošnjem letu namenili največ pozornosti. Pri moških se je na najvišjo stopničko zavihtel Peter Prevc, pri glasbenikih pa romantični Jan Plestenjak. Med dogodki je v 2015 v Sloveniji najbolj odmevala begunska kriza.

Slovenci največ pozornosti letos namenili Tini Maze, Petru Prevcu in Janu Plestenjaku

Slovenci največ pozornosti letos namenili Tini Maze, Petru Prevcu in Janu Plestenjaku

Lestvice vstopne točke v slovenski splet najdi.si razkrivajo, katerim Slovencem in dogodkom smo v iztekajočem se letu 2015 namenili največ pozornosti. Na lestvici najbolj spremljanih žensk ponovno kraljuje Tina Maze, ki nas to zimo navdušuje v novi vlogi. Na drugem mestu najdemo izvrstno igralko Katarino Čas, na tretjem pa televizijsko voditeljico Nino Osenar, sledijo pa jim novinka na lestvici Savina Atai ter estradnice Tanja Žagar, Rebeka Dremelj, Špela Grošelj, Nina Pušlar, Alya in Urška Čepin.

Vrhunski uspehi smučarskega skakalca Petra Prevca odmevajo tudi na lestvicah najdi.si. Peter Prevc se je zavihtel na prvo mesto med slovenskimi moškimi, na drugem mestu mu sledi Jan Plestenjak, na tretjem pa premier Miro Cerar. Veliko pozornosti so pritegnili tudi Janez Janša, Goran Dragić, Slavko Avsenik, Tone Pavček, Lojze Slak, Filip Flisar in novinec na lestvici, zdravnik Ivan Radan. Presenetljivo na lestvici najbolj spremljanih moških ne najdemo več Boruta Pahorja.

Top trije slovenski športniki, za katere smo strastno navijali v 2015 in jih najpogosteje iskali na slovenskem spletu, so Tina Maze, Peter Prevc in Filip Flisar. Na lestvico so se uvrstili še Goran Dragić, Kevin Kampl, Dejan Zavec, Robert Kranjec, Zoran Dragić, Anže Kopitar in Petra Majdič.

Slovenci najraje prisluhnemo Janu Plestenjaku, ki je na vrhu lestvice slovenskih glasbenikov izpodrinil lansko zmagovalko Tanjo Žagar. Drugo mesto je zasedel Slavko Avsenik, tretje jubilejna Big foot mama, sledijo pa jim Tanja Žagar, Rebeka Dremelj, Modrijani, Špela Grošelj, Nina Pušlar, Alya in Siddharta.

Najbolj odmevni dogodki v 2015 so bili na najdi.si begunska kriza, smučarski poleti v Planici in Zlata lisica. Veliko pozornosti so pritegnili tudi arbitražni sporazum, SP v alpskem smučanju, Evrovizija, potres v Nepalu, prodaja Telekoma Slovenije, afera Ivan Radan in evropsko prvenstvo v košarki.

Podroben seznam najbolj spremljanih vsebin si lahko ogledate na enem izmed najbolj obiskanih slovenskih spletnih mest najdi.si.