Slovenija kmalu z mpeg4

Na včerajšnji novinarski konferenci je Vlada Republike Slovenije predstavila strategijo graditve enotnega digitalnega radijskega omrežja državnih organov RS.
Slovenija kmalu z mpeg4

Slovenija gre na mpeg4.

Sklep, ki ga je vlada sprejela naroča, da se bo do konca leta 2010 izklopilo vse analogne radiofuzije. Trenutno je v Sloveniji v uporabi analogna tehnologija mpeg2, z omenjenim datumom pa bo v širšo uporabo stopil naprednejši sistem mpeg4, ki omogoča posredovanje digitalne slike.

V praksi to pomeni, da bodo televizijski sprejemniki, ki ne podpirajo uporabo digitalne tehnologije z 31.12. 2010 postali neuporabni brez posebnega sprejemnika za digitalno televizijo.

Tehnologija na nekaterih oddajnikih deluje že danes, na njih lahko spremljamo program nacionalne televizije. Ostali oddajniki se postopoma že gradijo, do konca letošnjega leta naj bi pokrivali 70% slovenskega ozemlja.

Vlada svetuje, da ob nakupu novega televizijskega sprejemnika preverimo, ali ustreza pogojem digitalne televizije.

Vir: Ministrstvo za gospodarstvo

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje