Slovenija kmalu z mpeg4

Na včerajšnji novinarski konferenci je Vlada Republike Slovenije predstavila strategijo graditve enotnega digitalnega radijskega omrežja državnih organov RS.
Slovenija kmalu z mpeg4

Slovenija gre na mpeg4.

Sklep, ki ga je vlada sprejela naroča, da se bo do konca leta 2010 izklopilo vse analogne radiofuzije. Trenutno je v Sloveniji v uporabi analogna tehnologija mpeg2, z omenjenim datumom pa bo v širšo uporabo stopil naprednejši sistem mpeg4, ki omogoča posredovanje digitalne slike.

V praksi to pomeni, da bodo televizijski sprejemniki, ki ne podpirajo uporabo digitalne tehnologije z 31.12. 2010 postali neuporabni brez posebnega sprejemnika za digitalno televizijo.

Tehnologija na nekaterih oddajnikih deluje že danes, na njih lahko spremljamo program nacionalne televizije. Ostali oddajniki se postopoma že gradijo, do konca letošnjega leta naj bi pokrivali 70% slovenskega ozemlja.

Vlada svetuje, da ob nakupu novega televizijskega sprejemnika preverimo, ali ustreza pogojem digitalne televizije.

Vir: Ministrstvo za gospodarstvo

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje