Slovenci pognali novo oglaševalsko platformo za mobilne naprave

Luč sveta je ugledal nov slovenski startup. Študenta Ekonomske fakultete Miha J. Mulec in Miroslav Vučković sta avtorja aplikacije Venxly, med člani ekipe pa se nahaja še več študentov z omenjene fakultete.
Slovenci pognali novo oglaševalsko platformo za mobilne naprave

Aplikacijo Venxly so razvili dodiplomski in podimplomski študenti (Vir slike: Venxly).

Mlada startup ekipa je ustvarila aplikacijo, ki uporabnikom omogoča prav njim prilagojene popuste in akcijske ponudbe. Te prejmejo na svoj pametni telefon, razlikujejo pa se glede na njihove interese in njihovo lokacijo. Tako lahko zvečer pred diskotekami dobivajo letake za brezplačen vstop, med obiskom trgovine pa kupone s popusti. »Za vsak prejet letak pa bodo dobili še plačilo, ki si ga lahko prenesejo na svoj bančni račun,« pravi ekipa.

Venxly trenutno deluje na mobilnih napravah, ki jih poganja operacijski sistem Android. »Cilj je spremeniti trenutne marketinške prakse, ki ponujajo le enosmerno komunikacijo in so primarno osredotočene le na korist oglaševalcev,« razkrivajo člani. S tem načinom oglaševanja ponujajo podjetjem dostopno oglaševanje z najbolj natančnim targetiranjem ciljne skupine.

Kako deluje Venxly s strani oglaševalcev?

Oglaševalska platforma podjetjem omogoča, da si natančno izberejo svojo ciljno skupino. Prek sistema lahko določijo kje, kdaj in komu se bo oglas predvajal. Venxly ima namreč napreden sistem geolokacijskega targetiranja.

Oglaševalci lahko postavijo oglasna mesta na virtualni zemljevid. »Nato bodo uporabnikom lahko ob točno določenem času in na točno določeni lokaciji poslali svoje oglasno sporočilo,« uporabniki pa bodo s tem dobivali oglase, ki jih dejansko zanimajo.

Kako namestite aplikacijo?

Aplikacija Venxly je uporabnikom brezplačno dostopna prek storitve Google Play. Uporabnik si aplikacijo naloži na svoj telefon, po registraciji pa začne prejemati popuste in oglasne vsebine, pri tem pa je tudi nagrajen. Uporabnik namreč z ogledom oglasa pridobi 15 centov na svoj račun. Za to je potrebno imeti oglas odprt vsaj pet sekund. Ko uporabnik pridobi en evro dobroimetja, si ga lahko prenese na svoj transakcijski račun.

Uporabnik ne more vplivati na število prikazanih oglasov

Uporabnik lahko z aplikacijo spremlja že videne oglase in popuste, spremlja lahko tudi stanje dobroimetja ter upravlja s svojimi interesi. Uporabnik z aplikacijo ne more vplivati na število prikazanih oglasov, saj se oglasi prikazujejo zgolj po sistemu targetiranja, še pojasnjuje ekipa.

Ekipa je sestavljena iz dodiplomskih in podiplomskih študentov Univerze v Ljubljani, ki ji je bilo pri razvoju aplikacije v veliko pomoč znanje mentorja in izkušene programske ekipe. Avtor ideje je Miha J. Mulec, ki je tudi vodja ekipe. Ekipo sestavljata še Miroslav Vučković, podiplomski študent Ekonomske fakultete in Anej Ferko, podiplomski študent Fakultete za upravo. Ferko pomaga na področju odnosov z javnostmi in skrbi za prepoznavnost blagovne znamke Venxly, Vučković pa za široko ekipo tržnikov, ki jo sestavljajo študentje Ekonomske fakultete.

Oznake: , , , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje