Slovenija ni Silicijeva dolina!

»Večina težav prihaja iz lastnosti lokalnega okolja, ki ni na nivoju Silicijeve doline, kjer je prava miselnost, vse je na dosegu roke. Največkrat je rešitev ta, da se ekipa vsaj začasno preseli tja, kar pa pomeni visoke stroške,« pravi Rok Jamnik, soustanovitelj podjetja Razum.
Slovenija ni Silicijeva dolina!

MP pripravništvo: postani del ekipe Dawn of Play (Vir slike: osebni arhiv).

Pravi, da se v zadnjem času razmere izboljšujejo, saj je vse več ljudi bogatih s pravimi izkušnjami iz sveta startupov, ki so tudi vedno pripravljeni pomagati z nasveti. »Najbrž največja težava je iskanje investicij v začetnih fazah, ker investitorji v našem lokalnem okolju iščejo podjetja, ki že imajo prihodke in že kažejo pozitiven trend rasti,« dodaja Jamnik, ki pravi, da se stvari premikajo na bolje tudi z novimi angelskimi skladi.

Glavna slabost? Kratka življenjska doba

Eden večjih izzivov, ki je pred ekipo podjetja, ki je leta 2010 ustvarilo blagovno znamko Dawn of Play, je grajenje blagovne znamke, s tem pa tudi povečevanje števila igralcev pri vsaki njihovi novi igri. Za to industrijo, pravi Jamnik, je značilno, da posamezni produkti ne rešujejo dejanskih problemov, temveč nudijo zabavo, ki pa jo uporabniki lahko dobijo z nešteto drugimi konkurenčnimi produkti. »Glavna slabost naših produktov je kratka življenjska doba.«

Dawn of Play nominiran za Best Upcoming Game >>

Prijateljstvo iz otroštva pripeljalo do ustanovitve podjetja

Podjetje Razum, v sklopu katerega delujeta Rok Jamnik in Žiga Hajduković, sta ustanovila na podlagi prijateljskih vezi, poznanstva, ki se vleče že iz otroških let. Takšno poznanstvo jima je precej olajšajo delo, saj se dobro usklajujeta in dopolnjujeta. »Tudi ekipa je zelo povezana, kar je v manjših kolektivih bistvenega pomena

Ekipo širijo predvsem na podlagi poznanstev in osebnih priporočil, večinoma pa iščejo programerje. Razmišljajo tudi o krepitvi marketinške in prodajne ekipe. »Postopek se začne z osebnim pogovorom in v primeru združljivih ciljev nadaljuje s krajšo preizkusno dobo, kjer tudi v praksi vidimo, če smo za skupaj

Zakaj pripravništvo?

Za čas meseca in pol bodo medse sprejeli tudi pripravnika v sklopu MP pripravništva: »Pripravništvo je zelo koristen koncept, saj se velikokrat pojavi velik razkorak med teorijo in prakso, še posebej v naši branži. Tako diplomanti dobijo nujne izkušnje v realnih situacijah. Na drugi strani si pa podjetja, še posebej startupi, velikokrat ne morejo privoščiti tveganja z zaposlitvijo svežih diplomantov,« tako pripravništvo zmanjšuje takšno tveganje in podjetja lahko tako lažje odkrijejo kadre s pravim potencialom.

Kako postaviti blagovno znamko na svetovni zemljevid?

V času MP pripravništva se bo pripravnik na eni strani spoznal z najmodernejšimi tehnologijami, ki se uporabljajo na globalnem trgu, na drugi strani pa s pravo miselnostjo, ki jo morajo imeti startupi, razloži Jamnik. »Blagovno znamko Dawn of Play smo z lastnim znanjem in brez zunanjih investicij postavili na svetovni zemljevid, kar ni bilo enostavno. V podjetju Razum imamo tudi veliko izkušenj z izdelavo programskih rešitev na najvišjem tehnološkem nivoju, s čimer se ne more pohvaliti veliko primerljivih podjetij v Sloveniji,« odgovori na vprašanje, s kakšnimi izkušnjami lahko ekipa pripravniku v okviru MP pripravništva pomaga.

Se želite preizkusiti pri enem izmed petih startupov? Preverite pogoje in se prijavite!

Pripravništvo lahko opravite pri enem od naslednjih podjetij:

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje