Slovenija kmalu z mpeg4

Na včerajšnji novinarski konferenci je Vlada Republike Slovenije predstavila strategijo graditve enotnega digitalnega radijskega omrežja državnih organov RS.
Slovenija kmalu z mpeg4

Slovenija gre na mpeg4.

Sklep, ki ga je vlada sprejela naroča, da se bo do konca leta 2010 izklopilo vse analogne radiofuzije. Trenutno je v Sloveniji v uporabi analogna tehnologija mpeg2, z omenjenim datumom pa bo v širšo uporabo stopil naprednejši sistem mpeg4, ki omogoča posredovanje digitalne slike.

V praksi to pomeni, da bodo televizijski sprejemniki, ki ne podpirajo uporabo digitalne tehnologije z 31.12. 2010 postali neuporabni brez posebnega sprejemnika za digitalno televizijo.

Tehnologija na nekaterih oddajnikih deluje že danes, na njih lahko spremljamo program nacionalne televizije. Ostali oddajniki se postopoma že gradijo, do konca letošnjega leta naj bi pokrivali 70% slovenskega ozemlja.

Vlada svetuje, da ob nakupu novega televizijskega sprejemnika preverimo, ali ustreza pogojem digitalne televizije.

Vir: Ministrstvo za gospodarstvo

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje