Slovenska startup podjetja zaposlujejo

Avtor — 23.08.2013
Kljub ne ravno idealnim gospodarskim razmeram se mnogi slovenski startupi razvijajo in rastejo. Veliko jih je uspešnih že do te mere, da jim zmanjkuje kadrov in iščejo nove sodelavce tako za delo doma kot tudi v tujini.
Slovenska startup podjetja zaposlujejo

Slovenska startup podjetja zaposlujejo (Vir slike: sxc.hu)

Beezinga

Startup Beezinga, ki ga sestavljajo študentje Nenad Čikić, Jernej Škrabec in Jernej Gračner ter mentor dr. Denis Špelič s Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, se ukvarja z razvojem edinstvenega sistema za analizo in zgodnje obveščanje o dogajanju v čebelnjakih. 

Sistem temelji na samodejnem pridobivanju podatkov iz panjev, pri čemer lahko čebelarji stanje preprosto spremljajo čez mobilno in spletno aplikacijo. Študentje so se za razvoj te rešitve odločili, ker so čebele eden najpomembnejših in tudi najbolj ogroženih akterjev v ekosistemu.

V podjetju zdaj iščejo ljudi, ki bi ekipi pomagali pri izdelavi strojne opreme.

Več o podjetju: Beezinga

Kontakt: info@beezinga.com

Celtra

Celtra je tehnološki startup, ki se ukvarja z razvojem tehnologije za prikazovanje interaktivnih oglasov na mobilnih telefonih. Z neprestanim razvojem tehnologije skrbi za pravo revolucijo na področju mobilne interakcije oglaševalcev s potrošniki. AdCreator, Celtrina platforma za prikazovanje interaktivnih oglasov na mobilnih telefonih, je kljub hudi konkurenci preprosto daleč najbolj uporabna.

Uporaba AdCreatorja in drugih njihovih storitev se je v zadnjem času močno razširila, v namene oglaševanja jih uporablja že večina najpomembnejših svetovnih oglaševalskih mrež in agencij, veliki medijski portali in ponudniki mobilnih aplikacij. Ker Celtra raste, se je povečalo tudi njeno povpraševanje po kadrih. Trenutno jim zaposlenih primanjkuje tako čez lužo kot tudi doma in v Evropi.

Iščejo naslednji kader:

 • V Ljubljani: QA Automation Engineer
 • V New Yorku: Client/Account Manager
 • V Londonu: Agency Account Manager
 • V San Franciscu: Product Analyst in Technical Writer

Več o podjetju: Celtra

Kontakt: jobs@celtra.com

Visionect

Visionect je mlado, visoko tehnološko podjetje, ki se ukvarja z razvojem in izdelavo inovativnih rešitev s primarnim fokusom na izredno nizki porabi energije, visoki robustnosti in naprednih brezžičnih povezavah. Njihov prvi produkt, sistem eMeni, optimizira delovne in organizacijske procese znotraj hotelskega ali gostinskega okolja, gostu pa izboljšuje doživetje. V hotelskem okolju interaktivni dlančnik eMeni gostu predstavlja osebnega pomočnika in medij za naročanje.

Iščejo naslednji kader:

 • Systems administrator / Control of quality and operation of systems
 • C/Unix system developer
 • Firmware development for ARM Cortex M3

Več o podjetju: Visionect

Kontakt: jobs@visionect.si

Xlab

Xlab je razvojno IT podjetje z močnim raziskovalnim zaledjem na področju porazdeljenih sistemov, predvsem omrežij Grid in omrežij enak z enakim. Njihove rešitve za sodelovanje preko interneta – ISL Online – uporablja na tisoče podjetij v več kot 100 državah širom po svetu. Xlab pa je uveljavljen tudi na področju medicine s programom za 3D vizualizacijo in obdelavo medicinskih slik, programom za virtualno kolonoskopijo in z rešitvijo za zajemanje in obdelavo slik v nuklearni medicini.

Podjetje Xlab vsekakor ni mlado podjetje, spada pa v skupino uspešnih slovenskih podjetij, ki trenutno iščejo nove kadre.

Iščejo naslednji kader: 

 • Python programmer 
 • Django programmer 
 • mongoDB programmer 
 • HTML5 + JavaScript/ECMAScript/JQuery/* + CSS programmer

Več o podjetju: Xlab

Kontakt: jobs@xlab.si

3fs

3fs d.o.o. je izredno dinamično podjetje, ki razvija napredne rešitve na področju interneta, mobilni aplikacij, multimedije in iger. So razvojni partner podjetja Ericsson, Nokie…, poleg servisa pa razvijajo tudi svoje produkte, ki jih v najboljšem primeru spin-outajo kot samostojna podjetja (www.toshl.com).

Iščejo naslednji kader: 

 • Art direktor

Več o podjetju: 3fs.si

Kontakt: jobs@thirdframestudios.com

Mesto zame

Mlado, inovativno in ambiciozno podjetje k sodelovanju vabi pogodbenega partnerja, lahko tudi absolventa ali študenta, ki zna predstavljati, prepričati in prodati.

Iščejo naslednji kader: 

 • Samostojni komercialist / tržnik m/ž (Ljubljana)

Več o podjetju: Mesto zame

Kontakt: zaposlitev@popustko.si

Kitio mobile d.o.o.

Uspešno podjetje v rasti išče sodelavca za širjenje mreže ključnih partnerjev ter vzdrževanje obstoječih. 

Restaurant Club združuje gurmane, ljudi, ki radi dobro jedo, in tiste, ki se v življenju nasploh radi predajajo okusom in večnemu iskanju idealnega tudi na drugih področjih. Restaurant Club ima dogovor z več kot 250 restavracijami, gostilnami , vinotekami in hoteli v Alpe Adria regiji, kjer svojim članom ob diskretni predložitvi članske kartice ponuja do 25 odstotkov popusta na hrano in pijačo, popuste in privilegije na rezervacijo sob in številne druge storitve.

Iščejo naslednji kader: 

 • Sodelavec za širjenje mreže ključnih partnerjev m/ž

Več o podjetju: Kitio mobile d.o.o.

Kontakt: bojan.eror@premiumclub.si

Novi startup projekt

Programerje za delo na startup projektu trenutno išče tudi podjetnik Tilen Gašperšič. Projekt, ki ima globalen potencial, je na nek način podoben crowdfunding platformi z določenimi elementi, ki jih tovrstne strani še ne poznajo. Ima tudi dobrodelen element.

Iščejo naslednji kader: 

 • Programerji

Kontakt: facebook skupina Ljubljana Startup

Novi startup projekt

Ekipo za startup, ki se bo ukvarjal predvsem z razvojem mobilnih aplikacij za komunikacijo med osebami v bližini, ki se naj ne bi poznale, pa sestavlja tudi podjetnik Filip Potočnik. 

Iščejo naslednji kader: 

 • Razvijalci mobilnih aplikacij

Kontakt: filip.potocnik@me.com

Oznake: , , , ,