Slovenske zvezde Kickstarterja

Kickstarter ni več tujec slovenskim startup podjetjem. Vsi naši podjetniki, ki so se odločili za zbiranje s pomočjo Kickstarterja, na žalost niso bili uspešni. Nekateri pa so postali prave zvezde, zato vam tokrat predstavljam 4 izmed njih: ONDU, Boomerang, Lumu in Musguard.
Slovenske zvezde Kickstarterja

Slovenske zvezde Kickstarterja. (Vir slike: sxc.hu)

ONDU

Podjetje ONDU predstavlja eno izmed slovenskih zvezd na Kickstarterju, saj je mlademu umetniku Elvisu Haliloviću v enem samem dnevu uspelo zbrati 80 odstotkov zastavljenega cilja in kasneje kar 110 tisoč dolarjev. Elvis je denar od Kickstarterja že dobil in pričel s proizvodnjo preprostih fotoaparatov iz lesa, ki jih je poimenoval Pinhole Cameras.

Leseni fotoaparati Pinhole Cameras se od klasičnih razlikujejo v tem, da za posnetke fotografij ne potrebujejo leč, posnete fotografije pa se tudi nekoliko razlikujejo od navadnih, saj jih krasijo posebni učinki.

Lumu

Še ena slovenska zvezda Kickstarterja je Lumu. Projekt je na Kickstarterju zaživel 17. junija in v manj kot 5 urah uspel doseči zastavljen cilj 20.000 dolarjev. V prvem dnevu je projekt uspel navdušiti prek 500 podpornikov, ki so v Lumu skupno investirali več kot 45 tisoč dolarjev, do konca zbiranja sredstev pa je Lumu navdušil 2.622 ljudi, ki so skupno investirali kar 244.085 dolarjev.

Lumu je elektronska naprava, ki je namenjena natančnemu merjenju svetlobe pri fotografiranju. Uporaba je zelo enostavna, saj je za delovanje potrebno le zagnati istoimensko aplikacijo na iPhonu ter Lumu priključiti v izhod za slušalke. Aplikacija Lumu poleg samega merjenja svetlobe omogoča tudi številne druge zanimive možnosti, kot je na primer shranjevanje podatkov v oblak, pri čemer si aplikacija zapomni prav vse informacije o posneti fotografiji: njeno lokacijo, morebiten zvočni posnetek, dodane zapiske fotografa, natančne parametre fotografije ipd.

Aktualen projekt Red Pitaya ima ogromen potencial, da postane najbolj uspešna slovenska kampanja!

Boomerang

Boomerang sicer ni več tako nova zgodba o uspehu, vendar je vsekakor vredna omembe. Boomerang je produkt podjetja XVIDA, ki je konec leta 2012 zbiralo sredstva na Kickstarterju. Podjetniku Urošu Čadežu je uspelo zbrati več kot 50.000 dolarjev (cilj je bil 40.000 dolarjev).

Boomerang je ime dobil po svoji obliki. Uroš Čadež je do ideje prišel nekega dne, ko je tekel na tekočem traku in hkrati želel uporabljati iPad, za kar pa bi nujno potreboval stojalo. Ker podobnega produkta ni bilo na trgu, se je odločil, da ga bo izdelal sam. iPad tako s pomočjo Boomeranga postane samostoječa naprava, ki jo lahko namestite, kamor želite.

Musguard

Še zadnja slovenska zvezda Kickstarterja je Jurij Lozić z odličnim produktom – blatnik za kolo, ki ga je ob sončnih dneh mogoče hitro in enostavno odstraniti. Z unikatnim blatnikom je želel doseči predvsem to, da bi:

  • blatnik kolesarja ščitil pred neprijetnimi lužami in blatom na cesti,
  • ga bilo mogoče odstraniti v primeru lepega vremena ter
  • bi izgledal estetsko in minimalistično.

Musguard je bil na Kickstarterju odlično sprejet, saj je že v prvem dnevu pridobil več kot četrtino zastavljenega cilja. Do 22. junija 2013 je Jurij Lozić za svoj inovativen blatnik zbral 44.633 dolarjev, kar 4-krat več kot je bil njegov cilj. Projekt je podprlo več kot 1.300 ljudi, ki je naročilo Musguard za 25 dolarjev.

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje