Slovenija ni Silicijeva dolina!

»Večina težav prihaja iz lastnosti lokalnega okolja, ki ni na nivoju Silicijeve doline, kjer je prava miselnost, vse je na dosegu roke. Največkrat je rešitev ta, da se ekipa vsaj začasno preseli tja, kar pa pomeni visoke stroške,« pravi Rok Jamnik, soustanovitelj podjetja Razum.
Slovenija ni Silicijeva dolina!

MP pripravništvo: postani del ekipe Dawn of Play (Vir slike: osebni arhiv).

Pravi, da se v zadnjem času razmere izboljšujejo, saj je vse več ljudi bogatih s pravimi izkušnjami iz sveta startupov, ki so tudi vedno pripravljeni pomagati z nasveti. »Najbrž največja težava je iskanje investicij v začetnih fazah, ker investitorji v našem lokalnem okolju iščejo podjetja, ki že imajo prihodke in že kažejo pozitiven trend rasti,« dodaja Jamnik, ki pravi, da se stvari premikajo na bolje tudi z novimi angelskimi skladi.

Glavna slabost? Kratka življenjska doba

Eden večjih izzivov, ki je pred ekipo podjetja, ki je leta 2010 ustvarilo blagovno znamko Dawn of Play, je grajenje blagovne znamke, s tem pa tudi povečevanje števila igralcev pri vsaki njihovi novi igri. Za to industrijo, pravi Jamnik, je značilno, da posamezni produkti ne rešujejo dejanskih problemov, temveč nudijo zabavo, ki pa jo uporabniki lahko dobijo z nešteto drugimi konkurenčnimi produkti. »Glavna slabost naših produktov je kratka življenjska doba.«

Dawn of Play nominiran za Best Upcoming Game >>

Prijateljstvo iz otroštva pripeljalo do ustanovitve podjetja

Podjetje Razum, v sklopu katerega delujeta Rok Jamnik in Žiga Hajduković, sta ustanovila na podlagi prijateljskih vezi, poznanstva, ki se vleče že iz otroških let. Takšno poznanstvo jima je precej olajšajo delo, saj se dobro usklajujeta in dopolnjujeta. »Tudi ekipa je zelo povezana, kar je v manjših kolektivih bistvenega pomena

Ekipo širijo predvsem na podlagi poznanstev in osebnih priporočil, večinoma pa iščejo programerje. Razmišljajo tudi o krepitvi marketinške in prodajne ekipe. »Postopek se začne z osebnim pogovorom in v primeru združljivih ciljev nadaljuje s krajšo preizkusno dobo, kjer tudi v praksi vidimo, če smo za skupaj

Zakaj pripravništvo?

Za čas meseca in pol bodo medse sprejeli tudi pripravnika v sklopu MP pripravništva: »Pripravništvo je zelo koristen koncept, saj se velikokrat pojavi velik razkorak med teorijo in prakso, še posebej v naši branži. Tako diplomanti dobijo nujne izkušnje v realnih situacijah. Na drugi strani si pa podjetja, še posebej startupi, velikokrat ne morejo privoščiti tveganja z zaposlitvijo svežih diplomantov,« tako pripravništvo zmanjšuje takšno tveganje in podjetja lahko tako lažje odkrijejo kadre s pravim potencialom.

Kako postaviti blagovno znamko na svetovni zemljevid?

V času MP pripravništva se bo pripravnik na eni strani spoznal z najmodernejšimi tehnologijami, ki se uporabljajo na globalnem trgu, na drugi strani pa s pravo miselnostjo, ki jo morajo imeti startupi, razloži Jamnik. »Blagovno znamko Dawn of Play smo z lastnim znanjem in brez zunanjih investicij postavili na svetovni zemljevid, kar ni bilo enostavno. V podjetju Razum imamo tudi veliko izkušenj z izdelavo programskih rešitev na najvišjem tehnološkem nivoju, s čimer se ne more pohvaliti veliko primerljivih podjetij v Sloveniji,« odgovori na vprašanje, s kakšnimi izkušnjami lahko ekipa pripravniku v okviru MP pripravništva pomaga.

Se želite preizkusiti pri enem izmed petih startupov? Preverite pogoje in se prijavite!

Pripravništvo lahko opravite pri enem od naslednjih podjetij:

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje