Slovenska četrta pisarna prejela že skoraj 4 milijone dolarjev

Sprva smo imeli tradicionalne pisarne, nato smo osvojili delo od doma in delo iz kavarn, zdaj pa je čas za novo, četrto pisarno, pravijo člani slovenske ekipe 4th Office. Četrta pisarna povezuje ekipe v oblaku in izkorišča prednosti interneta.
Slovenska četrta pisarna prejela že skoraj 4 milijone dolarjev

Podjetje Marg širi svojo programersko ekipo, bi se jim pridružili (Vir slike: Marg)?

Začetki zgodbe 4th Office segajo v leto 2006, ko sta Boštjan Bregar in Andrej Kuščer želela pomagati podjetjem pri modernizaciji načina dela. Podjetnikom tehnologija in internet omogočata, da svoje delo naredijo kar se da učinkovito in donosno, pri tem pa ohranjata »dobro razmerje med delom in zasebnim življenjem«, pravi Bregar iz 4th Office. »Jeseni 2014 smo to orodje preobrazili za mednarodni trg z zgodbo 4th Office.«

Mednarodno mešana ekipa v Londonu in v Sloveniji

Sprva so podjetje ustanovili v Sloveniji, nato pa sedež prenesli v London, od koder izvajajo marketinške aktivnosti, ki jim »pomagajo osvajati mednarodni trg«. Njihova mednarodno obarvana ekipa – poleg Slovencev je ekipa sestavljena še iz Nizozemcev, Angležev in Američanov – danes šteje okoli 45 zaposlenih – razvojna ekipa in manjši marketinški oddelek sta v Sloveniji, imajo pa po Evropi še kup sodelavcev, ki se ukvarjajo s trženjem njihovega produkta.

Četrta pisarna zanimiva tudi za britanskega podjetnika

Njihova aplikacija, ki na enem mestu združuje aplikacije, kot so elektronska pošta, Twitter, Google Drive, Dropbox, projektno vodenje in organizacijo nalog, je pritegnila pozornost že treh strateških investitorjev. Angleškega investicijskega sklada Notion Capital, slovenskega sklada RSG Capital in fizičnega investitorja Bena Whitea, ki je v Veliki Britaniji znan kot podjetnik, ki je ustanovil in razvil podjetje MessageLabs, ki ga je leta 2008 prodal za 700 milijonov dolarjev. »Skupaj so investitorji v naše podjetje do sedaj vložili nekaj manj kot 4 milijone dolarjev.«

»Ješ« kodo za zajtrk? Potem se jim javi!

Podjetje, ki načrtuje širitev na ostale trge evropskih držav in v ZDA, išče tudi nove člane. »Iščemo entuziastične programerje. Take, ki jedo kodo za zajtrk,« v smehu pove Bregar. Prepričate jih lahko z veliko pozitivne energije, izkušnjami in poznavanjem programskih jezikov.

Boštjan Bregar, glavni vizionar za aplikacijo, ki bo spremenila način našega dela (Vir slike: Marg).

Kaj vas bo pričakalo v njihovem podjetju? Fleksibilen urnik, ki si ga vsak zaposleni prilagaja glede na svoj tempo življenja. »Dan začenjamo kar v naši aplikaciji, kjer se vsak seznani z delom, nalogami in sporočili sodelavcev. Delavnik je sicer zelo razgiban, veliko je sodelovanja s tujino in ostalimi sodelavci, obvezen pa je tudi kakšen ročni nogomet s sodelavci,« razkriva Bregar.

Tujina bo prinesla nov val uporabnikov

Aplikacijo trenutno uporabljajo uporabniki v Sloveniji, Angliji, na Poljskem, Nizozemskem, v Turčiji, v manjšem obsegu tudi v ostalih evropskih državah. Na vseh njihovih platformah imajo trenutno več kot 17 tisoč aktivnih uporabnikov. S širitvijo v tujino pričakujejo večje število uporabnikov, za katere so prepričani, da jim bo 4th office pohitrila oziroma poenostavila poslovanje.

Do 5 sodelavcev in projektov brezplačno, nato plačljivo

Da bi lahko čim večjemu številu ljudi pokazali svojo aplikacijo, so se odločili za freemium paket: »Uporabniki lahko brezplačno verzijo uporabljajo vse do 5 projektov in sodelavcev, ter izkoriščajo kar 5 GB prostora v oblaku. Ko to presežejo, pa jih prijazno spomnimo, da večji obseg dela spada že v plačljiv paket, ki stane 10 evrov na uporabnika na mesec,« pravi Bregar.

Ekipa je namreč prepričana, da bo prihodnost pripadla podjetjem, ki bodo dovolj agilna in fleksibilna na spremembe na trgu. Ravno internet omogoča največ fleksibilnost pri delu, ob tem pa ima posameznik dovolj svobode, da je pri delu lahko maksimalno učinkovit. »Vodja ima lahko celovit pregled nad dogajanjem z enim klikom. Vse naloge, vsi dokumenti, projekti in komunikacija na enem mestu, namesto v več različnih aplikacijah,« je prepričan Bregar.

Oznake:, , , , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje